in

Συμβουλές για την σωστή αποθήκευση εργαλείων κατά την διάρκεια του χειμώνα

Γενικά, τα περισσότερα εργαλεία χειρός δεν θα υποστούν ζημιά από την αποθήκευση σε ένα κρύο γκαράζ ή υπόστεγο. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες κατάψυξης μπορούν να κάνουν πολλά μεταλλικά ή πλαστικά μέρη εύθραυστα και θα το δείτε στην πράξη αν τα χρησιμοποιείτε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

εργαλεία χειρός

Δυστυχώς σπάνια σκεφτόμαστε τα εργαλεία που έχουμε αποθηκεύσει στο γκαράζ, την αποθήκη, το κατάστημα ή το υπόστεγο κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αυτό μπορεί να είναι ένα ακριβό λάθος, επειδή πολλά εργαλεία μπορεί να υποστούν κάποιου τύπου ζημιές εάν κρατηθούν στο κρύο όλο το χειμώνα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ηλεκτρικά εργαλεία.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την ασφαλή αποθήκευση εργαλείων το χειμώνα.

Αποθήκευση εργαλείων χειρός

Γενικά, τα περισσότερα εργαλεία χειρός δεν θα υποστούν ζημιά από την αποθήκευση σε ένα κρύο γκαράζ ή υπόστεγο. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες κατάψυξης μπορούν να κάνουν πολλά μεταλλικά ή πλαστικά μέρη εύθραυστα και θα το δείτε στην πράξη αν τα χρησιμοποιείτε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για να αποφύγετε ζημιά στα εργαλεία σας καθώς τα χρησιμοποιείτε, πάρτε τα από το κρύο μέρος πριν από τη χρήση. Αφήστε τα στο σπίτι για μια ώρα ή περισσότερο πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι τα μεταλλικά εργαλεία μπορούν να σκουριάσουν. Οι μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας μπορούν να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Εάν ανησυχείτε για σκουριά, προσπαθήστε να βρείτε ένα καλό σημείο μέσα στο σπίτι για την αποθήκευση εργαλείων. Αν τα αποθηκεύετε σε εσωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι τα καθαρίσατε προσεκτικά πριν τα αποθηκεύσετε και εφαρμόστε ένα λεπτό προστατευτικό λαδι ή κάποιο προϊόν κατά της σκουριάς σε όλες τις μεταλλικές επιφάνειες.

Σε περιοχές με πολύ χαμηλές χειμερινές θερμοκρασίες, ο αέρας είναι συνήθως αρκετά στεγνός και δεν είναι πιθανό να σκουριάσουν τα εργαλεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αλλά αν τα τοποθετήσετε σε κάποιο υπόγειο με ελάχιστη υγρασία, η σκουριά μπορεί τότε σίγουρα θα εμφανιστεί. Και αν ζείτε σε παραθαλάσσια περιοχή όπου ο αέρας του χειμώνα είναι υγρός, τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Εάν αποθηκεύετε τα εργαλεία σας σε υγρές συνθήκες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα στον χώρο όπου αποθηκεύετε τα εργαλεία σας.

Αποθήκευση εργαλείων κήπου

Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα εργαλεία του κήπου σας και εάν δείτε σκουριά, αφαιρέστε τα με μια συρμάτινη βούρτσα. Τρίψτε με ένα ελαφρύ λάδι, όπως το WD-40 πάνω στα μεταλλικά μέρη. Οι ξύλινες λαβές μπορεί να σπάσουν στις ξηρές συνθήκες ενός κρύου χειμώνα.

Φτυάρια και άλλα εργαλεία εκσκαφής θα πρέπει να κρεμαστούν στον τοίχο ψηλά από το πάτωμα.

Οι χορτοκοπτικές μηχανές θα πρέπει να καθαρίζονται από όλα τα υπολείμματα χόρτου που προσκολλώνται στην κάτω πλευρά του μηχανήματος και το μοτέρ. Πρέπει να έχουν τα πτερύγιά τους καθαρισμένα από βρωμιές, γυαλισμένες και καθαρισμένες τις μεταλλικές επιφάνειας από σκουριά και διάβρωση.

Αποθήκευση ηλεκτρικών εργαλείων

Οποιοδήποτε ηλεκτρικό εργαλείο θα αντιμετωπίσει κάποια πίεση εάν χρησιμοποιηθεί σε πολύ κρύες συνθήκες και τα ηλεκτρικά σας εργαλεία δεν διαφέρουν. Τα μοτέρ των εργαλείων ζεσταίνονται απότομα καθώς δουλεύουν από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε πολύ υψηλές. Αν αυτό συμβαίνει συχνά κατά την διάρκεια του χειμώνα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα εργαλεία σας. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε τα ηλεκτρικά εργαλεία σε εσωτερικούς χώρους εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα.

Τα περισσότερα εργαλεία με ηλεκτροκινητήρες περιέχουν λάδια και λίπη/γράσα, τα οποία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να θερμανθούν λίγο πριν χρησιμοποιηθεί το εργαλείο. Επομένως, εάν έχετε αποθηκεύσει ένα πριόνι ή άλλο εξάρτημα ισχύος σε ψυχρό χώρο, πάρτε το σε εσωτερικούς χώρους για περίπου 2 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε. Τα λιπαντικά θα είναι πιο αποτελεσματικά αν αφήνονται να ζεσταθούν σε θερμοκρασία δωματίου πριν την χρήση. Αυτό ισχύει ακόμη και αν τα εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους – να τα φέρετε πρώτα σε εσωτερικούς χώρους για να προθερμανθούν πριν τα χρησιμοποιήσετε έξω.

Τα πνευματικά εργαλεία συνήθως συνοδεύονται από οδηγίες σχετικά με το είδος των λιπαντικών που θα χρησιμοποιηθούν εάν τα εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους.

εργαλεία χειρός

Αποθήκευση εργαλείων μπαταρίας

Προσπαθήστε να κρατάτε τα εργαλεία μπαταρίας και τους φορτιστές τους σε εσωτερικούς χώρους κατά την διάρκεια του χειμώνα. Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται να επιταχύνουν την αποφόρτιση της μπαταρίας. Μάλιστα πολλά εργαλεία μπαταρίας έρχονται με μια προειδοποίηση ότι οι φορτιστές δεν θα λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Εργαλεία βενζίνης

Οι χορτοκοπτικές μηχανές, αλυσοπρίονα και άλλα εργαλεία που κινούνται με κινητήρες έχουν το δικό τους σύνολο οδηγιών για αποθήκευση το χειμώνα. Εάν δεν είναι σωστά τυλιγμένα, η βενζίνη που αφήνεται σε μια μηχανή μπορεί να χαλάσει το καρμπυρατέρ ή άλλα μέρη. Τα στοιχεία του κινητήρα χωρίς λίπανση μπορεί να διαβρωθούν και η υγρασία μπορεί να επηρεάσει τα συστήματα ανάφλεξης.

Διαδικασία συντήρησης εργαλείων βενζίνης:

  • Αποστραγγίστε τη βενζίνη (ή προσθέστε σταθεροποιητή βενζίνης). Το καύσιμο που βρίσκεται στη δεξαμενή για περισσότερο από ένα μήνα μπορεί να σχηματίσει ένα στρώμα βερνικιού στο εσωτερικό των εξαρτημάτων καυσίμου και η αποστράγγιση του καυσίμου μειώνει αυτό το πρόβλημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα δοχείο σταθεροποιητή βενζίνης στη δεξαμενή.
  • Αλλάξτε το λάδι σε 4χρονούς κινητήρες. Αυτό θα κρατήσει τη βρωμιά και άλλα σωματίδια στο λάδι από το να κολλήσουν σε μέρη του κινητήρα.
  • Σφραγίστε το δοχείου καυσίμου. Οι κινητήρες εκπέμπουν μικρές ποσότητες καπνών, ακόμη και όταν δεν λειτουργούν. Καλύψτε το δοχείο καυσίμου με ένα κομμάτι φύλλο αλουμινίου για να αποφύγετε την εξάτμιση.
  • Αποσυνδέστε τα μπουζί και τις μπαταρίες. Εάν οι μπαταρίες είναι αφαιρούμενες, βγάλτε τις από το χλοοκοπτικό και φυλάξτε το σε εσωτερικούς χώρους για το χειμώνα.

 

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Τρόπος παρκαρίσματος στο γκαράζ

Πως να παρκάρετε εύκολα στο γκαράζ

Κατασκευή χαρταετού

Κατασκευή χαρταετού για εντυπωσιακά πετάγματα