in

Διακόσμηση μπάνιου – Συμβουλές για τον ιδανικό χώρο χαλάρωσης

Είναι μια άσχημη εμπειρία να εισέρχεστε σε ένα μπάνιο και να το αισθάνεστε παραφορτωμένο και ανθυγιεινό.

Minimal Διακόσμηση μπάνιου

Το μπάνιο είναι ίσως ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα μέρη του σπιτιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το οργανώσετε καλύτερα στις ανάγκες σας και να ασχοληθείτε με την διακόσμηση μπάνιου του σπιτιού σας.

Είναι μια άσχημη εμπειρία να εισέρχεστε σε ένα μπάνιο και να το αισθάνεστε παραφορτωμένο και ανθυγιεινό.

Η μπανιέρα είναι το πιο βασικό σημείο του μπάνιου. Είναι ο χώρος όπου μπορείτε να απολαύσετε κάποιες στιγμές για να αισθανθείτε χαλαροί και καθαροί και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο πως θέλετε να είναι η μπανιέρα σας.

Διακόσμηση μπάνιου

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στην επιθυμία σας να έχετε μια φαντεζί μπανιέρα στο μπάνιο σας.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, επειδή μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες για να σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πως θέλετε να μοιάζει η μπανιέρα ή το μπάνιο σας γενικότερα.

Φυσικά, θα πρέπει να θεωρήσετε ότι η μπανιέρα σας πρέπει να ταιριάζει με το σχεδιασμό του μπάνιου σας.

Παρακάτω είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να σκεφτείτε όταν ασχολείστε με την διακόσμηση του μπάνιου σας.

Διάταξη – Σχέδιο

Κατά την επιλογή της διάταξης για το μπάνιο σας και το συνδυασμό μπανιέρας, βεβαιωθείτε ότι αυτό που επιλέγετε είναι αποτελεσματικό. Πρώτα από όλα έχετε κατά νου πως το μπάνιο και η μπανιέρα είναι εκεί για καθημερινή χρήση και όχι για προβολή. Δεν είστε έκθεση με είδη υγιεινής.

Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαλέξει μια διάταξη του χώρου που είναι βολικό στη χρήση.

έπιπλο μπάνιουΤα μπάνια χρειάζονται γραμμές νερού, αποχετεύσεις, καθώς και εξαερισμό. Θα πρέπει να εξετάσετε όλες αυτές τις παραμέτρους.

Τοποθετήστε το νεροχύτη, την λεκάνη και το ντους ή την μπανιέρα σε ένα τοίχο για να κερδίσετε χώρο. Η διάταξη αυτή είναι οικονομικά αποδοτική, μιας και όλες οι σωληνώσεις είναι συγκεντρωμένες σε έναν τοίχο. Το μπάνιο σας αν είναι στενό, θα δείχνει μακρύ.

Η διάταξη των δύο τοίχων από την άλλη πλευρά μπορεί να σας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία και χώρο. Μπορείτε να τοποθετήσετε την τουαλέτα στον έναν τοίχο και το ντους και την μπανιέρα σε άλλο.

Στη συνέχεια, έχετε τη διάταξη των τριών τοίχων που μπορεί να είναι η πιο ευπροσάρμοστη μεταξύ των τριών επιλογών. Είναι λίγο πιο περίπλοκο και πρέπει ήδη να περιμένετε ότι θα κοστίσει περισσότερο. Προσπαθήστε να αναζητήσετε σχέδια online, ενώ αν έχετε κάποιον διακοσμητή τότε ζητήστε προτάσεις από αυτόν.

Ο νεροχύτης

Ως ένα από τα κρίσιμα μέρη του μπάνιου αφιερωμένο στην ματαιοδοξία, ο νεροχύτης είναι επάνω σε ένα πάγκο, κάτι που κάνει πολύ πιο εύκολο για σας να σκουπίσετε το χάος που δημιουργούν τα νερά από αυτόν προς τον πάγκο. Εάν είστε ο τύπος που θέλει τον καθαρισμό να γίνετε γρήγορα τότε αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή για εσάς.

νιπτήρας μπάνιου

Υπάρχει επίσης μια άλλη επιλογή, οι κρεμαστοί.  Είναι ιδιαίτερα εύκολοι στην τοποθέτηση.

Και στις δύο περιπτώσεις ελέγξτε πόσο εύκολο είναι να πιάσουν γλίτσα ανάλογα με το σχήμα τους και που τοποθετούνται. Αυτό θα σας δυσκολέψει στο καθάρισμα.

Πάρτε ιδέες για νεροχύτες εδώ.

Η μπανιέρα

Πιάνει το μεγαλύτερο χώρο στο μπάνιο και είναι συνήθως στο πιο απομακρυσμένο μέρος και κοντά στο παράθυρο, προκειμένου να φεύγουν οι υδρατμοί. Παρόλο που πολλές μπανιέρες είναι κατασκευασμένες για να ταιριάζουν σε στενά μπάνια, αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει τις ελπίδες σας να φτιάξετε κάτι μοντέρνο και ενδιαφέρον.

Διακόσμηση μπάνιου

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να έχουν τις μπανιέρες τους σε ξεχωριστούς και μεγαλύτερους χώρους, ενώ άλλοι επιθυμούν να είναι απλές και συμπαγείς, εξαρτάται πραγματικά από το χώρο που έχετε, τους πόρους σας και την ανάγκη.

Ωστόσο, αν θέλετε να παίξετε με την διακόσμηση μπάνιου και το σχεδιασμό της μπανιέρας σας, μπορείτε να βρείτε πολλά έξυπνα σχέδια online. Μπορείτε επίσης να εμπνευστείτε από μπανιέρες που είδατε σε ταινίες ή από τα σπίτια των φίλων σας. Το τέχνασμα είναι να παίρνουμε τις σωστές ιδέες και έμπνευση για να αναδημιουργήσουμε το τέλειο μπάνιο των ονείρων μας.

Εάν θέλετε η μπανιέρα σας να έχει μεγάλη επίπτωση στην διακόσμηση μπάνιου σας, τότε απελευθερώστε το διακοσμητικό μυαλό σας. Μπορείτε να έχετε μπανιέρες που στηρίζονται σε πόδια ή μπάλες ή να τοποθετηθούν σε βάση σαν βάθρο. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε την μπανιέρα να είναι ευθεία.

Minimal Διακόσμηση μπάνιου

Υπάρχει επίσης η μπανιέρα πλατφόρμας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, η οποία τοποθετείται σε υποστηρικτικό υπόβαθρο συνήθως σε σχήμα κουτιού. Το “κατάστρωμα” όπου στέκεται η μπανιέρα είναι αδιάβροχο και μπορεί να είναι πλακάκια ή μάρμαρο και ασβεστόλιθος, ενώ οι πλευρές μπορούν να διακοσμηθούν από ξύλο ή πέτρα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μπανιέρα υδρομασάζ, ανάλογα με το τι χρειάζεστε.

Πάρτε ιδέες για μπανιέρες εδώ.

Φωτισμός

Ένα άλλο καθοριστικό πράγμα στα μπάνια είναι η ποιότητα του φωτισμού. Ο καλός φωτισμός του μπάνιου θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη.

Δεδομένου ότι μένετε στο μπάνιο για να κάνετε τα πράγματα όπως να καθαρίσετε τον εαυτό σας και να ξυριστείτε, είναι σημαντικό να μπορείτε να δείτε καθαρά τι καθαρίζετε ή ξυρίζετε. Δεν είναι μόνο καλό για τα μάτια, αλλά είναι γενικά πολύ πιο ασφαλές να βλέπεις καθαρά.

Θα εκπλαγείτε επίσης ότι το κλειδί για καλό φωτισμό περιλαμβάνει τον καθρέφτη. Για να το πούμε απλά μπορείτε να έχετε φώτα τοποθετημένα σε κάθε πλευρά του καθρέφτη για να βοηθήσετε να φωτίσετε το πρόσωπό σας και από τις δύο πλευρές. Αυτό δίνει φωτισμό σε κάθε γωνία του προσώπου σας όταν το χρειάζεστε, αλλά και σε ολόκληρο μπάνιο.

Minimal Διακόσμηση μπάνιου

Τα πιο συνηθισμένα φωτιστικά για μπάνια είναι τοποθετημένα στο ταβάνι και πιο συχνά πάνω από τον καθρέπτη, όπου μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας στυλ.

Μπορείτε να τοποθετήσετε κομψούς τύπους πολυελαίων σε μοντέρνο μινιμαλιστικό στυλ.

Όταν φωτίζετε τις μπανιέρες, συνιστάται η χρήση προστατευμένων φωτιστικών που είναι ειδικά για προστασία από την υγρασία του χώρου.

Εάν θέλετε να έχετε κάποια χαλαρωτική διάθεση στο μπάνιο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε φωτισμό με dimmer ή ακόμα και απλά αρωματικά κεριά και μερικά πέταλα κοντά στον καθρέφτη για επιπλέον φωτισμό και αύρα.

Προσθέστε δημιουργικότητα

Παρόλο που είναι μπάνιο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ήσυχο και βαρετό.Προσθέστε κάτι δημιουργικό, όπως ένα τζακούζι.Εκφράστε το γούστο σας με κλασικά και κομψά ερμάρια.Να είστε σχολαστικοί με τα πλακάκια.

Μίνιμαλ Διακόσμηση μπάνιου

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το μπάνιο σας, ανεξάρτητα από το πόσο στενό ή ευρύχωρο μπορεί να είναι. Έχετε υπόψη ότι υπάρχουν σχέδια που μπορούν να βοηθήσουν το δωμάτιο να φανεί ευρύτερο και μεγαλύτερο.

Είναι όλα σχετικά με την προοπτική και τη σωστή επιλογή σχετικά με την διακόσμηση μπάνιου.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Μπανιέρα

Μπανιέρες που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις δικές σας

Διακόσμηση σπιτιού – Βιομηχανική διακόσμηση

Διακόσμηση σπιτιού – Βιομηχανική διακόσμηση