in

15 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύσετε στο γκαράζ σας

Οργάνωση γκαράζ

Το γκαράζ δεν είναι αποθήκη. Αν παρά ταύτα πρέπει να αποθηκεύετε διάφορα εκεί, τουλάχιστον να είστε προσεκτικοί. Ακολουθούν 15 πράγματα που καλό θα είναι να αποφεύγετε η αποθήκευση τους.

1. Ζωοτροφή

Ζωτροφή στο γκαράζ
Η αποθήκευση τροφών για κατοικίδια στο γκαράζ σας είναι βασικά σαν να προσκαλείτε παράσιτα στο σπίτι σας για ένα νόστιμο σνακ. Αλλά αν πρέπει να κρατάτε τροφή για κατοικίδια στο γκαράζ (ή ακόμα και όταν είναι μέσα στο σπίτι σας), βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται μέσα σε ένα καλά σφραγισμένο πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο. Τα τρωκτικά μπορούν εύκολα να μασήσουν χαρτοσακούλες.

2. Λερωμένα πανιά – κουρέλια με γράσα

κουρέλιαΠοτέ μην αποθηκεύετε κουρέλια που έχουν εμποτιστεί με λάδι στο γκαράζ σας. Είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα και μπορεί να οδηγήσουν σε μια καταστροφική πυρκαγιά ακόμα και χωρίς να υπάρξει φλόγα για να ξεκινήσει. Όταν η εσωτερική θερμοκρασία αναβαίνει και δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, τα πανιά αυτά αναφλέγονται. Σπάνια μεν, αλλά μπορεί να γίνει.

3. Βιβλία

Βιβλία στο γκαράζ

Θέλετε να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας βιβλία από την παιδική ηλικία για να τα δώσετε στα παιδιά σας ή στα εγγόνια σας κάποια μέρα, αλλά η αποθήκευση τους στο γκαράζ δεν είναι η καλύτερη λύση. Τα ψαράκια είναι έντομα που αναπτύσσονται σε σκοτεινό, υγρό περιβάλλον όπως γκαράζ και υπόγεια και  αγαπούν αμυλώδεις ουσίες, όπως η κόλλα που υπάρχει στα βιβλία.

4. Καυσόξυλα

Καυσόξυλα

Μπορεί να είναι σημαντικό για την θέρμανση του σπιτιού σας, αλλά είναι επίσης ένας μαγνήτης για τα διάφορα παράσιτα. Επίσης το ξύλο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό. Ένας τόνος ξύλου στο γκαράζ θα μετατρέψει όλη την οικοδομή σε κόλαση του Δάντη μιας και η φωτιά κατευθύνεται πάντα προς τα πάνω.

5. Υπνόσακοι

Υπνόσακος

Οι κυμαινόμενες θερμοκρασίες και η υγρασία δεν είναι ιδανικές συνθήκες για την αποθήκευση του υπνόσακου. Μπορεί να πιάσει μούχλα, και τα τρωκτικά αγαπούν να το μασήσουν. Είναι δελεαστικό να αποθηκεύετε υπνόσακους με άλλες μη υφασμάτινες προμήθειες camping στο γκαράζ, αλλά μην το κάνετε! Αποθηκεύστε υπνόσακους, ρούχα και άλλα είδη υφάσματος μέσα στο σπίτι σας.

6. Μπογιά

Μπογιά στο γκαράζ

Η ακραία θερμότητα και το ακραίο κρύο μπορούν να αλλάξουν τους τύπους χρωμάτων. Έτσι, εάν η θερμοκρασία στο γκαράζ σας είναι ένα μεταβλητή καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, δεν είναι ιδανικό μέρος για την αποθήκευση του χρώματος που απομένει. Ελέγξτε την ετικέτα μπογιάς για τις συνιστώμενες θερμοκρασίες αποθήκευσης. Αλλά εάν συμβεί και παγώσει το χρώμα σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν είναι απαραίτητα κατεστραμμένο.

7. Παιχνίδια

Παιχνίδια στο γκαράζ

Τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού σας – ειδικά τα λούτρινα ζωάκια και άλλα βελούδινα παιχνίδια – πρέπει να αποθηκεύονται σε μια περιοχή διαφορετική από το γκαράζ. Τα ακάρεα σκόνης, άλλα έντομα και ακόμη και ποντίκια μπορεί να δοκιμάσουν την γεύση των παιχνιδιών αν δοθεί η ευκαιρία. Εάν πρέπει να φυλάξετε τα παιχνίδια στο γκαράζ, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλισμένα σε αεροστεγή δοχεία

8. Φιάλες προπανίου

φιάλη προπανίου

Μια φιάλη προπανίου είναι συνήθως ασφαλής, αλλά αν συμβεί να διαρρεύσει σε έναν κλειστό χώρο όπως το γκαράζ σας, κάθε μικρός σπινθήρας – ακόμα και από το αυτοκίνητό σας – μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Επομένως, μην αποθηκεύετε τις φιάλες προπανίου για το μπάρμπεκιου στο γκαράζ σας.

9. Παλιές ηλεκτρονικές συσκευές

Η θερμοκρασία και η υγρασία μπορεί να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα σε υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά. Πάντα να αποθηκεύετε ηλεκτρονικά μέσα στο σπίτι σας. Και αν είναι ώρα να ξεφορτωθούμε τα παλιά, απλά πηγαίνετε τα στην ανακύκλωση.

10. Φωτογραφίες

Παλιές φωτογραφίες

Οι τυπωμένες φωτογραφίες (ειδικά αυτές που δεν διαθέτουν ψηφιακά αντίγραφα) δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται στο γκαράζ. η θερμότητα, το κρύο και η υγρασία θα καταστρέψουν γρήγορα αυτές τις αγαπημένες αναμνήσεις.

11. Σημαντικά έγγραφα και αρχεία

διαβατήριο

Μην διακινδυνεύετε να φυλάσσετε τα σημαντικά έγγραφα όπως τα ιατρικά αρχεία, τα διαβατήρια και τα πιστοποιητικά γέννησης στο γκαράζ σας. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες, καθώς μπορεί να καταστραφούν από το νερό και την υπερβολική υγρασία στον αέρα. Αν πρέπει να φυλάξετε κάποια αντικείμενα χαρτιού στο γκαράζ, φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο

12. Κρασιά

Οι κυμαινόμενες θερμοκρασίες και η υγρασία μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη γεύση του κρασιού. Εκτός αυτού, αν ένα κρασί δεν το έχετε μέσα στο σπίτι σας, αλλά στο γκαράζ, αυτό σημαίνει πως μάλλον δεν σας άρεσε και πολύ!

13. Παλιά ενδύματα

Σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τα παλιά σας ρούχα – είτε τα αγαπημένα σας φορέματα, τα παλτά ή τα πουλόβερ – κάποια θέση εκτός από το γκαράζ. Τα ρούχα είναι επιρρεπή σε μολύνσεις από σκώρους.

Η γούνα και το δέρμα επίσης δεν συγκρατούνται καλά όταν αποθηκεύονται σε υγρές περιοχές. Κρατήστε τα ρούχα σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες και φυλάξτε σε άλλη περιοχή του σπιτιού.

14. Κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Σε αντίθεση με ό, τι νομίζετε, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα δεν είναι ανθεκτικά και πρέπει να αποθηκεύονται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Η υγρασία σε ένα γκαράζ μπορεί επίσης να προκαλέσει τη σκουριά σε δοχεία και μεταλλικά καπάκια σε γυάλινα βάζα, προκαλώντας ενδεχομένως χημική αντίδραση με το εσωτερικό του φαγητού. Επιπλέον, τα τρόφιμα προσελκύουν παράσιτα, τα οποία δεν θέλετε να βρίσκονται κοντά στο σπίτι σας!
15. Χαλιά και μοκέτες
Τα χαλιά και οι μοκέτες κάνουν μια σπουδαία παιδική χαρά για τα έντομα και τα ποντίκια μέσα στο γκαράζ σας. Οι ίνες των χαλιών και των μοκετών απορροφούν επίσης την υγρασία και την οσμή, η οποία μπορεί να τα καταστρέψει εάν παραμείνει για μεγάλες περιόδους

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Καθαρισμός χαλιών

Καθάρισμα χαλιών το καλοκαίρι αλλά και κατά την διάρκεια του χειμώνα

Επιλογή χρωμάτων για το δωμάτιο των κοριτσιών