in ,

Ιδέες για αποθήκευση και οργάνωση του γκαράζ

Η οργάνωση του γκαράζ μπορεί να γίνει μια όμορφη διαδικασία που ολόκληρη η οικογένεια θα εμπλακεί, θα αποφασίσει τι πρέπει να κρατήσει και τι να πετάξει

Οργάνωση του γκαράζ

Το γκαράζ είναι συνήθως το πρώτο μέρος όπου αποθηκεύουμε αντικείμενα που δεν θέλουμε μέσα στον σπίτι μας. Παλιοί πίνακες ζωγραφικής, παλιά αναμνηστικά, κουτιά με παιχνίδια, ρούχα και άλλα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε τα τοποθετούμε στο γκαράζ. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε ιδέες για έξυπνους τρόπους αποθήκευσης και οργάνωσης του γκαράζ.

Η οργάνωση του γκαράζ μπορεί να γίνει μια όμορφη διαδικασία που ολόκληρη η οικογένεια θα εμπλακεί, θα αποφασίσει τι πρέπει να κρατήσει και τι να πετάξει. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε για αυτή τη διαδικασία είναι μερικές συμβουλές και κόλπα για την οργάνωση του γκαράζ.

Ορισμένες από αυτές τις ιδέες που ακολουθούν, μπορούν να εξελιχθούν σε έργα DIY – ιδιοκατασκευής ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απλές ιδέες οργάνωσης.

Αν στην οργάνωση του γκαράζ σας εμπλακούν και τα παιδιά σας, θα τους διδάξετε παράλληλα την αξία της οργάνωσης και των εργασιών που χρειάζεται ένα σπίτι για να είναι λειτουργικό.

Το πιο δύσκολο και χρονοβόρο σε όλη την διαδικασία είναι η επιλογή των άχρηστων πλέον αντικειμένων που πρέπει να πεταχτούν. Αν είστε από τους τύπους που δεν πετάνε τίποτα και κρατάνε τα πάντα, τότε πολύ πιθανόν ο χώρος του γκαράζ σας να μην είναι αρκετός και η οργάνωση του να γίνει μια τιτάνια διαμάχη με το εγώ σας.

# 1 Ο θαυμάσιος κόσμος των κάδων ή κουτιών αποθήκευσης

Οι κάδοι αποθήκευσης ή αποθηκευτικά κουτιά είναι το πιο βασικό μέσο για να βάλετε σε τάξη τα αντικείμενα του γκαράζ σας. Οι κάδοι σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε τα περιττά και ογκώδη αντικείμενα σε ένα βολικό σημείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό διαφανών και μη διαφανών κάδων – κουτιών για διάφορα αντικείμενα. Οι διαφανείς κάδοι σάς επιτρέπουν να βλέπετε τι υπάρχει μέσα και να έχετε ευκολότερη πρόσβαση στα αντικείμενά σας.

Οργάνωση γκαράζ - κουτιά αποθήκευσης

Εάν χρησιμοποιείτε μη διαφανείς κάδους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες περιγράφοντας τι υπάρχει σε κάθε κάδο. Αν ζείτε σε μια περιοχή με ακραία καιρικά φαινόμενα, όπου το νερό ή οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν τα αντικείμενα σας, προτιμήστε κουτιά αποθήκευσης με καλά υδατοστεγή κλεισίματα για να διατηρήσετε όλα τα αντικείμενά σας ασφαλή.

# 2 Κρεμάστε τα εργαλεία

Οι περισσότεροι τοίχοι στο γκαράζ είναι άδειοι, καθώς τα αντικείμενα συνήθως στοιβάζονται στο πάτωμα. Προμηθευτείτε ένα κρεμαστό panel για εργαλεία ή pegboard και κρεμάστε όλα τα εγραλεία σας εκεί. Θα σας επιτρέψει να δείτε όλα τα εργαλεία σας και το σημαντικότερο να τα κρατήσετε σε ένα μέρος και να μη τα ψάχνετε από εδώ και από εκεί.

Οργάνωση γκαράζΑν έχετε πολλά κουτιά αποθήκευσης, δημιουργήστε ένα ανθεκτικό ράφι με επαρκή υποστήριξη, όπου μπορείτε να στοιβάζετε τα κουτιά σας. Οι ιδέες αποθήκευσης και οργάνωσης του γκαράζ χρειάζονται αυτοσχεδιασμό. Όποτε έχετε ελεύθερο χώρο στο γκαράζ, εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε χώρο για ράφια και για αντικείμενα που μπορούν να κρεμαστούν.

Οργάνωση γκαράζ

Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, η οργάνωση του γκαράζ μπορεί να πάει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολλά καταστήματα προσφέρουν προσαρμοσμένα συστήματα οργάνωσης γκαράζ. Μερικά από αυτά τα συστήματα είναι ιδιαίτερα ακριβά. Εάν τα συστήματα αυτά βρίσκονται εκτός του προϋπολογισμού σας, χρησιμοποιήστε τα ως έμπνευση. Παρατηρήστε πως είναι διαμορφωμένα και την διάταξη τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα συστήματα για μια δική σας κατασκευή.

Εδώ όμως είναι βασικό να διαβάσετε τις συμβουλές για την σωστή αποθήκευση εργαλείων κατά την διάρκεια του χειμώνα έτσι ώστε να μη ρισκάρετε να καταστρέψετε κάποιο εργαλείο σας.

# 3 Αποθήκευση συναισθηματικών αντικειμένων

Ας το παραδεχτούμε πως τοποθετούμε συχνά τα έργα τέχνης των παιδιών μας, τα σχολικά δρώμενα, αποκόμματα από εφημερίδες και τις φωτογραφίες στο γκαράζ. Επίσης, αποθηκεύουμε τα οικογενειακά κειμήλια και τα αναμνηστικά μας. Είναι σημαντικό να ταξινομήσετε αυτές τις μνήμες.

Αυτός μπορεί να είναι μια δραστηριότητα για όλη την οικογένεια και συνήθως είναι η πιο χρονοβόρα. Ως οικογένεια δείτε τα αναμνηστικά σας και φιλτράρετε τα. Δημιουργήστε 2 στοίβες. Στην μία τοποθετήστε όσα θα κρατήσετε και στην άλλη αυτά που θα πετάξετε.

Καθώς ταξινομείτε τις αναμνήσεις σας, πιθανότατα θα πρέπει να αποφασίσετε τι να πετάξετε και τι να κρατήσετε. Ρωτήστε τον εαυτό σας: ποια είναι η χρήση χιλιάδων ζωγραφιών του παιδιού σας, των σχολικών εργασιών και των φωτογραφιών που μαζεύουν τόσα χρόνια σκόνη στο γκαράζ. Πολλά από αυτά που θα δείτε ούτε που θυμόσασταν ότι υπάρχουν στο γκαράζ σας.

# 3 Γυάλινα ή πλαστικά βαζάκια (από μαρμελάδες;) για αποθήκευση μικρών αντικειμένων

Χρησιμοποιήστε τα γυάλινα ή πλαστικά βαζάκια, που συνήθως έχουν μέσα μαρμελάδα, για να αποθηκεύσετε μικρά αντικείμενα στο γκαράζ σας, όπως βίδες, ούπες, καρφιά κτλ.

 

Οργάνωση γκαράζΓυάλινα βαζάκια για αποθήκευση

Θα δείτε πως αυτή η μικρή ιδέα, θα σας φέρει άλλες μεγαλύτερες ιδέες για κατασκευές.

# 5 Μαγνητικές λωρίδες για εργαλεία και τρυπάνια

Αν έχετε συναρμολογήσει έπιπλα IKEA ή οποιοδήποτε είδος έπιπλο που απαιτεί συναρμολόγηση, θα έχετε πιθανώς ένα γκαράζ με διάφορα τρυπάνια, κλειδιά Allen και μύτες για βίδες. Με αυτό το σκεπτικό, για να οργανώσετε αυτά τα κομμάτια, το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές μαγνητικές λωρίδες, οι οποίες μπορούν να ασφαλιστούν επάνω σε ένα ξύλινο μπλοκ.

Μαγνητικές λωρίδες για εργαλεία

Οργανώστε όλα τα μικρά εργαλεία σας ανάλογα με τη λειτουργία ή τον τύπο. Οι μαγνητικές λωρίδες πωλούνται σε διάφορα μεγέθη

Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης για λίγο μεγαλύτερα και πιο βαριά εργαλεία, εκτός των μαγνητικών ταινιών και βάζα κουζίνας, μπορείτε να προσθέσετε ένα pegboard με αποσπώμενα πλαστικά σκαφάκια και γάντζους. Τα Pegboards επεκτείνουν τις επιλογές αποθήκευσης και σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε περισσότερα εργαλεία.

pegboard

# 6 Ράφια, ντουλάπια και ερμάρια για την οργάνωση του γκαράζ

Οποιοδήποτε έργο σχετικά με την οργάνωση του γκαράζ πρέπει να περιλαμβάνει ράφια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια ή ντουλάπια από παλιά κουζίνα ή να αγοράσετε μεταλλικά ή ξύλινα ράφια. Μια καλή ιδέα να τα φτιάξετε μόνος σας, από ξύλο.

Πολλά από τα συστήματα ραφιών αποθήκευσης για γκαράζ είναι ακριβά. Το IKEA έχει ακόμη αρκετές σειρές με προσιτές τιμές. Όποιος και αν είναι ο προϋπολογισμός σας, μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους ραφιών για όλα τα αντικείμενα του γκαράζ σας, ακόμη και για ιδέες DIY – ιδιοκατασκευής.

Οργάνωση του γκαράζ

# 6 Χρησιμοποιήστε το ταβάνι

Κάτι που οι περισσότεροι κάτοχοι γκαράζ ξεχνάνε, είναι ο χώρος στο ταβάνι του γκαράζ. Είναι ιδανικός χώρος για την σωστή οργάνωση του γκαράζ, μιας και ότι τοποθετήσετε στο ταβάνι δε θα σας ενοχλεί όσο κινήστε μέσα στο γκαράζ.

Τοποθετήστε τα ειδικά ράφια ταβανιού ή κατασκευάστε τα μόνοι σας. Μη τοποθετήσετε εκεί ψηλά αντικείμενα πο χρησιμοποιείτε συχνά γιατί θα ταλαιπωρηθείτε. Αντίθετα τοποθετήστε αντικείμενα που σπανίως χρησιμοποιείται, όπως πχ αναμνηστικά.

Οι ιδέες οργάνωση του γκαράζ σας θα πρέπει να μεγιστοποιήσουν το χώρο σας.

Υπάρχουν πολλές ιδέες γκαράζ έξω που περιλαμβάνουν ιδέες DIY. Όλες οι συμβουλές και τα τεχνάσματα της οργάνωσης γκαράζ απαιτούν λίγο χρόνο και προσπάθεια.

Ο χρόνος που ξοδεύετε σε αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να είναι στιγμές χαράς και ελευθερίας.

 

 

 

 

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Κατασκευή χαρταετού

Κατασκευή χαρταετού για εντυπωσιακά πετάγματα

Ασπρόμαυρα σσλόνια

20 μοντέρνα ασπρόμαυρα σαλόνια. Τα yin ang yang όλων των χρωμάτων