Μια σωστά οργανωμένη κουζίνα κάνει πολύ ευκολότερες τις καθημερινές μας εργασίες όπως το μαγείρεμα, το πλύσιμο πιάτων και την καθαριότητα της. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό μυστικό για το πώς θα το πετύχετε αυτό φτάνει να βρείτε λίγο χρόνο για να οργανώσετε και να τακτοποιήσετε ντουλάπια, ράφια και πάγκους σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και της οικογένειας σας.

Μια βασική αρχή που ισχύει κάθε φορά που θέλετε να βάλετε σε τάξη το χώρο σας είναι να απαλλαγείτε μια και καλή από αντικείμενα παλιά, φθαρμένα και που έχετε να τα χρησιμοποιήσετε τα τελευταία 10 χρόνια γιατί καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο και γεμίζουν χωρίς λόγο τα ντουλάπια σας. Έπειτα προσπαθήστε να τοποθετήσετε αντικείμενα και εργαλεία της κουζίνας ανάλογα με την τις εργασίες σας. Για παράδειγμα στο κάτω ντουλάπι του νεροχύτη ή κάπου κοντά του καλό είναι να έχετε τα καθαριστικά σας, σφουγγάρια και πετσέτες ενώ στο πάγκο της κουζίνας όπου προετοιμάζετε το φαγητό να έχετε μαχαίρια, μπαχαρικά, σκεύη και εργαλεία μαγειρικής. Γενικότερα οτιδήποτε χρησιμοποιείτε συχνά καλό είναι να το φτάνετε με μια απλή προέκταση του χεριού σας, ενώ οτιδήποτε χρησιμοποιείτε πιο σπάνια ας βρίσκεται και σε ψηλότερους αποθηκευτικούς χώρους.

Σημαντικό επίσης είναι να φροντίσετε τα τρόφιμα μας να βρίσκονται πάντα τακτοποιημένα και τοποθετημένα σε δροσερό και ξηρό μέρος όπως υποδεικνύεται στην συσκευασία τους. Επίσης θα σας έλυνε τα χέρια και θα προστάτευε την τσέπη σας αν φροντίζατε τα τρόφιμα με σύντομη ημερομηνία λήξης να βρίσκονται μπροστά ώστε να καταναλωθούν και να μην ξεχαστούν αφημένα στο βάθος κάποιου ντουλαπιού. Τέλος να έχετε κατά νου πως όσο πιο λίγα και απαραίτητα αντικείμενα, εργαλεία και σκεύη έχετε στην κουζίνα τόσο πιο εύκολο είναι να την διατηρήσετε τακτοποιημένη και οργανωμένη.


