in

Διακόσμηση παιδικού δωματίου – 10 συμβουλές για ένα ζωντανό δωμάτιο

Το παιδικό είναι των παιδιών σας. Αυτά θα κοιμούνται εκεί, αυτά θα παίζουν εκεί και αυτά θα διαβάζουν εκεί. Οπότε ο χώρος αυτός πρέπει να είναι φτιαγμένος για αυτά.

Παιδικό δωμάτιο για αγόρια
Altamoda Italia

Όταν τα παιδιά σας είναι έτοιμα να έχουν το δικό τους παιδικό δωμάτιο, είναι σίγουρο ότι θα είναι ενθουσιασμένα που θα ασχοληθούν με την διακόσμηση παιδικού δωματίου σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Με την διακόσμηση του δικού τους δωματίου!

Μη ξεχνάτε πως μέσα στο παιδικό δωμάτιο θα ζουν τα παιδιά σας και όχι εσείς. Όταν διακοσμήσατε το υπνοδωμάτιο σας, την κουζίνα και το σαλόνι σας δεν τα ρωτήσατε άλλωστε. Θεωρείτε πως αυτοί οι χώροι είναι δικοί σας. Έτσι και το παιδικό είναι των παιδιών σας. Αυτά θα κοιμούνται εκεί, αυτά θα παίζουν εκεί και αυτά θα διαβάζουν εκεί. Οπότε ο χώρος αυτός πρέπει να είναι φτιαγμένος για αυτά.

Θα είναι επίσης ενθουσιασμένα με την σκέψη του πως θα μπορούσατε να κάνετε το παιδί σας ευτυχισμένο με τη διακόσμηση παιδικού δωματίου. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε το παιδί σας τι πραγματικά θέλει. Τότε μπορείτε να κατανοήσετε πώς θα το κάνετε. Σκεφτείτε τι έχετε ήδη και τι χρειάζεται να αγοράσετε για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες των παιδιών σας.

Ανάλογα με το θέμα της κρεβατοκάμαρας, θα μπορούσε να είναι ακριβό ή προσιτό. Εναπόκειται σε εσάς να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό που θα είναι αρκετός για να δώσει στα μικρά σας τα υπνοδωμάτια των ονείρων τους.

Αλλά καθώς σχεδιάζετε την κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας, να έχετε κατά νου ότι καθώς μεγαλώνει, η διακόσμηση παιδικού δωματίου θα πρέπει να αλλάξει επίσης. Ένας έφηβος δεν θα ήθελε να κοιμηθεί σε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο.

Από την άλλη αν τα παιδιά σας είναι ακόμα μικρά, μη διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με την λογική ότι θα του ταιριάζει και σε δέκα χρόνια. Σε δέκα χρόνια το παιδί σας θα έχει εντελώς διαφορετικά γούστα από αυτά που έχει, αλλά και από τα δικά σας. Για αυτό το λόγο ίσως να είναι συνετό να κρατήσετε τον προϋπολογισμό σας χαμηλά όσο το παιδί σας είναι ακόμα μικρό.

Δείτε τις παρακάτω συμβουλές και πάρτε ιδέες που ίσως σας βοηθήσουν να ευχαριστήσετε παιδιά σας.

#1 Χρησιμοποιήστε ζωντανά και φωτεινά χρώματα στις κουρτίνες

Διακόσμηση παιδικού δωματίου
Altamoda Italia

Χρησιμοποιήστε πολύχρωμες κουρτίνες για το δωμάτιο του παιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε θα ταιριάζει με το μοτίβο ολόκληρης της κρεβατοκάμαρας.

Επικεντρωθείτε στα φωτεινά χρώματα στα παράθυρα γιατί αυτό μπορεί να δώσει το δωμάτιο μια πιο έντονη και καθαρότερη εμφάνιση. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια ρολοκουρτίνα για να μειώσετε το έντονο φως που προέρχεται από μια ηλιόλουστη ημέρα. Η ίδια μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βράδυ. Χρησιμοποιήστε μια κουρτίνα ή ρολοκουρτίνα που να έχει ένα χρώμα που συμπληρώνει το δωμάτιο.

#2 Χρησιμοποιήστε τα παιχνίδια του παιδιού για την διακόσμηση του παιδικού

Διακόσμηση παιδικού δωματίουΤα παιχνίδια του παιδιού σας είναι πολύχρωμα και έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα.

Μπορούν να χρησιμεύσουν ως διακόσμηση για το δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης χρησιμοποιώντας γάντζους για να κρεμάσετε μεγάλα παιχνίδια και ανοιχτά ράφια για μικρά παιχνίδια.

Φαίνεται πραγματικά υπέροχο ειδικά αν τα παιχνίδια είναι καλά οργανωμένα.

#3 Χρησιμοποιήστε εκτυπώσεις και ζωγραφιές

Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Για τον τοίχο της κρεβατοκάμαρας, επιλέξτε ένα λαμπερό χρώμα και συνδυάστε το με μερικές εκτυπώσεις. Εκτός από τον τοίχο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για ντουλάπια και άλλα έπιπλα του παιδικού.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια τοιχογραφία αντί για εκτυπώσεις. Η τοιχογραφία στο παιδικό δωμάτιο αφήστε να δείχνει το αγαπημένο θέμα του παιδιού σας όπως λουλούδια, αγωνιστικά αυτοκίνητα και άλλα.

#4 Χρησιμοποιήστε υφάσματα που ταιριάζουν στο δωμάτιο

Διακόσμηση παιδικού δωματίου
ZGGroup.com

Για τα κλινοσκεπάσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο που να ταιριάζει με το θέμα του δωματίου. Επιλέξτε το κρεβάτι σας για να ταιριάζει με το θέμα του δωματίου. Ανακατέψτε σεντόνια, μαξιλάρια και παπλώματα διαφορετικών στυλ.

Μπορείτε ακόμη να έχετε μερικά επιπλέον μαξιλάρια μόνο για παιχνίδι και άνεση. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να ταιριάξετε τις κουρτίνες σας. Αυτό μπορεί να δώσει στο δωμάτιο ένα ενιαίο βλέμμα.

#5 Διακοσμήστε το ταβάνι

Διακόσμηση παιδικού δωματίου
Colombini Casa

Μπορείτε επίσης να κάνετε την οροφή κατάλληλη για τα γούστα ενός παιδιού, διακοσμώντας την με φωτεινά, φωσφοριζέ αντικείμενα που λάμπουν στο σκοτάδι (πχ πλανήτες και αστέρια). Θα τους άρεσε να το κοιτάζουν στο ταβάνι ενώ είναι έτοιμοι να κοιμηθούν. Φαίνεται σαν να κοιτάζουν τα αστέρια της νύχτας.

#6 Τοποθετήστε εκπαιδευτικά αντικείμενα στο δωμάτιο

Μην κολλάτε μόνο με το σχέδιο. Να είστε βέβαιος επίσης να τοποθετήσετε τα πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για τη μάθηση τους, όπως τα βιβλία, τα διαγράμματα και τα παιχνίδια για την εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί σας μπορεί να διασκεδάσει ενώ μαθαίνει.

Πολύ ωραία εκπαιδευτική προσθήκη, αλλά και καταπληκτική ιδέα στην διακόσμηση παιδικού δωματίου είναι ένας μαυροπίνακας (ή πράσινος) κιμωλίας. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει βαφτεί ένας τοίχος ή ένα φύλλο ντουλάπας με χρώμα κιμωλίας.

#7 Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες για τη διακόσμηση παιδικού δωματίου

Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες των πιο αγαπημένων στιγμών του παιδιού σας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε φωτογραφίες που τραβήξατε ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, δραστηριότητες στο σχολείο, μέρα επίτευξης κάποιου στόχου και πολλά άλλα. Μπορείτε να φτιάξετε έναν τοίχο χρησιμοποιώντας αυτές τις φωτογραφίες που πλαισιώνονται σε διάφορα μεγέθη.

#8 Χρησιμοποιήστε καινοτόμο χώρο αποθήκευσης

Οι χώροι αποθήκευσης είναι σημαντικοί για την κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού, προκειμένου να κρατηθούν τα πράγματα του παιδιού σας. Προσθέστε διαφορετικές περιοχές για τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα ρούχα τους. Εκπαιδεύστε τους να επιστρέψουν τα πράγματα που πήραν. Διδάξτε τους πώς να οργανωθούν σωστά.

#9 Καλύψτε το δάπεδο

Παιδικό δωμάτιο για αγόρια
Altamoda Italia

Δεδομένου ότι τα παιδιά σας σίγουρα θα σέρνονται στο πάτωμα για να παίξουν, τοποθετήστε κάποιο μαλακό πλαστικό υλικό για να προστατέψετε τα πόδια, τα γόνατα, τα χέρια και άλλα μέρη του σώματός τους. Επιλέξτε ένα παχύ χαλί, με σχέδιο που μπορεί να ταιριάζει στο σχεδιασμό του δωματίου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για χρήση στο πάτωμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαλάκια από καουτσούκ αντί για χαλιά.

#10 Τοποθετήστε φωτιστικά

Altamoda Italia

 

Για να δώσετε αρκετό φως κατά τη διάρκεια της νύχτας, τοποθετήστε ένα αμπαζούρ. Μπορεί επίσης να είναι καλό ως πρόσθετη διακόσμηση για την κρεβατοκάμαρα. Υπάρχουν διακοσμητικές λυχνίες με δημιουργικές αποχρώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας. Αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε απλά φωτιστικά και να τα διακοσμήσετε μόνοι σας.

Ορισμένα σχέδια είναι πράγματι κομψά και εκλεπτυσμένα. Αλλά όποια διακόσμηση χρησιμοποιείτε, ένα πράγμα είναι πιο σημαντικό, είναι η αγάπη και η φροντίδα που μπορεί να αντικατοπτρίζεται σε πόση σκληρή δουλειά και χρόνο έχετε δαπανήσει για την διακόσμηση παιδικού δωματίου του παιδιού σας.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Υπνοδωμάτια Altamoda Italia

Κομψά και εκλεπτυσμένα υπνοδωμάτια για κορίτσια από την Altamoda Italia

Βρεφικά υπνοδωμάτια για αγόρια

20 βρεφικά υπνοδωμάτια για αγόρια