in

20 τρόποι για να φαίνεται το μπάνιο σας μεγαλύτερο

Για να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο και να μεγιστοποιήσετε κάθε τετραγωνικό εκατοστό, εδώ είναι ένας κατάλογος 20 τρόπων για να αξιοποιήσετε καλύτερα το χώρο.

Διακόσμηση μικρού μμπάνιου

Εκτός από τις ντουλάπες, τα μπάνια σας είναι τα μικρότερα δωμάτια του σπιτιού που κάνετε χρήση πολλές φορές την ημέρα. Αν και είναι το μικρότερο δωμάτιο, δυστυχώς έχετε δεκάδες καθήκοντα καθημερινά εκεί μέσα και συνέχεια το νιώθετε μικρό! Οπότε δείτε τις ιδέες για μεγαλύτερο μπάνιο.

Για να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο και να μεγιστοποιήσετε κάθε τετραγωνικό εκατοστό, εδώ είναι ένας κατάλογος 20 τρόπων για να αξιοποιήσετε καλύτερα το χώρο.

Το καλύτερο είναι ότι σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται συμβουλές που είναι εύκολο να επιτευχθούν και να διασκεδάσετε κατά τη διαδικασία. Δείτε πώς το μπάνιο σας σύντομα θα γίνει από τα πιο αγαπημένο δωμάτιο για χρήση στο σπίτι.

1. Χρησιμοποιήστε ένα μονοχρωματικό σχέδιο σε ένα μεγαλύτερο μπάνιο: Ανάλογα με το χρώμα που επιλέγετε και πόσο φυσικό φως φωτίζει το χώρο σας, το ένα χρώμα μπορεί να κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Θυμηθείτε ότι ένα χρώμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Μεγαλύτερο μπάνιο

Ένα μπάνιο με ποικίλες αποχρώσεις (τόνους) ενός χρώματος θα επιτύχει τον ίδιο στόχο. Οι απαλοί, ουδέτεροι τόνοι είναι τέλειοι για αυτό το τέχνασμα στα μάτια. Αν είστε σε θέση να το κρατήσετε καθαρό, το λευκό θα κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο!

2. Επιλέξτε μικρότερα είδη μπάνιου: Πιστέψτε το ή όχι, επιλέξτε μικρότερους νεροχύτες, τουαλέτες, μπανιέρες και ντους. Εάν ο χώρος είναι ανεπαρκής στο μικρό σας μπάνιο, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε μερικά από τα είδη υγιεινής με μικρότερα, για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο. Σε ένα μικρό μπάνιο, αντί να χρησιμοποιήσετε έναν νεροχύτη με έπιπλο από κάτω, επιλέξτε έναν νεροχύτη βάθρου. Φαίνονται πανέμορφα και καταλαμβάνουν το μισό χώρο

3. Ο ρυθμιζόμενος φωτισμός θα δημιουργήσει ένα πολυλειτουργικό μπάνιο: Όταν ένας χώρος περιορίζεται σε μία μόνο λειτουργία, μπορεί να τον αισθάνεστε μικρότερο από ότι είναι. Για παράδειγμα, αν έχετε μόνο ένα φως στο μπάνιο, θα βρείτε μόνο χρηστικά καθήκοντα για να ξοδέψετε το χρόνο σας και στη συνέχεια να φύγετε. Προσθέστε ένα διακόπτη dimmer στο ίδιο φωτιστικό και τώρα μπορείτε να ετοιμαστείτε για εργασία το πρωί με έντονο φωτισμό και το βράδυ να χαλαρώσετε στην μπανιέρα ή στο ντους, απλά χαμηλώνοντας την ένταση του φωτός. Το μικρό σας μπάνιο μόλις το αισθανθήκατε πολύ μεγαλύτερο!

Μεγαλύτερο μπάνιο4. Χρησιμοποιήστε χώρο πάνω από την πόρτα για αποθήκευση: Την επόμενη φορά που βρίσκεστε στο μπάνιο σας παρατηρήστε πόσο κάθετος χώρος στο μπάνιο σας δεν χρησιμοποιείται. Συνήθως, ο χώρος πάνω από μια πόρτα είναι κενός. Ειδικά, εάν δεν έχετε πατάρι από επάνω και ζείτε σε ψηλοτάβανο σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε διακοσμητικά ράφια αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε τις πετσέτες, τα απορρυπαντικά, επιπλέον χαρτί υγείας κτλ. Με αυτό τον τρόπο απελευθερώσετε πολύτιμηο χώρο αποθήκευσης κάτω από το νεροχύτη.

5. Χρησιμοποιήστε περίβλημα από γυαλί – plexi glass στην μπανιέρα / ντους: Κουρτίνες ντους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο / ντους σας, αλλά θα διαχωρίσουν το μπάνιο σας οπτικά. Επιλέξτε ένα γυάλινο περίβλημα που δημιουργεί ένα λεπτό και οπτικό διαιρέτη μεταξύ της κύριας περιοχής σας και του ντους / μπανιέρα σας. Για πρόσθετη προστασία ιδιωτικού χώρου, πολλά γυάλινα περιβλήματα μπορούν να έχουν ένα παγωμένο μοτίβο (συνήθως αμμοβολή ή φιλμ) εφαρμοσμένο σε αυτά για να δώσουν ιδιωτικότητα και να μην εμποδίσουν την ψευδαίσθηση του χώρου.

μπανιέρα με γυαλί

6. Αναβαθμίστε το μικρό σας μπάνιο με μοντέρνα φωτιστικά: Ακόμα κι αν το μπάνιο σας είναι μικρό, μπορεί να μοιάζει μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Τα μπάνια έχουν τεράστια αξία μεταπώλησης κατά την πώληση του σπιτιού σας και η αναβάθμιση των φωτιστικών σας είναι μια αξιόλογη επένδυση.

Εάν το μπάνιο σας φαίνεται μικρό λόγω βαρετών και εκτός μόδας φωτιστικών, επιλέξτε φωτιστικά χρωμίου, χαλκού ή χρυσά.

7. Επιλέξτε μεγαλύτερο πλακάκι δαπέδου σε ένα μικρό μπάνιο: Όταν επιλέγετε το πλακάκι του πατώματος, επιλέγετε πλακάκια με μεγάλες διαστάσει και αν πάτε σε μοτίβα μη το παρακάνετε και υπερβάλετε με το σχέδιο.

Μεγάλα πλακάκια μπάνιυ

Όσο λιγότεροι οι αρμοί στο πάτωμα, τόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται αυτό στα μάτια σας. Το δάπεδο θα πρέπει να συμπληρώνει το μπάνιο σας και χρησιμοποιώντας μικρό πλακάκι δαπέδου, θα μειώσετε το στόχο σας για τη διεύρυνση του χώρου.

8. Μην ξεχνάτε το ταβάνι: Πολλά μπάνια έχουν υπέροχα ψηλά ταβάνια που προσθέτουν όγκο και βάθος σε ένα μικρό μπάνιο. Εάν είστε ένας από αυτούς τους τυχερούς ανθρώπους, προσθέστε περισσότερο φωτισμό για να δώσετε έμφαση σε αυτό το αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό.

Εάν η οροφή είναι χαμηλή, έχετε ακόμα τις εξαιρετικές επιλογές χρωμάτων. Σκεφθείτε να το βάψετε με ένα ελαφρύ χρώμα στο υπόλοιπο μπάνιο για να φέρετε τα τοιχώματα οπτικά ψηλότερα

9. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες για να αντικατοπτρίσετε το φως και να προσθέσετε χώρο: Οι καθρέφτες μπορούν να πιάσουν ολόκληρο τον τοίχο ή να κρεμαστούν σαν διακοσμητικά πλαίσια για να μοιάζουν με έργα τέχνης. Όταν χρησιμοποιείτε καθρέφτες στα μπάνια, εξετάστε το θέμα που θα αντικατοπτρίζεται. Οι καθρέφτες απέναντι σε ένα παράθυρο θα αντικατοπτρίζουν το φως και το τοπίο, ενώ ένας καθρέφτης απέναντι από ένα ντουλάπι μπορεί να μην σας δώσει το αποτέλεσμα που ζητούσατε.

καθρέπτης μπάνιου

10. Μεγιστοποίηση του κάθετου χώρου: Εάν το μπάνιο σας προσφέρει την πολυτέλεια ενός ψηλού ταβανιού, τότε προσθέστε κάθετε ντουλάπια. Οι ψηλοί τοίχοι είναι ένα χρυσωρυχείο για την αποθήκευση.

Η προσθήκη χρώματος με κατακόρυφο τρόπο με την προσθήκη ντουλαπιών κατακόρυφα, θα προκαλέσει το μάτι να ανεβαίνει και συνεπώς να διευρύνει το χώρο του μπάνιου και θα το αισθάνεστε μεγαλύτερο.

11. Εγκαταστήστε φωτεινότερα φώτα για να αποφύγετε τις σκοτεινές περιοχές: Σε μερικά μπάνια ο φωτισμός επαρκεί μόνο για να κοιτάξετε στον καθρέφτη, ενώ σε άλλα μέρη του μπάνιου κάνουν σκιές. Για να εξαλείψετε τις σκοτεινές γωνίες του μπάνιου σας, τοποθετήστε φωτεινότερα φωτιστικά. Εξετάστε τη μετάβαση σε λαμπτήρες LED για εξοικονόμηση χρημάτων στην κατανάλωση ενέργειας oi opo;ioi εκπέμπουν ένα πιο λευκό και δυνατό φως.

12. Τα παράθυρα μπορούν να προσθέσουν ύψος: Τα μπάνια που έχουν παράθυρα δεν πρέπει να ξεχνούν αυτά τα σημαντικά χαρακτηριστικά όταν δίνουν την ψευδαίσθηση του χώρου. Τα παράθυρα δεν επιτρέπουν μόνο το φυσικό φως, αλλά δίνουν στο μάτι ένα μέρος για να περιπλανηθείτε έξω από το μικρό δωμάτιο.

παράθυρο στο μπάνιο

Για να προσθέσετε ύψος, σκεφτείτε να προσθέσετε κορνίζες που κάνουν το παράθυρο να αισθάνεται δραματικά διακοσμημένο. Αυτή η ψευδαίσθηση θα τραβήξει το βλέμμα προς τα πάνω και μακριά από το πάτωμα.

Χρησιμοποιήστε τα χρώματα στην παλέτα του μπάνιου και μείνετε μακριά από βαριά και σκοτεινά υλικά που θα σταματήσουν το βλέμμα σας σε αυτά.

13. Μεγιστοποιήστε το εμβαδόν του χώρου αφαιρώντας περιττά αντικείμενα: Σε μικρά μπάνια, ζυγαριές, κάδοι και πλυντήρια κλέβουν πολύτιμο χώρο από το μπάνιο σας. Το κλειδί για αυτό είναι η τοποθέτηση αυτών των αντικειμένων σε άλλη τοποθεσία.

14. Αλλάξτε την κατεύθυνση που ανοίγει η πόρτα σας: Εάν η πόρτα σας ανοίγει μέσα στο μπάνιο, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, αλλά αντιμετωπίζετε πρόβλημα χώρου, αλλάξτε την κατεύθυνση ανοίγματος της προς τα έξω. Σίγουρα δεν συνηθίζεται αυτό αλλά λύνει αρκετά προβλήματα εξοικονόμησης χώρου.

15. Χρησιμοποιήστε πιο ανοικτό χρώμα ξύλου για τα έπιπλα: Αντί για μαύρα ή σκουρόχρωμα ντουλάπια και βάση νιπτήρα, προτιμήστε ανοιχτόχρωμα έπιπλα, που θα κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

έπιπλο μπάνιου

16. Χρησιμοποιήστε κρεμάστρες μπάνιου και θήκες: Χρησιμοποιήστε κρεμάστρες στο μπάνιο σας για τις πετσέτες σώματος και προσώπου. Κάντε το ίδιο με θήκες μπάνιου και για άλλα χρηστικά αντικείμενα όπως τα σαπούνια και το σφουγγάρια σας.

17. Χρησιμοποιήστε φυσικό φως από πάνω: Τα εσωτερικά μπάνια δεν έχουν πάντα την ευκαιρία να έχουν ένα παράθυρο στον τοίχο. Σκεφτείτε να φέρετε φως από έναν φεγγίτη ή ένα ηλιακό φωτιστικό σωλήνα. Ένας ηλιακός σωλήνας φωτισμού τοποθετείται από τη στέγη στο μπάνιο σας και χρησιμοποιεί ανακλαστικό υλικό για να αντανακλάσει το φως στο δωμάτιο. Θα εκπλαγείτε πόσο λαμπερό φαίνεται το μπάνιο σας όταν προσθέτετε φυσικό φως από πάνω.

Φωτισμός από τον ήλιο

18. Χρησιμοποιήστε τους καθρέφτες τοίχων αντί για τα μεγάλα ιατρικά ντουλάπια με καθρέπτη: Τα ογκώδη ντουλάπια φαρμάκων κάνουν το μικρό σας μπάνιο να φαίνεται ακόμη μικρότερο. Επιλέξτε ένα ντουλάπι με χαμηλό προφίλ που δεν εκτείνεται μακριά από τον τοίχο. Ιδανικά απλά τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέπτη και τοποθετήστε τα φάρμακα σας κάπου αλλού.

19. Χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα αξεσουάρ στο πάτωμα: Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος στο πάτωμα είναι διαυγής και καθαρός. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο, σε αντίθεση με αρκετά μικρά. Ένα μεγάλο χαλί θα ενοποιήσει το πάτωμα ως ένα μεγάλο σύνολο και θα μεγιστοποιήσει την περιοχή του μπάνιου σας.

20. Χρησιμοποιήστε έπιπλο νιπτήρα χωρίς ντουλάπια: Εάν το έπιπλο του νιπτήρα σας είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα χωρίς πόρτες (ντουλάπια), αλλά ανοικτό. Τοποθετήστε εκεί τις πετσέτες και μη το παραφορτώνετε.

Δοκιμάστε τις 20 συμβουλές μας και μεγαλώστε το μπάνιο σας.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Κηρομπογιά στον τοίχο

Καθαρισμός κηρομπογιάς από τους τοίχους σας

Λεκές από καφέ

Λεκές από καφέ στο χαλί. Πως θα τον καθαρίσετε