in

Ρουστίκ κουζίνα – 10 ιδέες που ενσωματώνουν τη ζωή στην εξοχή

Κάθεστε στην αγαπημένη σας καρέκλα που καλύπτεται από όμορφο ύφασμα, στηρίζοντας τα πόδια σας κοντά στην ανοιχτή φλόγα της εστίας του τζακιού…

Ρουστίκ κουζίνα

Στέκεστε στην άνετη ρουστίκ κουζίνα σας, θαυμάζοντας τη ζεστή λάμψη που μπορούν να εκπέμπουν μόνο ηλικιωμένα ντουλάπια ξύλου και ένα τζάκι διακοσμημένο με φυσικά ακατέργαστα υλικά, και η μυρωδιά των πεύκων περιβάλλει τις αισθήσεις σας.

Κάθεστε στην αγαπημένη σας καρέκλα που καλύπτεται από όμορφο ύφασμα, στηρίζοντας τα πόδια σας κοντά στην ανοιχτή φλόγα της εστίας του τζακιού – αρκετά κοντά για να ζεστάνετε τα κρύα δάχτυλά σας. Τα κούτσουρα στη φωτιά κάνουν τον κλασικό ήχο καθώς καίγονται και εσείς βυθίζεστε στις σκέψεις σας…

Ήσασταν εκεί για μια στιγμή; Αποδράστε από την ταραχώδη ζωηρή ζωή της πόλης και σκεφτείτε αν θα θέλατε μια ήσυχη ζωή στην εξοχή. Σε αυτό το άρθρο δεν μιλάμε high end για μια κουζίνα σχεδιασμένη σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής.

Αντίθετα, εδώ θα βρείτε εικόνες και περιγραφές ρουστίκ κουζίνας που διαθέτουν εκπληκτικά φυσικά ξύλινα στοιχεία, παλιές πέτρες που έχουν φθαρεί από τον χρόνο, ακατέργαστες ξύλινες δοκούς και μερικά απρόσμενα σύγχρονα στοιχεία που αναμιγνύονται εκπληκτικά καλά με τη ρουστίκ κουζίνα.

Ρουστίκ κουζίνα

#1 Σκούρο ξύλο και πινελιές του κόκκινου

Πλατιές ξύλινες σανίδες δαπέδου, ξύλινοι δοκοί οροφής, ντουλάπια από ξύλο, όλα χρονοβόρα – αλλά αυτά τα υπέροχα ξύλινα στοιχεία φέρνουν τη φύση μέσα στην ρουστίκ κουζίνα σας.

Η οικεία κουζίνα στην παρακάτω εικόνα διαθέτει άφθονο σκούρο ξύλο που φαίνεται να ακτινοβολεί ζεστασιά. Ο υπαινιγμός του κόκκινου χρώματος, προσθέτει μια ωραία επαφή με τον χώρο. Μιμηθείτε αυτό το σχέδιο για να πετύχετε τη δική σας ζεστή κουζίνα.

Ρουστίκ κουζίνα#2 Τα στοιχεία της πέτρας είναι τέλεια σε μια ρουστίκ κουζίνα

Η φύση έχει περισσότερα να προσφέρει εκτός από το ξύλο. Η πέτρα μπορεί να είναι ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό για να προσθέσετε την ρουστίκ κουζίνα σας. Είτε προσθέτετε νότες πέτρας στην διακόσμηση τζακιού, είτε καλύπτετε ολόκληρο τοίχο με μεγάλες ποταμίσιες πέτρες.

Άλλα ροκ στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πάγκους κουζίνας σας, όπως χαλαζίας ή γρανίτης. Ουσιαστικά, κάθε φυσικό ορυκτό είναι μια ωραία επιλογή για ένα ρουστίκ σχέδιο κουζίνας.

#3 Μίξη ρουστίκ με μοντέρνα στοιχεία

Ίσως μια κουζίνα που καλύπτεται αποκλειστικά από ξύλο δεν είναι του στυλ σας, αλλά εξακολουθείτε να ποθείτε κάποια μικρά στοιχεία της φυσικής ρουστίκ αισθητικής.

Πάρτε ένα έναυσμα από τη σύγχρονη κουζίνα που παρουσιάζεται παρακάτω. Ο κύριος σχεδιασμός της είναι αυτός της σύγχρονης κουζίνας με καθαρά λευκά ντουλάπια, μαύρους τοίχους και γυαλιστερό ανοξείδωτο χάλυβα.

Στη συνέχεια, κοιτάξτε γύρω από την κουζίνα λίγο περισσότερο και αρχίζετε να παρατηρείτε ξύλινα πατώματα, ξύλινα σκαμνιά και μια καταπληκτική ξύλινη σκάλα ενσωματωμένη σε ένα άλλο μοντέρνο φωτιστικό.

Αυτός ο σχεδιασμός κουζίνας συνδυάζει σύγχρονο με ρουστίκ με έξυπνο τρόπο, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες σπιτιού να απολαμβάνουν το καλύτερο και των δύο (φαινομενικά αντιτιθέμενων) κόσμων σχεδιασμού σε μια συνεκτική κουζίνα.

#4 Το ξύλο μπορεί να είναι λευκό, ανάλαφρο και ευάερο

Το σκοτεινό ξύλο μπορεί να φανεί υπερβολικά επιβλητικό για μερικές μικρότερες, αχνά φωτιζόμενης κουζίνας, οπότε σκεφτείτε να προσθέσετε αντ ‘αυτού βαμμένο ή λευκασμένο ξύλο.

Οι ξύλινες οροφές στην κουζίνα που παρουσιάζονται παρακάτω είναι από συμπαγές ξύλο, αλλά λευκασμένες με λευκή λάκα, επιτρέποντας στο δωμάτιο να φαίνεται ρουστίκ, αλλά και μεγάλο και ευάερο. Τα ντουλάπια είναι κατασκευασμένα ξανά από συμπαγές ξύλο, αλλά με ένα ανοιχτόχρωμο ξύλο πεύκου.

Όλα εξακολουθούν να δείχνουν ρουστίκ, αλλά με κάποιο τρόπο πιο “ανοικτά” και μοντέρνα.

Το ξύλο μπορεί να είναι λευκό, ελαφρύ και ευάερο Το σκοτεινό ξύλο μπορεί να φανεί υπερβολικά επιβλητικό για μερικές μικρότερες, αχνά φωτιζόμενες κουζίνες, οπότε σκεφτείτε να προσθέσετε αντ 'αυτού βαμμένο ή λευκασμένο ξύλο. Οι ξύλινες οροφές στην κουζίνα που παρουσιάζονται παρακάτω είναι από συμπαγές ξύλο, αλλά λευκασμένες με λευκό λεκέ, επιτρέποντας στο δωμάτιο να φαίνεται ρουστίκ, αλλά και μεγάλο και ευάερο. Τα ντουλάπια είναι κατασκευασμένα ξανά από συμπαγές ξύλο, αλλά ένα ανοιχτόχρωμο ξύλο πεύκου που είναι μακριά από σκοτεινό ή θλιβερό. Όλα εξακολουθούν να αισθάνονται ρουστίκ και μετριοπαθείς, αλλά με κάποιο τρόπο ανοικτά και μοντέρνα. Αυτό μπορεί να είναι μια ματιά που θα μπορούσατε να αγαπάτε για το ρουστίκ σχέδιο κουζίνας σας.

#5 Φθαρμένη μπογιά

Χρονικά φθαρμένα, ηλικιωμένα χρώματα είναι απαραίτα σε κάθε ρουστίκ κουζίνα.

Τα πρωτότυπα ζωγραφισμένα κομμάτια είναι εύκολο να βρεθούν στα περισσότερα παζάρια, οπότε πηγαίνετε σε κυνήγι θησαυρού για το τελείως φθαρμένο τραπέζι ή ντουλάπι για την ρουστίκ κουζίνα σας.

Αν σας φαίνονται υπερβολικά τόσα κομμάτια, τότε σκεφτείτε να βάψετε μερικά κομμάτια, αλλά κρατήστε τα αυλάκια, τις τσιμπήματα και τα χτυπήματα, για να κρατήσετε εκείνη την ρουστίκ ατμόσφαιρα.

#6 Προσθέστε αξεσουάρ

Ρωτήστε οποιονδήποτε σχεδιαστή και θα συμφωνήσουν ότι τα αξεσουάρ μπορούν να δημιουργήσουν ή να χαλάσουν έναν χώρο.

Κοιτάξτε την κουζίνα που παρουσιάζεται παρακάτω, είναι αξεσουάρ με περίτεχνα, σκαλισμένα σχέδια και πέτρινα αγάλματα ανανά.

Εξετάστε επίσης το ενδεχόμενο για αξεσουάρ στην κουζίνα σας με χαλιά navajo, μάλλινα υφάσματα και έπιπλα στυλ twig. Διασκεδάστε και μην φοβάστε να στολίσετε την κουζίνα με διασκεδαστικά, περίεργα διακοσμητικά αντικείμενα.

Διακόσμηση κουζίνας

#7 Προσθέστε ένα τζάκι στην κουζίνα

Τι εκπέμπει ζεστασιά και λάμψη καλύτερα από ένα πραγματικό τζάκι; Αφιερώστε φόρο τιμής με ένα πραγματικό ανοικτό τζάκι στην ρουστίκ κουζίνα σας.

Εναλλακτικά σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια νέα σόμπα ξύλου – μαγειρικής που μπορεί να είναι πιο πρακτική. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα επιτύχετε την αισθητική που επιθυμείτε. Φανταστείτε το ψήσιμο και το μαγείρεμα που μπορείτε να κάνετε πάνω από την ανοιχτή φλόγα, γεμίζοντας την κουζίνα σας με τη μυρωδιά ενός ψωμιού.

Η σόμπα ξύλου στην παρακάτω εικόνα είναι μια για να πάρετε ιδέες. Το πέτρινο περιβάλλον από το δάπεδο μέχρι την οροφή εκπέμπει ένα πραγματικό ρουστίκ δρώμενο που αξίζει να αντιγράψετε.

#8 Πιο γυναικεία προσέγγιση

Μέχρι τώρα, τα περισσότερα από τα ρουστίκ σχέδια που εξετάσαμε ήταν αρκετά αρρενωπά. Έχουν ξυλώδη, ανόργανα υλικά και ίσως εκπέμπουν πάρα πολύ τεστοστερόνη για τα θηλυκά μας.

Η κουζίνα που παρουσιάζεται παρακάτω είναι αυτή που εξακολουθεί να διατηρεί την απίστευτη πλευρά της, αλλά έχει και μια θηλυκή, εκλεπτυσμένη αίσθηση.

Αυτό το σχέδιο μπορεί να επιτευχθεί απλά προσθέτοντας μερικά πιο όμορφα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα όπως καλυμμένες με ύφασμα καρέκλες, κουρτίνες και ένα όμορφο χαλί.

Επιπλέον, μερικά από τα ντουλάπια είναι λευκά, νέα και πιο μοντέρνα στο σχεδιασμό.

Ξύλο στην κουζίνα

#9 Προσθέστε κρεμαστό ράφι για τα σκεύη σας

Τι πιο ρουστίκ από αυτό; Ένας τεράστιος σκελετός από σφυρήλατο σίδηρο με λαμπερές χάλκινες κατσαρόλες που κρέμονται από την οροφή.

Τα ράφια μπορούν να κατασκευαστούν από κάθε λογής υλικά – δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ακριβό από το κατάστημα. Εξετάστε την χρήση παλαιών πλαισίων παραθύρων, κρεμάστε ένα από την οροφή με αλυσίδες και προσθέστε μεγάλα άγκιστρα S γύρω από το πλαίσιο για τα ποτήρια σας.

Διαφορετικά τοποθετήστε ένα μεγάλο ξύλινο κομμάτι driftwood, για ένα ράφι εμπνευσμένο από τη φύση. Επίσης μια παλιά σκάλα αχυρώνα θα ήταν πολύ καλή ιδέα.

Ουσιαστικά, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και μπορείτε με φτηνές λύσεις να δημιουργήσετε την ρουστίκ διακόσμηση που επιθυμείτε, προσθέτοντας τα απαραίτητα στοιχεία στην κουζίνα σας.

#10 Βαμμένα ξύλινα ντουλάπια – ερμάρια

Δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε ρουστίκ κουζίνα πρέπει να καλύπτεται από γυμνό ξύλο.

Μπορείτε ακόμα να επιτύχετε τον στόχο σας με χρωματικά στοιχεία. Στην πραγματικότητα, στην κουζίνα παρακάτω, το μοναδικό γυμνό ξύλο βρίσκεται στο δάπεδο – όλα τα άλλα είναι βαμμένα σε βαθύ γαλάζιο. Ωστόσο, δίνει ακόμα την εντύπωση μιας ρουστίκ κουζίνας.

Το τέχνασμα για τη διατήρηση αυτής της αισθητικής είναι η βαφή τοίχων και ντουλαπιών με χρώμα.

Βεβαίως, ένα λαμπερό πράσινο δεν θα επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα. Ελέγξτε με το τοπικό κατάστημα χρωμάτων για να διαπιστώσετε αν έχουν μια σειρά χρωμάτων που θεωρούνται εμπνευσμένα από τη φύση.

Προτιμήστε καφέ, πράσινα και αχλαδιά-κόκκινο. Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή χρωμάτων, καλύψτε μερικούς τοίχους με δείγματα χρωμάτων και ζήστε μαζί τους για λίγο για να δείτε τι ταιριάζει καλύτερα.

Είτε ζείτε σε μια πολυσύχναστη πόλη είτε στη μέση του πουθενά, η ζωή στην εξοχή μπορεί να είναι δική σας μέσα από μια ρουστίκ κουζίνα.

Απλά προσθέστε στοιχεία εμπνευσμένα από τη φύση στην κουζίνα σας μέσα από ξύλο, πέτρα, αξεσουάρ και χρώματα. 

Οι ρουστίκ κουζίνες μπορούν να είναι τόσο ζεστές, φιλόξενες και ζεστές. Η κουζίνα είναι πραγματικά η καρδιά του σπιτιού, οπότε σκεφτείτε να δημιουργήσετε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον στο σπίτι σας σήμερα.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Loft

Σαλόνια με ψηλά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή

Κονσόλες

Κονσόλες για το σαλόνι σας – 20 ιδέες για κρεμαστές κονσόλες