in

Παλιό στρώμα – 7 πράγματα που μπορούν να συμβούν

Παλιό στρώμα; Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα νέο στρώμα.

Παλιό στρώμα - αλλεργία

Παλιό στρώμα;

#1 Θα μπορούσατε να αναπτύξετε αλλεργίες από ακάρεα σκόνης

Παλιό στρώμα - αλλεργία

Τα ακάρεα σκόνης θα μπορούσαν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα εάν κοιμάστε σε ένα παλιό στρώμα. “Ο στόχος μας πρέπει να είναι να περάσουμε το ένα τρίτο της ζωής στο στρώμα μας, καθώς αυτό σημαίνει ότι παίρνουμε τις συνιστάμενες επτά έως εννέα ώρες ύπνου σε μια νυχτερινή βάση”, λέει. “Ωστόσο, τα σώματά μας εκπέμπουν νεκρό δέρμα και φυσικά έλαια που μπορεί να είναι ελκυστικά για ακάρεα σκόνης.Τα ακάρεα σκόνης αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα για οποιοδήποτε στρώμα, ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το στρώμα, τόσο περισσότερα ακάρεα μπορείτε να υποθέσετε πως θα συγκεντρώνονται, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικό ζήτημα για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τα άτομα με άσθμα. Αυτά τα ακάρεα αποτελούν επίσης έναν πιθανό κίνδυνο για τα άτομα με δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Συγκεκριμένα τα περιττώματα από τα ακάρεα που εξαιρετικά αλλεργιογόνα.

#2 Το άσθμα σας θα μπορούσε να γίνει χειρότερο

Άσθμα - παλιό στρώμαΟι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες ή αλλεργικό άσθμα ενδέχεται να παρουσιάσουν ρινική συμφόρηση και προβλήματα αναπνοής των αεραγωγών εάν κοιμούνται σε σκονισμένο παλαιό στρώμα. Το απλό παλμικό άσθμα έχει αυτό που ονομάζουμε κιρκαδικό ρυθμό και τείνει να δουλεύει το βράδυ και τη νύχτα. Ο ύπνος σε ένα παλιό στρώμα δεν θα προκαλέσει άμεσα νυχτερινό άσθμα, αλλά θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα για όσους έχουν την κατάσταση

#3 Μπορεί να κοιμάστε πάνω σε μούχλα

Μούχλα σε παλιό στρώμα

Μετά από οκτώ χρόνια χρήσης το στρώμα σας γίνεται βαρύτερο από τη συλλογή σκόνης, νεκρών κυττάρων του δέρματος και λίτρα ιδρώτα. Τα προβλήματα υγρασίας από τον ιδρώτα θα μπορούσαν να προκαλέσουν μούχλα μέσα σε ένα στρώμα και έτσι πιθανές αλλεργίες. Αυτό με την σειρά του μπορεί να προκαλέσει μούχλα και αυτή να επηρεάσει την αναπνοή σας και την υγεία σας. Υπάρχει πολλά είδη μούχλας… κάποιος μπορεί να είναι πραγματικά αλλεργικός σε αυτή ή απλά να είναι ευαίσθητος. Όπως και να χει δεν είναι καθόλου υγιεινό να υπάρχει οποιοδήποτε είδος μούχλας στο σπίτι μας, πόσο μάλλον στο στρώμα σας.

#4 Πόνοι στην πλάτη και τον αυχένα

Πόνος στην μέση από στρώμα

Ο πόνος στον αυχέν και της οσφυαλγίας είναι μια κοινή νόσος, λόγω της έλλειψης υποστήριξης της μέσης από ένα παλι. Συγκεκριμένα, ο ύπνος σε ένα παλιό και μη υποστηρικτικό για την μέση στρώμα καταπονεί τους συνδέσμους, τους τένοντες και τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης. Καθώς το στρώμα παλιώνει, θα γίνει πιο μαλακό και λιγότερο υποστηρικτικό στην σπονδυλική στήλη. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί η σωστή στάση τη νύχτα. Η διατήρηση της σωστής στάσης είναι χρήσιμη για τον μετριασμό του πόνου στην πλάτη.

#5 Δημιουργία στρες

στρες στον ύπνο

Μια μελέτη συνέκρινε την ποιότητα του ύπνου και τα συμπτώματα που σχετίζονται με το στρες μεταξύ των ανθρώπων που κοιμούνται σε παλαιότερα κρεβάτια έναντι αυτών που κοιμούνται σε νεότερα. Διαπίστωσαν ότι τα νέα συστήματα κλινοστρωμνής αύξησαν την ποιότητα του ύπνου και μειώθηκαν οι δυσκολίες στην πλάτη, οι οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με το στρες Παρομοίως, το άγχος και ο ύπνος συχνά αλληλοσυνδέονται. Το άγχος ταλαιπωρεί πολλούς ενήλικες από τον ύπνο που χρειάζονται και η έλλειψη ύπνου μπορεί να συμβάλει στο στρες. Έτσι, εάν το παλιό σας στρώμα καθιστά δύσκολο για σας να κοιμηθείτε, τα επίπεδα στρες σας θα μπορούσαν να αυξήσουν τη δημιουργία ενός κύκλου στρες χωρίς τέλος.

#6 Η μνήμη σας θα μπορούσε να υποφέρει

απώλεια μνήμης

Αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε σε ένα παλιό στρώμα, η μνήμη σας θα μπορούσε επίσης να υποφέρει. Μία από τις λειτουργίες του ύπνου είναι η ενοποίηση της μνήμης. Και αν είστε άβολα τη νύχτα λόγω ενός παλαιού στρώματος, αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε αυτό το επίπεδο, αλλά και στο στάδιο ύπνου REM που είναι γνωστό ότι μας βοηθά να διατηρούμε πληροφορίες. Σε μια μελέτη υπήρχαν δύο ομάδες ανθρώπων που εκτελούν το ίδιο έργο. Η μισή από την ομάδα αφέθηκε να κοιμηθεί πάλι πριν ολοκληρώσει την εργασία. Αυτοί που κοιμόντουσαν ήταν ικανοί να ολοκληρώσουν καλύτερα την εργασία τους για δεύτερη φορά, αφού διατηρούσαν καλύτερα τις προηγούμενες πληροφορίες.

#7 Κακής ποιότητας οδηγεί σε πολλά άλλα θέματα υγείας

Κακη υγεία

Η κακή ποιότητα ύπνου από οποιαδήποτε αιτία σχετίζεται με υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, προβλήματα με τη συγκέντρωση, καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη, κατάθλιψη και αύξηση βάρους. Εν τω μεταξύ, η λήψη επαρκούς ύπνου έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως ενισχυμένο ανοσοποιητικό, πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και διαχείριση βάρους. Ο σωστός ύπνος είναι καίριος για το σώμα σας να ανακάμψει – οπότε βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε ευχάριστα. Εάν ένα παλιό στρώμα μειώνει τον χρόνο ύπνου, αξίζει να επενδύσετε σε ένα νέο.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Κατασκευή σκάλας

Κατασκευή σκάλας από χαλκό

Συρόμενες ντουλάπες

Συρόμενες ντουλάπες με Minimal Design