in

15 Art Deco σαλόνια για έμπνευση!

Το στιλ του Art Deco επηρεάστηκε από τη χρήση του μοτίβου του Art Nouveau που απεικονίζει τη φύση, την ανατολή του ηλίου, τα λουλούδια και τα κοχύλια

Art Deco τάση
Interior Design Pro

Ας ανανεώσουμε λίγο τις αναμνήσεις μας για την Art Deco διακόσμηση. Σε κάποιο χρονικό διάστημα από τη δεκαετία του 1920 έως το 1930, ένα στυλ σχεδιασμού διαδόθηκε. Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από έντονα περιγράμματα, γεωμετρικά σχήματα και ζιγκ-ζαγκ. Χρησιμοποίησαν ακόμη και πλαστικό ως υλικό για τα σχέδια. Το στιλ του Art Deco επηρεάστηκε από τη χρήση του μοτίβου του Art Nouveau που απεικονίζει τη φύση, την ανατολή του ηλίου, τα λουλούδια και τα κοχύλια, αλλά φυσικά, όσο περνούσε ο καιρός, αντικαταστάθηκε με γωνίες και καμπύλες. Σήμερα θα δούμε Art Deco σαλόνια

Θα παρατηρήσετε ότι τα εμφανή χρώματα είναι γυαλιστερό μαύρο, χρώμιο, ασημί, κίτρινο και κόκκινο. Αν και φυσικά, η χρήση μπεζ, κρέμ, λευκού χρώματος και αποχρώσεων του πράσινου είναι επίσης προφανής! Στις επόμενες φωτογραφίες, θα δείτε περισσότερες γραμμές, γωνίες, δέρματα και animal print.

Δείτε τις 15 ιδέες με Art Deco σαλόνια παρακάτω…

#1 Animal print και κορνίζα με ζώα στο σαλόνι

Animal print σαλόνι
the lennoxx

Ένα τέλειο παράδειγμα ενός ιδιότροπου διαμερίσματος με διαφορετικές αποχρώσεις που αποτελεί παράδειγμα μιας αρμονικής αρτ ντεκό. Αυτό το σαλόνι εμφανίστηκε ακόμη και στο περιοδικό VOGUE.

#2 Art Deco και ταυτόχρονα σύγχρονο και μοντέρνο σαλόνι

μοντέρνο σαλόνιmobilfresno.com

Σκούρο καφέ ντουλάπι, κονσόλα και κεντρικό τραπέζι με μοντέρνα έπιπλα! Μια πραγματική ιδέα Art Deco… αρσενική, τολμηρή και καλλιτεχνική!

#3 Σπίτι παραλίας

Σπίτι παραλίας
Elle Decor
Αυτό το γεωμετρικό χαλί από τα μέσα του αιώνα έχει ένα απλό μοτίβο από λευκά τετράγωνα μέσα σε ένα πράσινο τετράγωνο χαλί. Τα περισσότερα έπιπλα έχουν γωνίες και εξισορροπούνται από τα στρογγυλά σχήματα της καρέκλας, τα βάζα, τις κορνίζες και τη γυάλινη κορυφή του τραπεζιού.
#4 Διακόσμηση με animal print
Διακόσμηση με animal print
Interior Decorators

Ο απλούστερος και πιο εντυπωσιακός τρόπος για να εισαγάγετε animal print διακόσμηση στο σαλόνι σας, είναι με την προσθήκη μοκετών και χαλιών στο πάτωμα του καθιστικού σας, καθώς η εκτύπωση δέρματος ζώων συνδυάζεται καλά με οποιοδήποτε χρώμα, έπιπλα και αξεσουάρ.

#5 Art Deco διακόσμηση σαλονιού

Art Deco διακόσμηση σαλονιού
Gacek Design Group

Περιορίστε τον εαυτό σας σε ένα ή δύο μαξιλάρια έμφασης ή προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα με σκαλιστές ξύλινες πόρτες και σχέδια τοίχου. Τα ελληνικά στοιχεία διακόσμησης (όπως οι κορνίζες, τα σχέδια στα έπιπλα κτλ) μπορούν να χωρέσουν σε έναν χώρο αρ ντεκό – απλά αναζητήστε κάτι τολμηρό και γεωμετρικό.

#6 Απλό και Art Deco

Art Deco σαλόνι
Rugo

Μας αρέσει η απλότητα του σαλονιού και η γοητεία από το τζάκι, η μοντέρνα τέχνη και τα μοναδικά έπιπλα!

#7 Σαλόνι με γεωμετρικά σχήματα

Σαλόνι με γεωμετρικά σχήματα
Dkor Interiors

Τα χρώματα εμπνέονται κυρίως από τη θάλασσα και αλληλεπιδρούν πολύ όμορφα. Μερικά από τα σχήματα και τις μορφές θυμίζουν επίσης μερικά από τα πλάσματα στη θάλασσα και τον ωκεανό, αλλά άλλα φέρνουν μια διαφορετική προοπτική. Είναι η περίπτωση του χαλιού.

#8 Καθαρά Art Deco

Art Deco τάση
Interior Design Pro

Η πρόσληψη ενός διακοσμητή Art Deco είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε αυτήν την αυθεντική γοητεία του Art Deco!

#9 Με θέα τους ουρανοξύστες

slcinteriors.com

Τα περισσότερα χρώματα που χρησιμοποιούνται για αυτό το σαλόνι είναι ουδέτερα, γκρι, καφέ και μπεζ. Αλλά η προσθήκη ενός χρώματος όπως το κομμάτι τοίχου που έχει αυτό το σαλόνι, δημιουργεί ενδιαφέρον και γοητεία.

#10 Σαλόνι από τα μέσα του αιώνα

Robert Passal

Το μοτίβο ζιγκ-ζαγκ του σύγχρονου γεωμετρικού χαλιού από τα μέσα του αιώνα προσθέτει ενέργεια σε αυτό το καλλιτεχνικό σαλόνι. Ο σχεδιαστής δημιούργησε έναν αρμονικό συνδυασμό με μοντέρνα, αρτ ντεκό και παραδοσιακά γαλλικά έπιπλα και αξεσουάρ από τα μέσα του αιώνα.

#11 Μοντέρνο και Art Deco σαλόνι

Μοντέρνο και Art Deco σαλόνι
Elle Decor

Υπάρχουν πάντα νέοι τρόποι για να αναδημιουργήσετε μια άλλη δεκαετία, μια άλλη εποχή. Η Elle Decor σίγουρα το έκανε καλά με την αναδημιουργία του Art Deco σε αυτό το σαλόνι.

#12 Με βιβλιοθήκη στο σαλόνι

βιβλιοθήκη στο σαλόνι
Evelyn Benatar

Ένας κομψός, μοντέρνος τρόπος διακόσμησης με γνώμονα την αρτ ντεκό είναι να συμπεριλάβετε λίγες πινελιές και να μην υπερβαίνετε το δωμάτιο με γεωμετρικά στοιχεία και το στιλ φτερών της δεκαετίας του ’20. Έχει να κάνει με τη διακριτή εμφάνιση με πλούσια χρώματα ή κομψά υλικά με ζιγκ-ζαγκ και απότομες γωνίες και κυβικά σχήματα.

#13 Βενετσιάνικο στυλ διακόσμησης σαλονιού

Βενετσιάνικο στυλ διακόσμησης σαλονιού
James Rixner

Πολυτελή φινιρίσματα, ωραία κομμάτια εποχής, χειροτεχνία ραπτικής και ένα σπάνιο χαλί Aubusson Deco της δεκαετίας του 1920 δημιούργησαν μια πιο λαμπερή εκδοχή σε αυτό το εκπληκτικό σαλόνι υποδοχής.

#14 Σύγχρονο

Natalie Blake Studios
Natalie Blake Studios

Το σαλόνι μπορεί να μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο σαλόνι που μπορείτε να δείτε στο Διαδίκτυο, αλλά ρίξτε μια ματιά στα χειροποίητα, σκαλιστά κεραμικά και πλακάκια backsplash που σχεδίασαν προσωπικά για τον πελάτη τους.

#15 Γαλλικό σαλόνι

Γαλλικό σαλόνι
Tommy Chambers Interiors Inc.

Το σπίτι αντανακλά την αγάπη και τον θαυμασμό για όλα τα γαλλικά. Οι εκλεκτές αντίκες και τα έπιπλα παίζουν καλά στο προσκήνιο του εκτεταμένης περιστρεφόμενου έργου τέχνης πάνω από το τζάκι.

Οι παραπάνω ιδέες με Art Deco σαλόνια θα σας βοηθήσουν να πάρετε έμπνευση και να δημιουργήσετε το δικό σας σαλόνι.

Συνολικά, το Art Deco αφορά τη συμμετρία και την ισορροπία, κάτι που υπάρχει στα περισσότερα στυλ σχεδίασης. Ένα τολμηρό μοτίβο που μπορεί να υπάρχει στις ταπετσαρίες των τοίχων είναι ένας προφανής χαρακτήρας του Art Deco. Επίσης οι περισσότεροι από τους χώρους που έχουν σχεδιαστεί με αυτόν το στυλ διακόσμησης έχουν καθρέφτες – που είναι ένα συνηθισμένο στοιχείο για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Κορνίζες σε όλο τον τοίχο

Πως να διακοσμήσετε με κορνίζες μοντέρνα σαλόνια

Βιομηχανική διακόσμηση κουζίνας

50 μοντέρνες και διαχρονικές κουζίνες με τοίχους από τούβλα