in

Νεροχύτης κουζίνας – Πώς να επιλέξετε το σωστό

Νεροχύτης κουζίνας
Marcelo Jr.

Όταν χτίζετε το δικό σας σπίτι ή έχετε αποφασίσει να αναδιαμορφώσετε μια κουζίνα, θα πρέπει να αγοράσετε κάποια εξαρτήματα κουζίνας και εξαρτήματα όπως νεροχύτης κουζίνας και βρύσες.

Θα χρειαστείτε αυτά για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά την κουζίνα για την προετοιμασία των γευμάτων και τον καθαρισμό των πιάτων. Οι νεροχύτες υπάρχουν πάντα στην κουζίνα, χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι περισσότερες δουλειές στην κουζίνα.

Οι νεροχύτες κουζίνας διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υλικά. Μερικοί έρχονται επίσης σε διαφορετικούς τύπους εγκατάστασης. Κατά την επιλογή ενός νεροχύτη κουζίνας, θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε ποια θα είναι η κύρια χρήση του. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα στην αγορά ενός νεροχύτη κουζίνας.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε, έχουμε δώσει μερικές συμβουλές παρακάτω για το πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό για το σημερινό μας θέμα: Νεροχύτης κουζίνας.

#1 Γνωρίστε τις διαφορετικές διαμορφώσεις στους νεροχύτες κουζίνας

Νεροχύτης κουζίνας
O-mans

Δεν θα ξέρετε τι να αγοράσετε αν δεν γνωρίζετε τον τύπο νεροχύτη που χρειάζεστε.

Μπορείτε να επιλέξετε αν πρόκειται για μια τυπική ενιαία, μεγάλη ορθογώνια λεκάνη ή νεροχύτη με διπλή λεκάνη και με τους δύο νεροχύτες το ίδιο μέγεθος για το πλύσιμο των χεριών και το ξέπλυμα ή το νεροχύτη με διπλή λεκάνη με μία πλευρά σημαντικά μικρότερη, που στεγάζει τον σκουπιδοφάγο.

Διαφορετικά ίσως θέλετε νεροχύτες με τρεις λεκάνες από τα οποία οι δύο μεγαλύτερες να πλαγιάσουν ένα μικρό, κεντρική λεκάνη με εγκατεστημένο τον σκουπιδοφάγο, ο οποίος συνήθως είναι γεμάτος με ένα κομμάτι κοπής.

Γνωρίστε τις ανάγκες σας έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια από αυτά θα αγοράσετε.

#2 Προσδιορίστε τον χώρο της κουζίναςNawaitsa

Εάν η κουζίνα σας είναι μεγάλη, μπορείτε να πάτε για μεγαλύτερους νεροχύτες της κουζίνας αλλά μην χρησιμοποιείτε μεγάλους νεροχύτες εάν ο χώρος σας είναι μικρός. Θα φάει μόνο το χώρο και δεν θα είστε σε θέση να εργαστείτε καλά σε μια περιορισμένη περιοχή.

Μπορείτε να πάτε για ένα ζευγάρι ταιριαστών γωνιακών νεροχύτη ή γωνιακών κύκλων. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μια νησίδα ή στο πάγκο της κουζίνας. Υπάρχουν και άλλοι διαφορετικοί νεροχύτες κουζίνας μικρών διαστάσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν υπάρχει περιορισμένος χώρος.

#3 Επιλέξτε τα υλικά νεροχύτη

Νεροχύτης κουζίνας
Marcelo Jr.

Οι νεροχύτες της κουζίνας είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά. Μπορεί να γυαλιστερό ανοξείδωτος νεροχύτης, από πολύχρωμο σμάλτο σε χυτοσίδηρο, με συμπαγές επίστρωμα ή συνθετικό χαλαζία.

Ένας ανοξείδωτος νεροχύτης κουζίνας μπορεί να δώσει μια σύγχρονη εμφάνιση με τις κομψές γραμμές και είναι ανθεκτικοί στις κηλίδες.

Οι νεροχύτες χυτοσιδήρου σμάλτου είναι πιο ανθεκτικοί αλλά και βαρύτεροι, πράγμα που σημαίνει ότι ο πάγκος της κουζίνας πρέπει να μπορεί να τον σηκώσει. Έρχεται σε διάφορα χρώματα και σχέδια.

Οι νεροχύτες στερεάς επικάλυψης (πχ corian) είναι χωρίς ραφή και είναι άψογα συντηρημένοι με τον παρακείμενο μετρητή στερεών επιφανειών που δημιουργεί μια σύγχρονη εμφάνιση και απαιτεί έναν ειδικό για εγκατάσταση.

Ενώ ο χαλαζιακός σύνθετικός νεροχύτης παίρνει ρεαλιστική εμφάνιση γρανίτη και είναι ανθεκτικός τόσο στους λεκέδες όσο και στις γρατζουνιές.

#4 Επιλέξτε ένα σχήμα

Νεροχύτης κουζίνας
Anca Pietrosanu

Ο χώρος σας θα μπορούσε να σας πει τι σχήμα θα ήταν καλό για τον νεροχύτη της κουζίνας σας. Αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εξετάσετε τον σχεδιασμό της κουζίνας σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το σχήμα.

Μερικοί επίσης εξετάζουν τη λειτουργία και τη χρήση του. Υπάρχουν διάφορα σχήματα για νεροχύτες της κουζίνας, αν και τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι ορθογώνια. Υπάρχουν επίσης κυκλικοί νεροχύτες, σχήμα νεφρού και άλλα.

#5 Νεροχύτης κουζίνας και μέγεθος

Νεροχύτης κουζίνας
Colin Morrell

Σίγουρα θα αποτύχετε εάν αγοράσατε ένα νεροχύτη χωρίς να ξέρετε αν θα ταιριάζει ή χωράει στον πάγκο σας. Μετρήστε την περιοχή όπου θα περάσει ο νεροχύτης.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαστάσεις από αριστερά προς τα δεξιά και από την εξωτερική άκρη προς την εξωτερική άκρη. Αφήστε τουλάχιστον 5-6 εκατοστά και στις δύο πλευρές για να τοποθετήσετε το νεροχύτη στον πάγκο. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις σωστές μετρήσεις.

#6 Γνωρίστε τον τρόπο εγκατάστασης

Kewl1291

Ο τρόπος εγκατάστασης ενός νεροχύτη θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα φανεί και πώς μπορεί να λειτουργήσει. Έτσι, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για αυτούς τους τύπους εγκατάστασης.

Υπάρχουν νεροχύτες που είναι τοποθετημένοι πάνω από τον πάγκο και διαθέτουν ενσωματωμένο ορατό χείλος στο οποίο βρίσκεται η βρύση.

Υπόγειοι βυθιζόμενοι νεροχύτες συνήθως χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια λαμπερή εμφάνιση και καλύτερη λειτουργία. Εγκαθίσταται από κάτω από τον πάγκο και δεν θα έχει χείλος.

Οι νεροχύτες από μάρμαρα ή πλακάκια έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του πάγκου από μάρμαρο. Μια νεροτσουλήθρα ή ένας νεροχύτης αγροικίας θα μπορούσε να δώσει μια πιο παραδοσιακή εμφάνιση.

#7 Προσδιορίστε τον αριθμό των λεκανών που χρειάζεστε

Kewl1291

Σε αυτό, πρέπει να ξέρετε πώς σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τον νεροχύτη της κουζίνας. Υπάρχουν νεροχύτες ενός μπολ, δύο μπολ ή τριών λεκανών. Μπορεί επίσης να είναι είτε βαθιά είτε ρηχή.

Ο νεροχύτης κουζίνας ενός μπωλ είναι βασικός, αλλά μπορούν να αγοραστούν με βάθος έως και 10 “ή 12” και θα είναι κατάλληλοι για απλή πλύση των πιάτων.

Δύο και τρεις νεροχύτες επιτρέπουν τη διεξαγωγή πολλών εργασιών. Μπορείτε να ξεπλύνετε ή να αποθηκεύσετε τα πιάτα στο μεγάλο μπολ και να χρησιμοποιήσετε το μικρό μπολ για την απόρριψη σκουπιδιών ή για να ξεπλύνετε τα λαχανικά.

#8 Γνωρίστε τον αριθμό των οπών βρύσης

Νεροχύτης κουζίνας
Kohler

Αν επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε βυθιζόμενους νιπτήρες, τότε θα πρέπει να επιλέξετε εκείνους με τον σωστό αριθμό τρυπών βρύσης.

Μια τρύπα επιτρέπει μια μόνο βρύση λαβής.

Δύο τρύπες μπορούν να σας δώσουν τη δυνατότητα τοποθέτησης διανομέα σαπουνιού, πλευρικού ψεκασμού, διανομέα ζεστού νερού ή διανομέα κρύου νερού.

Τρεις έως πέντε τρύπες είναι για βρύσες με ξεχωριστές ζεστές και κρύες λαβές και θα μπορούσαν επίσης να σας αφήσουν να τοποθετήσετε κάποια αξεσουάρ.

#9 Ελέγξτε τις διαθέσιμες λειτουργίες

Διακόσμηση κουζίνας
Διακόσμηση κουζίνας

Ορισμένοι νεροχύτες κουζίνας προσφέρουν μια ποικιλία χαρακτηριστικών που μπορούν να βοηθήσουν στη χρήση της κουζίνας σας. Ορισμένοι έχουν σύστημα υπερχείλισης για 2 ή 3 νεροχύτες που θα εμπόδιζαν την πτώση νερού στο πάτωμα.

Σφιγκτήρες παρατηρούνται επίσης σε μερικούς νεροχύτες που επιτρέπουν την εύκολη εγκατάσταση.

Άλλοι έχουν την αναμονή αποχέτευσης στο πίσω μέρος τους δίνοντας περισσότερο χώρο κάτω από τον νεροχύτη, καθώς οι σωλήνες βρίσκονται πιο πίσω.

Στεγανοποίηση της στεφάνης βρίσκεται σε κάποιους νεροχύτες που εμποδίζουν την διείσδυση νερού κάτω.

Υπάρχουν επίσης λειτουργίες όπως το μηχάνημα θραύσης ήχου που θα αποτρέψει κάθε θόρυβο ενώ πλένετε τα τηγάνια σας. Εκτός από αυτά που αναφέρονται, υπάρχουν ακόμα άλλα χαρακτηριστικά των νεροχύτη που θα σας μαγέψουν.


#10 Προσδιορίστε τον προϋπολογισμό σας

Κουζίνα με χρώμα
Broodwar1126

Εξετάστε πόσα μπορείτε πραγματικά να διαθέσετε για έναν νεροχύτη της κουζίνας και πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να αγοράσετε ένα νεροχύτη που δεν ταιριάζει μόνο στον πάγκο, αλλά ταιριάζει και στον προϋπολογισμό σας.

Η αγορά και η επιλογή ενός νεροχύτη θα ήταν δύσκολη αν δεν έχετε τις προαναφερθείσες γνώσεις.

Λάβετε υπόψη τις προαναφερθείσες συμβουλές, ώστε να σας καθοδηγήσουν στην επιλογή ενός νεροχύτη κουζίνας.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
μίνιμαλ σαλόνι

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού – 21 εντυπωσιακές ιδέες

Διακόσμηση μικρής κουζίνας

Συμβουλές για να δείχνει η μικρή κουζίνα σας μεγαλύτερη