in

Κατασκευή χαρταετού για εντυπωσιακά πετάγματα

Κατασκευή χαρταετού

Για να διαβάζετε αυτή τη κατασκευή χαρταετού μάλλον θα πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα. Το πιο πιθανόν είναι να είστε ενήλικας με παιδί και επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι μαζί με το παιδί σας για να έχει να θυμάται. Μαζί με αυτό ικανοποιείται και τον δικό σας εγωισμό να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας, που ίσως ανέβει πιο ψηλά από τους άλλους χαρταετούς.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο ή καλάμια, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
  • Ειδικό λεπτό νάιλον για κατασκευή χαρταετών
  • Γερό σπάγκο
  • Κόλλα
  • Χρωματιστά χαρτιά για την ουρά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό λεπτό νάιλον

Αν επιθυμείτε χαρταετό με διάμετρο μεγαλύτερη από 80 εκ., τότε απλά θα προμηθευτείτε πηχάκια ή  καλάμια πιο μακριά.

Μη χρησιμοποιείται σύρμα όπως γράφουν σε κάποιες κατασκευές γιατί αυξάνει το βάρος του χαρταετού.

Κατασκευή χαρταετού

Κατασκευή:

Στα άκρα από κάθε πηχάκι ή καλάμι κάνετε δυο μικρές εγκοπές.

Δένετε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνετε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται:

Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνετε γερά τον σπάγκο, και τον περνάτε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με τον σπάγκο σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχετε κάνει την εγκοπή.

Φροντίζετε όπως θα γυρίζετε τον σπάγκο , οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχετε ένα κανονικό εξάγωνο.

Ακουμπάτε τον σκελετό πάνω στο ειδικό νάιλον, και το κόβετε γύρω γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών

Bonus Διακόσμηση: Εδώ μπορείτε να μεγαλουργήσετε ή καλύτερα αφήστε το παιδί σας ή αυτό που κρύβεται μέσα σας να εκφραστεί ελεύθερα. Διακοσμήστε τον χαρταετό σας και κάντε τον μοναδικό. Βάλτε διακοσμητικά επάνω του, ζωγραφίστε τον με ότι αγαπάτε… αφήστε την φαντασία σας ελέυθερη!

Κατόπιν ξανατοποθετείτε τον σκελετό πάνω στο νάιλον, γυρίζετε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλάτε με απλή κόλλα. Σε δυο άκρα (β και γ) στερεώνετε σπάγκο, για να δέσετε στην μέση του την ουρά. Προσέχετε ώστε: αβ = αγ = γδ = βδ. Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει.

Κατασκευή χαρταετούΤην ουρά μπορείτε να την κατασκευάσετε από λωρίδες του νάιλον που έχει περισσέψει ή που θα έχετε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά λεπτά χαρτιά, τα οποία τα κάνετε ματσάκι και τα δένετε στον σπάγκο της ουράς σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.

Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσατε την ουρά, (ε και ζ), δένετε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του. Τα ζύγια, είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στο άκρα ε και ζ, που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού. Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης δένετε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.

Ναι, ωραία όλα αυτά στα λόγια, αλλά ένα βίντεο θα βοηθούσε πολύ περισσότερο.

Το παρακάτω βίντεο είναι αυτό που ακολουθούμε και εμείς κάθε χρόνο για την κατασκευή χαρταετού και οφείλουμε να παραδεχτούμε πως έχει μεγάλη επιτυχία στο πέταγμα.

Οι οδηγίες είναι του κ. Ν. Μαρκαντώνη

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
εργαλεία χειρός

Συμβουλές για την σωστή αποθήκευση εργαλείων κατά την διάρκεια του χειμώνα

Οργάνωση του γκαράζ

Ιδέες για αποθήκευση και οργάνωση του γκαράζ