in

15 σαλόνια με βιομηχανική διακόσμηση που θα σας καταπλήξουν

Ένας κύριος στόχος για τη βιομηχανική διακόσμηση ενός χώρου, ανεξάρτητα από την έννοια, το θέμα ή το αρχέτυπο, είναι να μπορεί να είναι όσο πιο άνετο γίνεται.

Βιομηχανική διακόσμηση made in Italy
FEM Architects

Χώροι που συνήθως αποτελούνται από ψηλές οροφές, εκτεθειμένους ή ημιτελείς τοίχους και παλαιωμένα δάπεδα είναι χαρακτηριστικά της βιομηχανικής διακόσμησης. Πλέον, αυτό το στυλ διακόσμησης επιτυγχάνεται με την ανακαίνιση ή την αναδημιουργία ενός συγκεκριμένου χώρου. Οι σχεδιαστές ή οι διακοσμητές αφαιρούν τα “στανταράκια” ενός χώρου, αφήνοντας το τούβλο εκτεθειμένο, τους τοίχους από μπετόν, τα δοκάρια και τους αεραγωγούς.

Ένας κύριος στόχος για τη βιομηχανική διακόσμηση ενός χώρου, ανεξάρτητα από την έννοια, το θέμα ή το αρχέτυπο, είναι να μπορεί να είναι όσο πιο άνετο γίνεται. Προσθέτοντας ίσως χαλιά, μαξιλάρια και καρέκλες ή καναπέδες, ο καθένας μπορεί σίγουρα να πει ότι πέτυχε τη βιομηχανική εμφάνιση.

Για να πετύχετε όμως το βιομηχανικό στυλ καλύτερα, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες.

#1 Με αποχρώσεις του φυσικού περιβάλλοντος

σαλόνι με βιομηχανική διακόσμηση
Jeffers Design Group

Το σπίτι είναι μια σύγχρονη επανερμηνεία σε στιλ αγροκτημάτων στα μέσα του αιώνα. Οι εσωτερικοί χώροι του, απηχούν τον ζεστό μινιμαλισμό της αρχιτεκτονικής και τις αποχρώσεις του φυσικού περιβάλλοντος

#2 Με σίδερα στην οροφή

σαλόνι με βιομηχανική διακόσμησηPlace Architects

Αυτό το σαλόνι είναι διασκεδαστικό με τα μοναδικά έπιπλα και ένα μοναδικό ντεκόρ, όπως η πόρτα του γκαράζ με παράθυρα, η πίνακας κιμωλίας και η μηχανή φλίπερ στο πλάι. Τα σίδερα στο ταβάνι πέρα από διακοσμητικά, είναι και λειτουργικά μιας και συγκρατούν τον επάνω όροφο.

#3 Βιομηχανική διακόσμηση σε Loft

Βιομηχανική διακόσμηση σε Loft
Moss | Architecture. Design. Green

Αποκαλύπτοντας όλα τα αυθεντικά ξύλινα δοκάρια και τοιχοποιίες και του αεραγωγούς αυτό το loft κατάφερε να ενσωματώσει την βιομηχανική διακόσμηση. Αρκετά ταιριαστό με την θέα των οικοδομών από το παράθυρο.

#4 Loft με βιομηχανικό στυλ

Loft με βιομηχανικό στυλ
Jane Kim Design

Ένα μεγάλο πράγμα για τον βιομηχανικό χώρο είναι οι διαδικασίες αποκατάστασης που γίνονται σχεδόν σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Διατηρείτε ξύλινα δάπεδα και εκτεθειμένα τούβλα και οροφές. Σε αυτό το παράδειγμα, μπορούμε να δούμε ότι οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν φωτισμό δαπέδου για βραδινό φωτισμό και εμφάνισαν τα τούβλα στον έναν τοίχο.

#5 Loft στο Χιούστον

Loft στο Χιούστον
Content

Εκτός από την εκτεθειμένη οροφή και τους αεραγωγούς και τη χρήση μετάλλων για ντεκόρ, η βιομηχανική ζώνη σε ένα σπίτι, μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκλεκτικός χώρος λόγω της χρήσης μοναδικών και διαφορετικών αντικειμένων που δεν ταιριάζουν απαραίτητα μεταξύ τους.

#6 Ψηλοτάβανο Loft με βιομηχανική διακόσμηση

Loft με βιομηχανική διακόσμηση
Hannotte Interiors

Η χρήση “πιασάρικτης” διακόσμησης και επίπλων κάνει το κόλπο στην εσωτερική διακόσμηση. Η μεγιστοποίηση του χώρου με παράθυρα δίνει στο δωμάτιο τόνους φωτισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας και το φωτιστικό από μπρούτζο και χαλκό προσθέτει δράμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

#7 Βιομηχανική διακόσμηση made in Italy

Βιομηχανική διακόσμηση made in Italy
FEM Architects

Το κύριο αντικείμενο σε αυτό το βιομηχανικό σαλόνι είναι ίσως η χάλκινη ταπετσαρία. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον και κομψό. Η χρήση επίπλων από σκούρο χρώμα, το χαλί στο πάτωμα και η οροφή από μέταλλο, κάνουν το δωμάτιο αυτό πιο αρρενωπό και βιομηχανικό. Η FEM Architects στην πραγματικότητα είναι Ολλανδική εταιρεία, απλά το loft αυτό το κατασκεύασαν στην Ιταλία.

#8 Βιομηχανικό στυλ με μπετόν στον τοίχο και το ταβάνι

Βιομηχανικό στυλ με μπετόν στον τοίχο και το ταβάνι
SoCal Contractor

Εκτεθειμένοι τοίχοι και οροφή με εμφανή μπετόν δίνουν αυτό το κάτι για μια βιομηχανική κατοικία.

#9 Σαλόνι στο Μαϊάμι

Σαλόνι στο Μαϊάμι
ITSUV

Υψηλή οροφή, μοναδικά έπιπλα και εξαιρετικός φωτισμός – μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε σίγουρα τα βιομηχανοποιημένα αστικά σπίτια. Ο καναπές που έχουμε εδώ είναι ένας καναπές Flap που είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία για αυτό το σαλόνι.

#10 Βιομηχανική διακόσμηση με εκτεθειμένο τούβλο στον τοίχο

Βιομηχανική διακόσμηση με εκτεθειμένο τούβλο στον τοίχο
Laura U Interior Design

Λόγω της ψηλής οροφής, το δωμάτιο φαίνεται πιο μεγάλο και χάρη στους τοίχους από τούβλα, η προαστιακή αίσθηση δίνεται σε αυτό το δωμάτιο. Οι άνθρωποι που έχουν δει αυτό το σαλόνι δεν μπορούν να σταματήσουν να μιλάνε για τις αναπαλαιωμένες vintage καρέκλες.

#11 Loft στην Νέα Υόρκη με βιομηχανική διακόσμηση

Loft στην Νέα Υόρκη με βιομηχανική διακόσμηση
Reiko | Feng Shui Interior Design

Πιστεύουμε ότι η προσθήκη ραφιών στον τοίχο από τούβλα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να τον ομορφύνει.

#12 Διαμέρισμα στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών

Διαμέρισμα στην Φιλαδέλφεια
Ground.Swell
Το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτού του καθιστικού είναι τα μεταλλικά φύλλα στους τοίχους. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, αυτό ήταν από μια εταιρεία που ειδικεύεται στην Αρχιτεκτονική Διάσωση Κτιρίων. Τα μεταλλικά αυτά panels στον τοίχο είναι από ένα παλιό κοτέτσι.
#13 Διαμέρισμα με βιομηχανική διακόσμηση
Διαμέρισμα με βιομηχανική διακόσμηση
James Thomas

Πιστεύουμε ότι ο Τζέιμς Τόμας έκανε σπουδαία δουλειά στο να ενσωματώσει τη σύγχρονη ζωή με την ομορφιά ενός βιομηχανικού χώρου – όπως η εκτεθειμένη οροφή και τα ανοίγματα όλα ορατά με μια ματιά.

#14 Με γύψινα στο ταβάνι

γύψινα στο ταβάνι
David Howell | Architecture. Interior Design

Όπως φαίνεται, μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε αυτό το δωμάτιο ως βιομηχανικό λόγω των χαρακτηριστικών του όπως οι εκτεθειμένοι αεραγωγοί / ψεκαστήρες, οι ψηλές οροφές, οι εκτεθειμένοι στύλοι που σε αυτήν την περίπτωση είναι από χάλυβα.

#15 Ενιαίος χώρος

Lucy Call

Όπως όλα τα άλλα σαλόνια που έχετε δει παραπάνω, αυτός ο χώρος προβάλλει μια αίσθηση ενός προαστιακού διαμερίσματος στο οποίο ρίξατε τους τοίχους και ξηλώσατε ακόμη και τα δάπεδα για να τα εκθέσετε. Η χρήση εσφαλμένων επίπλων κάνει το κόλπο να δημιουργήσει έναν εντελώς ένανβιομηχανικό χώρο.

Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι η προσθήκη καλυμμάτων και μοναδικών πολυελαίων ή κρεμαστών φωτιστικών γενικά δημιουργεί περισσότερο δράμα για σαλόνια που θα θέλαμε να νιώσουμε Βιομηχανικά.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Εκτεθειμένα δοκάρια οροφής

Εκτεθειμένα δοκάρια οροφής για ένα πιο ζεστό σαλόνι

Κορνίζες σε όλο τον τοίχο

Πως να διακοσμήσετε με κορνίζες μοντέρνα σαλόνια