in ,

Κηπουρική στο μπαλκόνι: Προφυλάξεις ασφαλείας και συμβουλές

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μαζί σας τις προφυλάξεις και τις συμβουλές ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε πραγματικά το χρόνο σας στον κήπο σας στο μπαλκόνι.

πολύχρωμα λουλούδια
designmag.it

Η σύγχρονη εποχή έφερε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν στην πόλη και αυτό που θα αποκαλούσαν σπίτι είναι συχνά ένα διαμέρισμα σε ένα πολυώροφο κτίριο. Ως αστικός κάτοικος που θα ήθελε να έχει τη φύση κοντά, η διαμονή σε ένα διαμέρισμα δεν πρέπει να σας εμποδίσει να δημιουργήσετε τη δική σας φύση.

Εάν έχετε διαμέρισμα που διαθέτει μεγάλο μπαλκόνι, είστε ακόμη πιο τυχεροί και προνομιούχοι από τους περισσότερους. Το μπαλκόνι σας είναι ο ιδανικός χώρος για να δημιουργήσετε έναν κήπο και το τέλειο φυσικό τοπίο που πάντα ονειρευόσασταν!

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μαζί σας τις προφυλάξεις και τις συμβουλές ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε πραγματικά το χρόνο σας στον κήπο σας στο μπαλκόνι.

Διακόσμηση μπαλκονιού
marieclairemaison.com

Πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε φυτά και γλάστρες, θα ήταν καλό να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες προφυλάξεις τόσο από άποψη ασφάλειας όσο και από νομική άποψη:

  1. Πρώτα απ ‘όλα, επικοινωνήστε με τη διαχείριση της οικοδομής ή τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σας για νομικά ζητήματα, θέματα ασφάλειας και βάρους (στατικότητα μπαλκονιού). Τα περισσότερα μπαλκόνια στηρίζουν έως 500 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. Θα ήταν καλή ιδέα να ερευνήσετε ποιος είναι ο κωδικός ασφαλείας σχετικά με το βάρος που αντέχει το μπαλκόνι της οικοδομής σας, καθώς μπορεί να διαφέρει από άλλες οικοδομές, μιας και είναι ανάλογα με το έτος κατασκευής της οικοδομής και τα υλικά που χρησιμοποιοήθηκαν. Ιδανικά, καλέστε έναν μηχανικό να σας πει στα σίγουρα.
  2. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε με τη διαχείριση της οικοδομής ή τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σας είναι συγκεκριμένες οδηγίες ή κανόνες για τα μπαλκόνια σχετικά με την τοποθέτηση επίπλων, γκριλ, φυτών και γλαστρών και διακόσμηση στο μπαλκόνι σας. Εάν σκοπεύετε να κάνετε τροποποιήσεις όπως να τοποθετήσετε κάτι στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού ή στο εξωτερικό του κτιρίου, ίσως χρειαστείτε άδεια. Εξασφαλίστε οποιαδήποτε εξουσιοδότηση μπορεί να χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε εργασίες στο μπαλκόνι σας. Δεν χρειάζεται να περάσετε από αυτή τη θλιβερή στιγμή, να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια σε αυτό το έργο βελτίωσης μέχρι να σας γίνει κάποια καταγγελία. Ζητήστε το καταστατικό της οικοδομής και συμβουλευτείτε έναν νομικό.

μικρό μπαλκόνιΣυμβουλές για την τοποθέτηση φυτών και την διαμόρφωση του μπαλκονιού σας:

Κάντε ένα σχέδιο. Τι θέλετε να κάνετε στο μπαλκόνι σας; Σκοπεύετε να είναι απλώς ένας χώρος όπου μπορείτε να καλλιεργήσετε μερικά βότανα που χρειάζεστε για μαγείρεμα; Ονειρεύεστε να είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να ηρεμήσετε μόνοι σας με έναν καφέ και ένα καλό βιβλίο; Το βλέπετε ως προέκταση του χώρου διαμονής σας όπου μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους και να κάνετε μπάρμπεκιου;

Αυτά είναι σημαντικά σημεία, καθώς θα πρέπει να προγραμματίσετε προσεκτικά ειδικά αν θέλετε να τοποθετήσετε έπιπλα και ψησταριά εκτός από τους ζαρντινιέρες και γλάστρες. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, υπάρχουν περιορισμοί βάρους στα μπαλκόνια για λόγους ασφαλείας. Όλες οι γλάστρες (και το ποτισμένο χώμα), η ψησταριά και τα έπιπλα πρέπει να συμπεριληφθούν στον υπολογισμό του βάρους εκτός από τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να μείνουν στο μπαλκόνι ταυτόχρονα.

Εκτός από θέματα ασφάλειας, η δημιουργία ενός σχεδίου είναι απαραίτητη, ώστε να μην γεμίσετε το μπαλκόνι σας με έπιπλα ή γλάστρες. Εάν σκοπεύετε να έχετε τον κήπο του μπαλκονιού σας ως εξωτερικό καταφύγιο για εσάς, η υπερβολική επίπλωση ή ο μεγάλος αριθμός γλαστρών μπορεί να το κάνει να μοιάζει με αποθήκη και δεν θα ήταν όαση για εσάς ή οποιονδήποτε το χρησιμοποιεί.

Εάν επιθυμείτε την απαραίτητη αίσθηση κήπου στο μπαλκόνι σας, ίσως θελήσετε να αλλάξετε το δάπεδο. Το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες ξύλο (ξύλινο ντεκ) είναι μια καλή επιλογή καθώς είναι ελαφρύ. Κάντε στεγανοποίηση για να αποφύγετε διαρροές στο όροφο από κάτω.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πηγή νερού, εξωτερική πρίζα και χώρο αποθήκευσης για εργαλεία και προμήθειες. Καθώς οποιοσδήποτε τύπος κηπουρικής απαιτεί άφθονο νερό, ελέγξτε πώς και πού πηγαίνει η αποστράγγιση. Είστε υπεύθυνοι για τυχών διαρροές και υγρασία που ίσως δημιουργηθεί εξαιτίας σας στα διαμερίσματα του κάτω ορόφου.

Διακόσμηση μπαλκονιού
estanocheyoinvitro.com

Καιρικές συνθήκες: Πριν αγοράσετε φυτά, βεβαιωθείτε ότι αυτά ταιριάζουν στις καιρικές συνθήκες της περιοχής σας και ότι αυτά τα φυτά προορίζονται για εξωτερικούς χώρους. Ίσως χρειαστεί επίσης να λάβετε υπόψη το μικροκλίμα του δικού σας μπαλκονιού. Βλέπει το μπαλκόνι σας βόρεια, νότια, ανατολικά ή δυτικά; Τα μπαλκόνια με βόρειο και ανατολικό προσανατολισμό παραμένουν γενικά σκιερά, ώστε τα φυτά που αγαπούν τον ήλιο να μην ευδοκιμούν. Από την άλλη πλευρά, τα μπαλκόνια με νότιο και δυτικό προσανατολισμό παραμένουν ηλιόλουστα συνεχώς. Είναι το μπαλκόνι σας θυελλώδες ή προστατευμένο; Εάν είναι θυελλώδης, ίσως θελήσετε να αποφύγετε την τοποθέτηση φυτών σε κρεμαστά καλάθια καθώς μπορεί να ταλαντεύονται και να πέφτουν. Πόση θερμότητα παίρνει το μπαλκόνι σας; Πόσο κρύο μπορεί να φτάσει στο μπαλκόνι σας; Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά φυτών.

Επιλογή φυτών: Μπορεί να έχετε κοιτάξει κάποια συγκεκριμένα φυτά ενώ σχεδιάζετε τον αστικό κήπο σας. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα φυτά κατάλληλα για τον κήπο σας στο μπαλκόνι. Εκτός από τον καιρό και το μικροκλίμα, λάβετε επίσης υπόψη τα ακόλουθα:

  • Πόσο ψηλά θα φτάσει ένα φυτό που επιλέξατε; Επιλέξτε φυτά που είναι κατάλληλα ακόμη και όταν είναι πλήρως αναπτυγμένα για τον περιορισμένο χώρο στο μπαλκόνι σας.
  • Πόση φροντίδα είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε στους κήπους σας – είστε διαθέσιμοι ή λείπεται συχνά; Σκοπεύετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον κήπο σας ή θέλετε ελάχιστη κήπο στο μπαλκόνι με φροντίδα; Αυτά είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, καθώς ορισμένα φυτά χρειάζονται περισσότερη προσοχή από άλλα για να ευδοκιμήσουν.
  • Θέλετε να καλλιεργήσετε φαγώσιμα, όπως βότανα και λαχανικά; Η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων και λαχανικών μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και να ενισχύσει σχεδόν οτιδήποτε μαγειρεύετε.
  • Ο προϋπολογισμός σας. Όπως όλα τα άλλα, οι τιμές για κηπουρική μπορεί να είναι μια πρόκληση για τον προϋπολογισμό σας. Υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσετε τον κήπο σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Αντί να αγοράσετε ολοκαίνουργιες γλάστρες, μπορείτε να πάτε σε καταστήματα με μεταχειρισμένα ή ακόμα καλύτερα, να ανακυκλώσετε παλέτες, πλαστικά δοχεία ή δοχεία κασσίτερου.

Με σωστό σχεδιασμό, ο κήπος του μπαλκονιού σας θα είναι σίγουρα το φυσικό τοπίο που πάντα ονειρευόσασταν στην αστική ζούγκλα στην οποία ζείτε.

Διακόσμηση μπαλκονιού
casa.abril.com.br

Για τις ανάγκες στεγανοποίησης, δεν θέλουμε οι γείτονές σας να διαμαρτύρονται για διαρροές από το μπαλκόνι σας. Φροντίστε το μπαλκόνι σας να μη κρατάει νερά, αλλά όλα να φεύγουν από τις τρύπες των υδρορροών.

Επίσης αποφύγετε βαριές γλάστρες και κατασκευές. Το είπαμε και στην αρχή του άρθρου.

Αν σας αρέσουν οι ζαρντινιέρες στα κάγκελα, κρεμάστε τες από την μέσα πλευρά του μπαλκονιού. Αν τις κρεμάσετε από την έξω πλευρά οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων από κάτω θα διαμαρτύρονται για τα νερά όταν ποτίζεται που λερώνουν την τέντα τους, το μπαλκόνι τους, ακόμα και το αυτοκίνητο τους. Είναι επίσης πολύ επικίνδυνο στην περίπτωση που για κάποιο λόγο πέσουν. Μπορεί η ζημιά που θα προκαλέσει μια τέτοια πτώση να είναι μόνο υλικές ζημιές, μπορεί όμως να προκαλέσει και σοβαρούς τραυματισμούς, μέχρι και θάνατο σε κάποιον που τύχει να βρίσκεται από κάτω εκείνη τη στιγμή.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Ταπετσαρία στο μπάνιο

15 ιδέες με ζωηρά και πολύχρωμα μπάνια

δοχεία για προϊόντα περιποίησης

10 συμβουλές για να διατηρήσετε το μπάνιο σας οργανωμένο