in

Βάλτε τέλος στην ακαταστασία του σαλονιού σας με αυτούς τους τρόπους

Κανείς δεν θα ήθελε να περνάει τον χρόνο του σε ένα μέρος με ακαταστασία. Ένα σαλόνι απαλλαγμένο από την ακαταστασία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε το άγχος, ειδικά εάν μόλις γυρίσατε από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά.

Huelsta

Το σαλόνι θεωρείται ως χώρος συγκέντρωσης για την οικογένεια και τους φίλους. Είναι ο χώρος όπου μπορείτε να διασκεδάσετε με τους επισκέπτες σας και να κάνετε διάφορες δραστηριότητες με την οικογένεια σας.

Κάποια σαλόνια προορίζονται για ανάγνωση, χαλάρωση, διασκέδαση, συνομιλίες και άλλα. Γίνεται μια ζώνη άνεσης για τα περισσότερα μέλη της οικογένειας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό για ένα σαλόνι να είναι άνετα και οργανωμένο.

Κανείς δεν θα ήθελε να περνάει τον χρόνο του σε ένα μέρος με ακαταστασία. Ένα σαλόνι απαλλαγμένο από την ακαταστασία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε το άγχος, ειδικά εάν μόλις γυρίσατε από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά.

Μπορείτε να κάνετε το σαλόνι σας ελκυστικό και φιλόξενο, μειώνοντας την ακαταστασία και οργανώνοντας τα πάντα σε αυτό. Είναι πραγματικά εύκολο να κρατήσετε το σαλόνι σας οργανωμένο. Χρειάζεται μόνο πειθαρχία και δημιουργικότητα για να γίνει αυτό.

Η οργάνωση στο σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας μπορεί να σας δώσει την άνεση που περιμένετε από αυτό. Για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε το σαλόνι σας, ακολουθήστε μερικές συμβουλές για να τακτοποιήσετε το σαλόνι σας.

#1 Διάταξη των επίπλων

Διάταξη επίπλων στο σαλόνι
Huelsta

Τις περισσότερες φορές, ένα σαλόνι έχει ένα σημείο εστίασης όπως ένα τζάκι ή μια τηλεόραση. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τα έπιπλά σας γύρω από το σημείο εστίασης.

Καθώς το κάνετε αυτό, αφήστε λίγο ανοιχτό χώρο για εύκολη πρόσβαση όταν περπατάτε στο σαλόνι. Εάν έχετε μια μεγάλη περιοχή, μπορείτε να έχετε περισσότερες από μία σειρές καναπέδων ή μια περιοχή συζήτησης για να έχετε και λίγο κενό χώρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα έπιπλα για τον χώρο σας.

Έχουμε γράψει περισσότερα για την διάταξη των επίπλων σε ένα σαλόνι εδώ.

#2 Κέντρο ψυχαγωγίας με επιπλοσύνθεση

ΕπιπλοσύνθεσηHuelsta

Σίγουρα, έχετε μία επιπλοσύνθεση στο καθιστικό σας ή κάτι σχετικό. Επιλέξτε ένα, που διαθέτει αρκετό χώρο αποθήκευσης για ό, τι έχετε. Βεβαιωθείτε ότι τα CD, τα DVD, τα βιντεοπαιχνίδια και άλλα είναι καλά κρυμμένα.

Αν έχετε τόσα πολλά από αυτά τα πράγματα, επιλέξτε έπιπλα με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.

Μπορείτε να έχετε ένα ξεχωριστό ράφι ή ντουλάπι για να τοποθετήσετε όλα τα είδη ψυχαγωγίας σας εκεί. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να απομακρύνετε με σωρούς τους στο σαλόνι.

#3 Ακαταστασία και σύγχυση

Huelsta

Κανείς δεν θα ήθελε να έχει ένα δωμάτιο με τόση ακαταστασία. Δεδομένου ότι η οικογένεια ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο σαλόνι, είναι πραγματικά επιρρεπείς στην ακαταστασία, κυρίως ενώ τα μέλη οικογένειας κάνουν κάποιες δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση της τηλεόρασης και άλλων.

Μπορείτε να οργανώσετε το σαλόνι σας με την ενθάρρυνση της πειθαρχίας στα παιδιά. Εκπαιδεύστε τους να κρατήσουν όλα τα πράγματα τους στο υπνοδωμάτιο όπως τα παιχνίδια και τα βιβλία τους.

Καθαρίστε καθημερινά το σαλόνι σας για να αφαιρέσετε εφημερίδες, περιοδικά και άλλα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

#4 Αποθήκευση

Αποθηκευτικός χώρος στο σαλόνι
Huelsta

Για να καταργήσετε την ακαταστασία, φροντίστε να έχετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους.

Δημιουργήστε έξυπνες περιοχές αποθήκευσης στο σαλόνι που θα κάνουν το δωμάτιό σας να φαίνεται καθαρό και οργανωμένο. Παράλληλα σκεφτείτε έναν τρόπο που μπορεί να προσθέσει ομορφιά στον χώρο.

Εάν παρατηρήσετε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ακαταστασία, ίσως είναι καιρός να προσθέσετε κάποιο αποθηκευτικό χώρο. Μπορείτε να έχετε ράφια για τα περιοδικά και τα βιβλία σας.

Το κλειδί για να έχετε έναν τακτοποιημένο αποθηκευτικό χώρο είναι να τοποθετείτε μόνο τόσα, όσα μπορούν να φιλοξενηθούν στον αποθηκευτικό σας χώρο. Τοποθετήστε την περίσσεια σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους.

#5 Κάδος απορριμάτων

Κάδος απορριμάτων
Fimar Mobili

Εάν παρατηρήσατε ότι τα σκουπίδια έχουν συσσωρευτεί στο σαλόνι, ίσως είναι καιρός να τοποθετήσετε έναν κάδο απορριμμάτων για να περιορίσετε το σωρό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε παιδιά στο σπίτι που θα ρίχνουν τα σκουπίδια τους οπουδήποτε.

Να είστε έξυπνοι στην επιλογή ενός κάδου και στη τοποθέτησή του στο σαλόνι. Βεβαιωθείτε ότι θα ταιριάζει στο ντεκόρ του δωματίου. Πάντα να πετάτε συχνά τις σακούλες απορριμμάτων για να αποφύγετε τη μυρωδιά.

Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα που έχει κάλυμμα ή καπάκι έτσι ώστε να μην είναι άσχημο να βλέπετε τα σκουπίδια μέσα.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν μικρό κάδο όποτε τα παιδιά παίζουν στο σαλόνι και να μάθουν να πετάνε εκεί μέσα όλα τα σκουπίδια τους.

#6 Καλώδια

EffreymmΚάποια σαλόνια έχουν μπερδεμένα καλώδια πίσω από την τηλεόραση, από την επιπλοσύνθεση, πίσω από τους καναπέδες και κάτω από τα τραπεζάκια. Αυτό δεν φαίνεται καθόλου όμορφο.

Πρέπει να κρατήσετε τα καλώδια σας μακριά από το οπτικό σας πεδίου. Μπορείτε να κρύψετε πίσω από κάποιο μεγάλο έπιπλο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό φερμουάρ καλωδίου που περικλείει τα καλώδια σε ένα σωλήνα.

#7 Δημιουργήστε δωμάτιο για παιχνίδι

Playroom
Jennifer Ward

Τα παιχνίδια μπορούν να υπάρχουν στο σαλόνι, ειδικά όταν τα παιδιά μένουν εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να τα απομακρύνετε έχοντας ένα δωμάτιο παιχνιδιού.

Όλα τα παιχνίδια τους θα τοποθετηθούν στο εσωτερικό του δωματίου και δεν χρειάζεται να τα μεταφέρουν παντού, γιατί τα πάντα είναι ήδη εκεί.

Μέσα στην αίθουσα ψυχαγωγίας, έχετε ένα παιδικό τραπέζι, μια βιβλιοθήκη και κάποιες θέσεις αποθήκευσης για τα παιχνίδια τους, για να βεβαιωθείτε ότι θα φαίνεται επίσης οργανωμένη.

#8 Τραπεζάκι σαλονιού

Turett Collaborative Architects

Ένα τραπέζι σαλονιού σίγουρα προσθέτει ομορφιά στον χώρο σας αλλά το χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο; Συνήθως το τραπεζάκι σαλονιού αποτελεί χώρο για να αφήσουμε ότι βαριόμαστε να βάλουμε στην θέση του, όπως περιοδικά, ποτά και άλλα.

Μπορείτε να πάρετε τραπεζάκι για το σαλόνι σας με αποθηκευτικό χώρο από κάτω ή να είστε πιο συνεπής από εδώ και πέρα.

#9 Κάδρα και φωτογραφίες

Ψηφιακή κορνίζα
Huelsta

Μπορεί να σας αρέσει η συλλογή και η προβολή οικογενειακών φωτογραφιών. Είναι εντάξει να έχετε κορνίζες φωτογραφιών αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποια ακαταστασία στο σαλόνι όταν δεν είναι σωστά τοποθετημένες.

Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να τοποθετήσετε σε ένα πλαίσιο. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να πάνε στο άλμπουμ φωτογραφιών και όχι στους τοίχου και τα ράφια σας. Τοποθετήστε τα άλμπουμ φωτογραφιών σας σε κάποιο ντουλάπι.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών για τις φωτογραφίες σας.

#10 Φυτά στο σπίτι

Φυτά στο σαλόνι
Retaks_06

Εάν έχετε φυτά στο σπίτι σας, μην τα τοποθετείτε απλά οπουδήποτε. Δεν θα θέλατε το σαλόνι σας να μοιάζει με ζούγκλα. Μπορείτε να έχετε μια βάση φυτών που έχει σχεδίαση που ταιριάζει στο στυλ σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικές γλάστρες και όχι τις κλασικές απλές των φυτωρίων. Όταν τα τοποθετείτε στο σαλόνι σας, βεβαιωθείτε ότι δεν φαίνεται να αποσπά την προσοχή. Οργανώστε τα φυτά σας σωστά μέσα στο σαλόνι σας.

Τα σαλόνια που είδατε παραπάνω είχαν εξαιρετικούς τρόπους να διατηρούν όλα τα υπάρχοντά τους έχοντας έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους. Εκτός αυτού, κάποιος πρέπει να ενθαρρύνει την πειθαρχία στα μέλη της οικογένειας για να διατηρούν στο μυαλό τους τα πράγματα εκεί που προορίζονται να είναι.

Αν έχετε μικρό σαλόνι και ανησυχείτε για το πως θα το διακοσμήσετε έχουμε την λύση εδώ.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Βικτωριανή διακόσμηση

Βικτωριανή διακόσμηση στο σαλόνι του σπιτιού – Πως να το πετύχετε

μίνιμαλ σαλόνι

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού – 21 εντυπωσιακές ιδέες