in

Καθαρισμός κινητού από μικρόβια μέσα σε 5 λεπτά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έρχεται στο μυαλό για τον καθαρισμό ενός κινητού τηλεφώνου είναι η αφαίρεση των δυνητικά θανατηφόρων μικροβίων και βακτηρίων

Καθαρισμός κινητού από μικρόβια

Όλοι βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στα κινητά τηλέφωνα μας και αυτά με την σειρά τους πρέπει να εργάζονται αποτελεσματικά κάθε μέρα. Για τους περισσότερους από εμάς, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν κάποιος ρωτάει: “έχετε καθαρίσει ποτέ το κινητό σας τηλέφωνο” είναι πώς να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα αρχεία και τις εκατοντάδες κακών φωτογραφιών για να κερδίσετε κάποιο χώρο αποθήκευσης.

Αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να έρχεται στο μυαλό για τον καθαρισμό ενός κινητού τηλεφώνου είναι η αφαίρεση των δυνητικά θανατηφόρων μικροβίων και βακτηρίων που καλύπτουν το τηλέφωνό σας κάθε μέρα. Κάθε φορά που αγγίζετε το τηλέφωνό σας, μεταφέρετε βακτήρια από και προς τα χέρια, το πρόσωπό σας και κάθε επιφάνεια που αγγίζει το κινητό τηλέφωνο.

Ιδίως τα κινητά των παιδιών που αλλάζουν χέρια συνέχεια για να δείξουν την φωτογραφία που μόλις τράβηξαν είναι ακόμα περισσότερο επιβαρυμένα από τα μικρόβια. Οπότε ο καθαρισμός κινητού από μικρόβια εδώ επιβάλλεται.

Ο καθαρισμός κινητού από μικρόβια είναι απαραίτητος όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Ενώ υπάρχουν κάποιες συσκευές απολύμανσης υπεριώδους φωτός που μπορείτε να αγοράσετε, μπορείτε να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας με προμήθειες που έχετε στη διάθεσή σας μέσα στο σπίτι σας.

Προειδοποίηση
Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα παρακάτω στοιχεία για να καθαρίσετε ένα κινητό τηλέφωνο:

 1. Οικιακά καθαριστικά ή καθαριστικά παραθύρων
 2. Συμπιεσμένος αέρας
 3. Σπρέυ ψεκασμού αερολύματος
 4. Σκληροούς διαλύτες (ακετόνη, βενζόλιο, τολενίου)
 5. Λευκαντικό Bleach ή χλωρίνη
 6. Αμμωνία
 7. Σκόνες καθαρισμού
 8. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Είναι σημαντικό να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία κατά τον καθαρισμό, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα εσωτερικά ηλεκτρονικά.

Οι περισσότερες οθόνες κινητών τηλεφώνων, ειδικά οι γυάλινες επιφάνειες των smartphones, έχουν μια ελαφοβική επικάλυψη που απωθεί τα έλαια από τα χέρια και τα δάχτυλα. Η αποτελεσματικότητα της επίστρωσης μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά με τη χρήση οτιδήποτε λειαντικού στο γυαλί θα επιταχύνει την απώλεια και θα γρατσουνίσει την επιφάνεια μόνιμα.

Υλικά:

 1. Ύφασμα μικροϊνών χωρίς χνούδι
 2. 1/2 φλιτζάνι Αποσταγμένο νερό
 3. 1/2 φλιτζάνι ισοπροπυλική αλκοόλη, 70%
 4. Μπατονέτες ή οδοντογλυφίδες

Οδηγίες:

Αποσυνδέστε το τηλέφωνο και τα παρελκόμενα

Τα ακουστικά ή οι φορτιστές πρέπει να καθαρίζονται ξεχωριστά. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο.

Καθαρισμός κινητού από μικρόβια

Αφαιρέστε τις θήκες ή τα καλύμματα

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το τηλέφωνό σας, αφαιρέστε οποιαδήποτε προστατευτική θήκη ή κάλυμμα. Αυτά πρέπει επίσης να καθαρίζονται ξεχωριστά πριν από την επανατοποθέτηση του τηλεφώνου.

Καθαρισμός κινητού από μικρόβιαΑναμείξτε το αποσταγμένο νερό και το 70% ισοπροπυλική αλκοόλη

Σε μια μικρή φιάλη ψεκασμού, αναμείξτε ένα λόγο, ενός προς ένα αποσταγμένου νερού και 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης. Το αποσταγμένο νερό είναι απαραίτητο αν ζείτε σε μια περιοχή που έχει σκληρό νερό, η οποία είναι γεμάτη με μικροσκοπικά μέταλλα που μπορεί να γρατσουνίσουν το γυαλί του τηλεφώνου. Κάντε στο μπουκάλι καλό κούνημα.

Καθαρισμός κινητού από μικρόβια

Ψεκάστε την μίξη σε ένα πανί μικροινών

Ψεκάστε ελαφρά ένα πανί μικροϊνών χωρίς χνούδι με το μείγμα νερού και ισοπροπυλίου. Ποτέ μην ψεκάστε απευθείας το τηλέφωνο. Μην μουσκέψετε υπερβολικά το πανί.

Καθαρισμός κινητού από μικρόβια

Σκουπίστε το τηλέφωνο

Χρησιμοποιήστε το πανί μικροϊνών για να σκουπίσετε ολόκληρο το τηλέφωνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος του.

Καθαρισμός κινητού από μικρόβια

Καθαρίστε μικρές περιοχές

Εάν μικρές περιοχές όπως ο χώρος γύρω από το φακό της κάμερας, οι θύρες σύνδεσης ή τα κουμπιά παρουσιάζουν σημάδια συσσώρευσης βρωμιάς, χρησιμοποιήστε απαλά ένα στεγνό βαμβακερό μάκτρο ή μια μπατονέτα ή μια ξύλινη οδοντογλυφίδα για να καθαρίσετε αυτές τις περιοχές. Μόλις αφαιρεθεί οποιαδήποτε συσσώρευση, σκουπίστε ξανά την περιοχή με το ελαφρά υγρό πανί μικροϊνών.

Προσέξτε μη πληγώσετε τις επαφές του κινητού ή την κάμερα.

Αφήστε το τηλέφωνο να στεγνώσει στον αέρα

Αφήστε το τηλέφωνο να στεγνώσει εντελώς για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τον τοποθετήσετε ξανά στην θήκη του. Μη χρησιμοποιήσετε μέσα όπως πιστολάκι μαλλιών για να επιταχύνετε τον χρόνο στεγνώματος. Θα κάνετε ζημιά στο κινητό σας.

Καθαρισμός κινητού από μικρόβια

Αυτά τα διεξοδικά βήματα για ένα σωστό καθαρισμό κινητού από μικρόβια θα πρέπει να γίνονται εβδομαδιαία για να διατηρείται ένα τηλέφωνο σχετικά χωρίς μικρόβια.

Καθαρισμός μιας θήκης κινητού τηλεφώνου

Δεν υπάρχει μεγάλο όφελος για τον καθαρισμό του κινητού σας τηλεφώνου, αν πρόκειται να το επαναφέρετε σε μια βρώμικη προστατευτική θήκη. Είτε είναι κατασκευασμένη από σιλικόνη, σκληρό πλαστικό, ή δέρμα, τα περισσότερα μοντέλα κινητών τηλεφώνων έχουν υφή με άκρα για να παρέχουν καλύτερη πρόσφυση στο τηλέφωνο. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις άκρες. Είναι μάλλον αηδιαστικό.

Αφού αφαιρεθεί το τηλέφωνο, οι θήκες από σιλικόνη μπορούν να βυθιστούν εντελώς και να πλυθούν με διάλυμα ζεστού νερού και λίγο σαπούνι πιάτων. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε απαλά τις άκρες και τις εσοχές με υφή. Ξεπλύνετε καλά και αφήστε τον να στεγνώσει εντελώς πριν επανατοποθετήσετε το τηλέφωνο. Για καθημερινό καθαρισμό, σκουπίστε τη θήκη με ένα ύφασμα μικροϊνών που είναι βρεγμένο με απεσταγμένο νερό και διάλυμα αλκοόλης για τρίψιμο.

Για τις σκληρές πλαστικές θήκες, αφαιρέστε το τηλέφωνο και σκουπίστε ολόκληρη την θήκη με το διάλυμα απεσταγμένου νερού και αλκοόλης σε ένα πανί χωρίς χνούδι. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό μάκτρο (ή μπατονέτα αυτιών) που έχει βυθιστεί στο διάλυμα νερού / αλκοόλης για να καθαρίσετε ΄΄ολες τις δύσκολες εσοχές της θήκης. Στεγνώστε με ένα καθαρό πανί χωρίς χνούδια και βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι τελείως στεγνή πριν τοποθετήσετε ξανά το τηλέφωνο.

Καθαρισμός θήκης κινητού από μικρόβια

Μετά την αφαίρεση του τηλεφώνου, οι δερμάτινες θήκες πρέπει να καθαρίζονται με ένα ειδικό σαπούνι, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για δέρμα και στη συνέχεια να το φροντίσετε με ένα μαλακτικό για δέρματα. Αφήστε το περίβλημα να στεγνώσει εντελώς πριν τοποθετήσετε ξανά το τηλέφωνο.

Μη ξεχνάτε πως ο καθαρισμός κινητού από μικρόβια πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν φέρουμε καμία ευθύνη σε περίπτωση καταστροφής, ολικής ή μερικής του κινητού σας ή της θήκης του. Ιδίως η προστασία οθόνης κατά των γρατζουνιών που ίσως έχετε τοποθετήσει στο κινητό σας, ίσως αντιδράσει διαφορετικά ανάλογα το υλικό της (γυαλί, πλαστικό, σιλικόνη). Αν δεν είστε σίγουροι δώστε το κινητό σας σε κάποιον ειδικό.

Πηγή

Διαβάστε πως μπορείτε να φτιάξετε αντισηπτικό για τα χέρια σας μέσα σε 5 λεπτά εδώ.

 

 

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
κάκτος από πέτρα DIY κατασκευή

Κάκτος από πέτρα με αυτή τη δημιουργική κατασκευή

Κατασκευή ραφιού για γλάστρες

Κατασκευή ραφιού για γλαστράκια