in

Συμβουλές για να δείχνει η μικρή κουζίνα σας μεγαλύτερη

Διακόσμηση μικρής κουζίνας

Ίσως να μην μπορείτε να σκεφτείτε πώς να σχεδιάσετε την μικρή κουζίνα σας. Πραγματικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί μπορείτε ακόμα να έχετε μια φαινομενικά μεγάλη κουζίνα, ανεξάρτητα από το πόσο λίγα τετραγωνικά είναι.

Το μόνο κλειδί είναι να εξετάσετε πώς χρησιμοποιείτε τον χώρο σας, βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα που χρειάζεστε είναι εκεί και θα εφαρμόσετε το στυλ που θέλετε πραγματικά. Η αισθητική έρχεται μετά από τη εργονομία και την λειτουργικότητα της κουζίνας, ειδικά επειδή η κουζίνα είναι ένας χώρος εργασίας για την προετοιμασία των γευμάτων. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κουζίνα σας όπως την θέλετε.

Σίγουρα, κάποιος πρέπει να είναι δημιουργικός για να έχει αρκετούς χώρους αποθήκευσης στη μικρή κουζίνα.

Η αποθήκευση είναι πολύ σημαντική για να κρατάτε την κουζίνα σας απαλλαγμένη από την ακαταστασία. Αλλά εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν τη μικρή κουζίνα σας να φανεί μεγαλύτερη.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το μικρό σας σχέδιο κουζίνας.

#1 Χρήση του χώρου

Μικρή κουζίνα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τη χρήση της κουζίνας σας.

Ο τρόπος χρήσης της κουζίνας σας μπορεί να σας πει το είδος της διάταξης που θα χρειαστείτε ειδικά εάν η περιοχή σας είναι μικρή. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία και η χρήση της είναι αυτό που θα δείτε και θα δώσετε ιδιαίτερη προσοχή πριν από το σχεδιασμό.

Μετά από αυτό, λάβετε υπόψη το δικό σας στυλ διακόσμησης, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος και των τόνων στην κουζίνα.

#2 Ντουλάπι και ράφιαΚάθε κουζίνα έχει ντουλάπια για να κρατήσει τα πράγματα οργανωμένα.

Χρησιμοποιήστε απλά και επίπεδα ντουλάπια χωρίς πολλές λεπτομέρειες και περίτεχνα σχέδια.

Μπορείτε να κάνετε την μικρή κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη με γυάλινες πόρτες στα ντουλάπια.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αιωρούμενα ή ανοιχτά ράφια που δίνουν μια καθαρή εμφάνιση. Αυτό κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο στα μάτια. Αλλά βεβαιωθείτε ότι όλα όσα τοποθετείτε εκεί είναι οργανωμένα και καθαρά. Θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιείτε ένα ενιαίο χρώμα για πιάτα για πιο ομοιόμορφη εμφάνιση.

Χρησιμοποιήστε συμπαγή χρώματα και καθαρές γραμμές για τα ντουλάπια, τον πάγκο και τα ράφια σας.

#3 Παλέτα χρωμάτων

Η σωστή επιλογή χρώματος μπορεί να σας βοηθήσει πολύ να κάνετε την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη μεγαλύτερη. Το χρώμα στην κουζίνα σας θα πρέπει να θεωρείται ότι περιλαμβάνει και τις συσκευές, έπιπλα, σκαμνιά, πετσέτες και άλλα, γιατί μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ατμόσφαιρα της κουζίνας σας.

Χρησιμοποιήστε δροσερά χρώματα για να έχει ένα μειωτικό αποτέλεσμα στον χώρο. Χρησιμοποιήστε ελαφριά ή παστέλ χρώματα που μπορούν να αντανακλούν το φως και να τραβούν τα μάτια προς τα πάνω. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε συναρπαστικούς χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα στους τοίχους σας. Τα τολμηρά χρώματα μπορούν ακόμα να είναι υπέροχα σε μια μικρή κουζίνα.

#4 Πάτωμα

Για τη μικρή κουζίνα σας, μπορείτε να επιλέξετε το μαύρο και λευκό ,σαν σκακιέρα που είναι πολύ προσιτό. Αυτό μπορεί να κάνει το δάπεδο σας να φαίνεται ελκυστικό. Εναλλακτικά, δεδομένου ότι ο χώρος είναι μικρός, αν θα μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά να χρησιμοποιήσετε μάρμαρο που μπορεί να δώσει μια πολύ εκπληκτική εμφάνιση για την κουζίνα σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε φελλό που είναι κατάλληλα αδιάβροχος για να αποφύγετε την απορρόφηση νερού.

Μπορείτε να προσθέσετε αισθητική στο δάπεδο σας χρησιμοποιώντας ένα χαλί που να ταιριάζει στο χρώμα και το ύφος της κουζίνας σας.

#5 Χρησιμοποιήστε γυαλί

Διακόσμηση μικρής κουζίνας

Με τη χρήση περισσότερων υλικών από γυαλί, η κουζίνα σας θα φανεί σίγουρα μεγαλύτερη γιατί επιτρέπει στο φως να αναπηδήσει γύρω στον χώρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινο πάγκο ή γυάλινο τραπεζάκι, γυάλινα ντουλάπια και άλλα.

Μπορείτε ακόμη να έχετε μια γυάλινη πόρτα κουζίνας που σας επιτρέπει να δείτε τις άλλες περιοχές του σπιτιού ή την θέα της αυλής σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην οπτική επέκταση του χώρου σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ανακλαστικό γυάλινο πλακάκι στον τοίχο που μπορεί να κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει ακόμα μεγαλύτερη.

#6 Φωτισμός

Τοποθετήστε κάποιο φωτιστικό κάτω από τα κρεμαστά σας ντουλάπια και αφήστε το να λάμψει κάτω από τους πάγκους σας που θα αυξήσουν τη σκίαση, δίνοντάς του μια οπτική κίνηση. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε φώτα κάτω από τη βάση των ντουλαπιών σας.

#7 Ταβάνι

Διακόσμηση μικρής κουζίνας

Προσθέτοντας μερικές πινελιές στο ταβάνι μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια πιο όμορφη κουζίνα. Μπορείτε να προσθέσετε διάσταση στην οροφή σας χρησιμοποιώντας κάποιο φωτισμό.

Εφαρμόστε ένα σχέδιο που ταιριάζει στο στυλ και την προσωπικότητά σας. Αυτό μπορεί να προσελκύσει τα μάτια του θεατή προς αυτό, προσθέτοντας ένα κάθετο βάθος. Χρησιμοποιήστε λευκά και άλλα ανοιχτά χρώματα για την οροφή.

#8 Συσκευές και χώροι εργασίας

Δεδομένου ότι η κουζίνα χρησιμοποιείται κυρίως για την προετοιμασία γευμάτων, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις συσκευές που χρειάζεστε όπως ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, ηλεκτρική κουζίνα και άλλα. Αλλά φροντίστε να έχουν καλή θέση.

Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά μεγάλες συσκευές που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο εφόσον  μια μικρότερη έκδοση του μπορεί επίσης να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο.

Για την περιοχή εργασίας σας, μπορείτε να εξετάσετε μια νησίδα μικρής κλίμακας ή ένα τραπέζι με επιφάνεια που μπορεί να κλείσει όταν δεν χρησιμοποιείται.

#9 Ανοιχτοί χώροι

Διακόσμηση μικρής κουζίνας

Καταργήστε την αίσθηση του κουτιού στην κουζίνα σας χρησιμοποιώντας ανοιχτό χώρο αποθήκευσης αντί για στενά ντουλάπια. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μια μακριά νησίδα.

Εξετάστε τη χρήση της περιοχής. Εάν νομίζετε ότι μπορείτε ήδη να εργαστείτε καλά χωρίς νησίδα, τότε μη βάζετε μία για να φαίνεται η κουζίνα σας μεγαλύτερη. Κάντε την κουζίνα σας όσο το δυνατόν πιο ανοικτή με μόνο τα απαραίτητα πράγματα σε αυτήν.

#10 Συνδυάστε τα υλικά

Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά στην κουζίνα σας, μπορείτε να της δώσετε μια μεγάλη αισθητική, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στις επιφάνειες του πάγκου, τις ντουλάπες, τα φωτιστικά, το δάπεδο, το χρώμα και τον φωτισμό.

Δεδομένου ότι δεν θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε πολλές λεπτομέρειες στα έπιπλά σας, μπορείτε να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά που μπορούν να δώσουν στην κουζίνα σας ένα υπέροχο εσωτερικό στυλ.

Για να έχετε μια συνοπτική εμφάνιση, χρησιμοποιήστε ένα χρώμα για τα φωτιστικά και τους πάγκους σας.

#11 Επιλέξτε στυλ διακόσμησης κουζίνας

Κίτρινη κουζίνα

Όταν αποφασίζετε την διακόσμηση της κουζίνας σας, βεβαιωθείτε ότι δεν θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται “γεμάτη”.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια άνετη κουζίνα, όπου μπορείτε να έχετε μια μικρή γωνιά και να χρησιμοποιείτε μόνο τα έπιπλα που χρειάζεστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρα πλούσια χρώματα για να δημιουργήσετε ένα εκλεπτυσμένο συναίσθημα σε συνδυασμό με μερικά απλά αξεσουάρ. Μπορείτε να φτιάξετε την κουζίνα σας ζεστή ακόμα και αν είναι μικρή.

Τα μικρά σχέδια κουζίνας που μπορείτε να δείτε μπορεί να σας εμπνεύσουν για να σχεδιάσετε τη δική σας κουζίνα. Δεν θα ανησυχείτε πλέον για το πώς να το κάνετε, γιατί μπορείτε ακόμα να έχετε το είδος της κουζίνας που επιθυμείτε, ακόμα κι αν έχετε μικρό χώρο. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη με την παραπλάνηση των ματιών. Απλά να είστε δημιουργικοί και να διαβάσετε τις συμβουλές που έχουμε δώσει εδώ.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Νεροχύτης κουζίνας

Νεροχύτης κουζίνας – Πώς να επιλέξετε το σωστό

Κουζίνα από ξύλο τικ

20 κομψές, φυσικές και σύγχρονες ξύλινες κουζίνες