in

12 μπανιέρες από σκυρόδεμα ή μπετόν

Η μπανιέρα από μπετόν δεν είναι κάτι φτηνό μιας και είναι κατά παραγγελία, οπότε και οι τιμές θα είναι ανάλογες των απαιτήσεων. Σίγουρα όμως θα δαπανήσετε ένα ευκαταφρόνητο ποσό για να την αποκτήσετε.

Μπανιέρα από μπετόν
Photo Credit | Matrka Group

Καταπληκτικές μοντέρνες και σύγχρονες μπανιέρες από σκυρόδεμα ή μπετόν.

Προσαρμοσμένη μπανιέρα από μπετόν για δημιουργικά σχέδια μπάνιου. Το σκυρόδεμα έχει διανύσει πολύ δρόμο, από την ακατέργαστη αρχή του στους αρχαίους χρόνους θρυμματισμένου ασβεστόλιθου ή γύψου μέχρι το σημερινό μπετόν (τσιμέντο) από άμμο και χονδροειδή αδρανή.

Χαρακτηριστικά:

  • Μοντέρνο, σύγχρονο, ρουστίκ στιλ
  • Πλούσιος συνδυασμός χρωμάτων
  • Οποιοδήποτε σχέδιο ή σχήμα
  • Εσωτερική ή εξωτερική χρήση

Φυσική εμφάνιση! Μοναδικό και εξατομικευμένο! Μπανιέρα από μπετόν

Το σκυρόδεμα διαθέτει επί του παρόντος ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, επειδή είναι ανθεκτικό και ευέλικτο αλλά φθηνό υλικό, που χρησιμοποιείται οπουδήποτε από την κατασκευή κτιρίων έως το εσωτερικό φινίρισμα. Ευτυχώς πλέον, μπορείτε να κατασκευάσετε με το σκυρόδεμα, όμορφες μπανιέρες κατά παραγγελία για να προσθέσετε χαρακτήρα στο μπάνιο σας.

Κόστος / Τιμή μπανιέρας σκυροδέματος

Η μπανιέρα από μπετόν δεν είναι κάτι φτηνό μιας και είναι κατά παραγγελία, οπότε και οι τιμές θα είναι ανάλογες των απαιτήσεων. Σίγουρα όμως θα δαπανήσετε ένα ευκαταφρόνητο ποσό για να την αποκτήσετε.

Δείτε τις παρακάτω ιδέες με μπανιέρες από σκυρόδεμα ή αν προτιμάτε μπανιέρες από μπετόν. Προσοχή δεν είναι απλά μπανιέρες από τσιμέντο. Το τσιμέντο έτσι όπως το ξέρουμε θα διαλυθεί εύκολα με ελάχιστες χρήσεις.

Μοντέρνα μπανιέρα από σκυρόδεμα σε σκανδιναβικό στυλ

Μπανιέρα από σκυρόδεμα
Photo Credit | Wendy O’Brien Interior Planning & Design

Το σκυρόδεμα που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αυτόνομη μπανιέρα έχει βαθύτερη, πιο σκοτεινή απόχρωση του γκρι – μια υπέροχη αντίθεση με τα υποτονικά, κυρίως ουδέτερα χρώματα. Οι στρογγυλεμένες γωνίες της ανεξάρτητης μπανιέρας δίνουν μια κομψή εμφάνιση. Ο τοίχος με έμφαση στο παρασκήνιο αποτελείται από περίπλοκα τοποθετημένα μαρμάρινα πλακάκια πλάτης που σχηματίζουν μοτίβο παστίλιας. Τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου μιμούνται το κλασικό δάπεδο σκληρού ξύλου χωρίς να διακυβεύεται η ακεραιότητα του υλικού. Προσέξτε το πλευρικό τραπεζάκι από κορμό δέντρου, ένα θερμό κομμάτι έμφασης που συμπληρώνει τη δροσιά της μπανιέρας από σκυρόδεμα. Το εργοστασιακό διαχωριστικό ντους σε στιλ παραθύρου δίνει στο μπάνιο μια ευρύχωρη αίσθηση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη σύγχρονη εμφάνιση του χώρου.

Σύγχρονη μπανιέρα από μπετόν

Μπανιέρα από σκυρόδεμαPhoto Credit | Verner Architects

Αυτό το σύγχρονο μπάνιο είναι παιχνιδιάρικο και περίεργο. Η μπανιέρα από σκυρόδεμα που χρησιμοποιείται εδώ είναι ανεξάρτητη και στρογγυλεμένη και έχει μια πιο ζεστή απόχρωση του γκρι. Τα ελεύθερα, αφηρημένα μοτίβα σεναρίων στον τοίχο έμφασης συμπληρώνονται από το υποτονικό πλακάκι δαπέδου με ψηφιδωτό. Επίσης, ο παρακείμενος τοίχος των μαρμάρινων πλακιδίων, ταιριάζει επίσης στο δάπεδο. Περισσότερη οργανική επίδραση παρατηρείται στον καμπύλωτό νεροχύτη ο οποία ταιριάζει με την καμπυλότητα της μπανιέρας και την αφαιρετικότητα του τοίχου. Το περίβλημα από διαφανές γυάλινο ντους ανοίγει περισσότερο το χώρο και τα παράθυρα clerestory επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτός.

Πλεονεκτήματα μπανιέρας από σκυρόδεμα

  • Το ίδιο το σκυρόδεμα είναι ένα εξαιρετικά υλικό! Οι μπανιέρες από σκυρόδεμα είναι εξαιρετικές λόγω των εγγενών ιδιοτήτων του σκυροδέματος. Η ευελιξία του υλικού επιτρέπει δημιουργική ελευθερία, καθώς το σκυρόδεμα μπορεί να λάβει σχεδόν απεριόριστα σχήματα και μορφές. Το σκυρόδεμα είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό, αντέχει σε μεγάλη πίεση και είναι ανθεκτικό στη φωτιά.
  • Αισθητικά ευχάριστο αλλά και λειτουργικό:  Αν και αρκετά ομαλό ώστε να μην είναι άβολο να ξαπλώνετε, η υφή του σκυροδέματος καθιστά μια ακατέργαστη βιομηχανική αισθητική, διπλασιασμένη ως αντιολισθητική επιφάνεια ιδανική για υγρές περιοχές.
  • Εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος: Η μπανιέρα από μπετόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έργα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.
Μειονεκτήματα μπανιέρας από σκυρόδεμα

  • Επιρρεπές σε ρωγμές: Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σκυρόδεμα είναι επιρρεπές σε ρωγμές, λόγω λανθασμένου χειρισμού κατά την εφαρμογή ή ακραίων καιρικών αλλαγών.
  • Ακριβές για την απόκτηση τους. Ενώ το ίδιο το σκυρόδεμα είναι σχετικά φθηνό, το κόστος εργασίας μπορεί να δημιουργήσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, καθώς θα πρέπει να προσλάβετε έναν συγκεκριμένο τεχνίτη με τις ειδικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού του υλικού.

Zen Μπάνιο με μπανιέρα από μπετόν

Μπανιέρα από μπετόν
Photo Credit | Concreteworks

Κάποιος θα αισθανόταν πραγματικά χαλαρωμένος σε αυτό το μοντέρνο μπάνιο. Η μπανιέρα από μπετόν είναι μικρότερης κλίμακας όταν έρχεται σε αντιπαράθεση με το μεγάλο παράθυρο με θέα στον διαμορφωμένο κήπο. Αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα με τη φύση. Το δάπεδο πλακιδίων τραβερτίνης είναι διπλής χρήσης, καθώς είναι και αισθητικά ευχάριστο και αντιολισθητικό. Το βότσαλο στο δάπεδο από την μπανιέρα και την τουαλέτα δημιουργεί καλώς κρυμμένα αποχετευτικά συστήματα. Επένδυση πλακιδίων με πλακάκια στους τοίχους αυτού του μπάνιου, εναρμονίζεται τέλεια με την μπανιέρα από σκυρόδεμα. Οι φεγγίτες και το παράθυρο μεγάλης κλίμακας μεγιστοποιούν τον φυσικό φωτισμό ενώ ταυτόχρονα θολώνουν τη γραμμή μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού.

Σκανδιναβικό μπάνιο με μπανιέρα από μπετόν

 

Μπανιέρα από μπετόν
Photo Credit | Kronfoto

Καταπραϋντικό και ηρεμιστικό είναι δύο λέξεις που έρχονται στο μυαλό για αυτό το σύγχρονο σκανδιναβικό μπάνιο με πλάκες από μπετόν. Η μπανιέρα είναι διακοσμημένη με καφέ γρανίτη στο επάνω μέρος. Ένα επίμηκες ράφι ντους είναι σκαρφαλωμένο πάνω από την μπανιέρα, το οποίο έχει ελάχιστη αλλά καλαίσθητη πρόσβαση. Ένα μεγάλο παράθυρο στη γωνία επιτρέπει στο φυσικό φως να ρέει στο χώρο.

Μίνιμαλ μπάνιο με μίνιμαλ μπανιέρα από σκυρόδεμα

Μπανιέρα από σκυρόδεμα
Photo Credit | Dana Benson Construction

Αυτό το μπάνιο αποπνέει αρρενωπότητα με τα απλοποιημένα φωτιστικά και αξεσουάρ που συμπληρώνουν την ανεξάρτητη στρογγυλή μπανιέρα από μπετόν. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί το χρώμα του σκυροδέματος που μοιάζει με ελεφαντόδοντο, δίνοντάς του μια ελαφρύτερη, πιο κομψή αίσθηση. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή μεγιστοποιούν το φυσικό φως και βλέπουν το όμορφα διαμορφωμένο εξωτερικό.

Μπάνιο σε παραθεριστικό με μπανιέρα από μπετόν

Μπανιέρα από μπετόν
Photo Credit | Chosen Photography

 Η ανεξάρτητη στρογγυλή μπανιέρα είναι τοποθετημένη δίπλα σε ένα μεγάλο παράθυρο για μια πραγματικά χαλαρωτική εμπειρία μπάνιου. Τα μεγάλα κουφώματα επιτρέπουν τον εξαερισμό καθώς και τον φυσικό φωτισμό. Σημειώστε τις στοιβαγμένες πέτρες, οι οποίες δημιουργούν ένα ενδιαφέρον, περίεργο τραπεζάκι.

Μπετόν και ξύλο στο μπάνιο

Μπανιέρα από σκυρόδεμα
Photo Credit | Source Architects

Αυτό το σύγχρονο μινιμαλιστικό μπάνιο θυμίζει ιαπωνικές μπανιέρες και αποπνέει μια ατμόσφαιρα ανατολής. Εδώ εμφανίζεται μια μπανιέρα από σκυρόδεμα, πλαισιωμένη από ξύλινο πάτωμα και τοίχο. Το σύνθετο ξύλινο δάπεδο κρύβει με γούστο το σύστημα αποστράγγισης. Οι τοίχοι από ξύλο που πλαισιώνουν σε φυσικό φινίρισμα συμπληρώνουν θερμά την έντονη δροσιά του σκυροδέματος. Οι μαύρες ματ βρύσες κάνουν καταπληκτική αντίθεση με τον χώρο. Τα κουφώματα επιτρέπουν τον εξαερισμό και τη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτός.

Μπάνιο εξοχής

Μπανιέρα από μπετόν
Photo Credit | Design Loft Interiors

Αυτό το γραφικό εξοχικό μπάνιο αποπνέει ζεστασιά. Η ανεξάρτητη στρογγυλή μπανιέρα από σκυρόδεμα βρίσκεται άνετα σε μια θέση, που πλαισιώνεται από ένα παράθυρο. Η πλειονότητα του δαπέδου είναι από πλακάκια μαρμάρου, ενώ το δάπεδο κάτω από τη μπανιέρα προσομοιώνει ένα ψηφιδωτό δάπεδο με χρυσό όνυχα. Τα υφασμένα καλάθια συμπληρώνουν τη ρουστίκ εμφάνιση του μπάνιου, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι. Οι καθρέφτες είναι με οπίσθιο φωτισμό για σωστό φωτισμό, που συμπληρώνεται από το φυσικό φως που ρέει μέσα από τα παράθυρα.

Μοντέρνο σύγχρονο μπάνιο

Μπανιέρα από σκυρόδεμα
Photo Credit | Таша Протопопова

Η σκανδιναβική αισθητική είναι γνωστή για το ότι είναι διαχρονική, και αυτό το μπάνιο ενσωματώνει τέλεια ακριβώς αυτό. Η «ημιτελής» γωνιακή μπανιέρα από σκυρόδεμα που έρχεται σε αντίθεση με τους μαρμάρινους τοίχους δημιουργεί κομψή εμφάνιση. Τα ελάχιστα αλλά επιλεγμένα έπιπλα είναι ξύλινα και οποία ξεχωρίζουν προσεκτικά έναντι των υποτονικών τόνων του εσωτερικού. Το πάτωμα και οι τοίχοι από μπετόν δημιουργούν άψογη μετάβαση από την μπανιέρα και φωτίζονται τέλεια από το φυσικό φως που ρέει από τα παράθυρα.

Βιομηχανικό μπάνιο με μπανιέρα από μπετόν

Μπανιέρα από μπετόν
Photo Credit | Matrka Group

Αυτό το σύγχρονο βιομηχανικό μπάνιο είναι ενδιαφέρον επειδή η μπανιέρα είναι ανυψωμένη σε σημείο στο οποίο θα πρέπει να ανεβείτε μερικά σκαλάκια για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Η ζεστασιά των ξύλινων σκαλοπατιών συμπληρώνει την έντονη δροσιά της μπανιέρας από σκυρόδεμα και το δάπεδο από χρώμα σίδερου και γκρι. Το χρωματισμένο γυαλί που σχηματίζει το περίβλημα από τη μπανιέρα δίνει στο χώρο μια πιο οικεία αίσθηση. Οι τοίχοι είναι απλά βαμμένοι σε λευκό, αλλά τα φώτα συμπληρώνουν τη βιομηχανική εμφάνιση. Τα μεγάλα παράθυρα μεγιστοποιούν τον φυσικό φωτισμό.

Ιδιαίτερα μίνιμαλ μπάνιο με βυθιζόμενη μπανιέρα στο πάτωμα

Photo Credit | A Collective Architects

Σε αυτό το μοντέρνο μπάνιο εμφανίζεται μια αύρα αρρενωπότητας σε συνδυασμό με σκούρες αποχρώσεις γκρι και βαθύ καφέ ξύλου. Εμφανίζεται εδώ μια βυθισμένη μπανιέρα από πλακάκια απ μπετόν και γκρι σίδερο, που δημιουργούν μια κομψή εμφάνιση. Οι τοίχοι είναι απλώς βαμμένοι για να εξισορροπήσουν τα δυνατά καφέ και γκρι. Οι καλαίσθητοι τοποθετημένοι καθρέφτες δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Η ενδιαφέρουσα διάταξη οροφής βαμμένων ξύλινων στηριγμάτων σε μια σειρά συγχωνεύεται άψογα με το διπλό νιπτήρα.

Ζεστό σύγχρονο μπάνιο με μπανιέρα από μπετόν

Μπανιέρα από μπετόν
Photo Credit | Bluetomatophotos

Γυμνό αλλά όμορφο είναι ένας τρόπος για να περιγράψετε αυτό το απλό σύγχρονο μπάνιο. Εφαρμόζεται το μίνιμαλ στυλ διακόσμησης και το γυμνό υλικό μιλάει από μόνο του. Εδώ εμφανίζεται μια μπανιέρα από σκυρόδεμα σε υπέροχο ζεστό, κρεμώδες χρώμα – το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται για τους τοίχους. Το δάπεδο είναι πιο σκούρο γκρι, αλλά συμπληρώνει ευχάριστα το κατά τα άλλα ζεστό εσωτερικό. Τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν φυσικό φως στη διαμορφωμένη θέα.

 

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ξύλινοι νιπτήρες

Κομψοί ξύλινοι νεροχύτες από τον Markus Horner

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια Ο απόλυτος τρόπος να διακοσμήσετε το σπίτι σας εξωτερικά

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Ο απόλυτος τρόπος να διακοσμήσετε το σπίτι σας εξωτερικά