in

16 έξυπνες ιδέες οργάνωσης των συρταριών και ντουλαπιών της κουζίνας

Ευτυχώς,υπάρχουν κάποιες λύσεις που λύνουν πρόβλημα αποθήκευσης και της οργάνωσης της κουζίνας σας. Οι λύσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερες, ενώ άλλες είναι απλά ιδιοφυής!

Οργάνωση μαχαιριών κουζίνας

Μια καλά οργανωμένη κουζίνα αυτόματα θα αυξήσει την απόδοση σας και θα μειώσει τον χρόνο που χρειάζεστε για να ετοιμάσετε τα γέυματα. Σίγουρα είναι ένα από τα αγαπημένα δωμάτια της οικογένειάς σας και ιδιαίτερα πολυσύχναστο. Παράλληλα είναι ίσως το πιο δύσκολο μέρος στο σπίτι για να το κρατήσετε τακτοποιημένο και καθαρό.
Ευτυχώς,υπάρχουν κάποιες λύσεις που λύνουν πρόβλημα αποθήκευσης και της οργάνωσης της κουζίνας σας. Οι λύσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερες, ενώ άλλες είναι απλά ιδιοφυής!
Γι ‘αυτό, ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα σας για να δείτε ποιες περιοχές χρειάζονται την περισσότερη βοήθεια (ίσως το συρτάρι με τα μαχαιροπήρουνα;) και στη συνέχεια να προμηθευτείτε ή να κατασκευάσετε μία από τις ιδέες που ακολουθούν.

#1 Συρτάρι και πάγκος κοπής

Οργάνωση κουζίνας
Amy Bartlam

Κατασκευάστε ένα συρτάρι με ξύλο ειδικό για πάγκο κοπής στο επάνω μέρος του. Ανοίξτε μια τρύπα έτσι ώστε τα απορρίματα των τροφών να μπορείτε εύκολα να τα ρίχνετε στον κάδο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Ιδανικά θα έπρεπε να προβλεφτεί η κατασκευή αυτή κατά την διάρκεια υλοποίησης της κουζίνας σας. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε αργότερα, θα πρέπει να θυσιάσετε ένα συρτάρι σας.

#2 Σημειωματάριο στο πίσω μέρος του ντουλαπιούErika LaPresto

Στην πίσω πλευρά μιας πόρτας ενός ντουλαπιού κολλήστε ένα σημειωμάτιο ή μια πλαστική θήκη για τις αποδείξεις σας. Ιδιαίτερα χρήσιμο για τις υπενθυμίσεις σας. Πλέον δεν χρειάζεται να γεμίζετε το ψυγείο σας με αυτοκόλλητες σημειώσεις.

#3 Θήκη συρταριού για ταψάκια

Οργάνωση συρταριού κουζίνας
Mike Garten

Αντί να στοιβάζετε τα κεραμικά πιάτα ψησίματος και τα μικρά ταψιά σας το ένα πάνω στο άλλο, δώστε τους ένα καθορισμένο σημείο για να περιμένουν την επόμενη φορά.
Τοποθετήστε ένα σύνολο προσαρμόσιμων διαχωριστικών από πλαστικό ή ξύλο για εύκολη πρόσβαση.

#4 Ράφια στο ψυγείο

Ράφια ψυγείου
Το ψυγείο σας αν δεν είναι χωνευτό, σας αφήνει περιθώρια για αποθήκευση. Απλά επισυνάψτε αυτό το κλιμακωτό ράφι με κλιπς και τοποθετήστε ελαφριά αντικείμενα όπως σνακς και μπαχαρικά.

#5 Οργάνωση μαχαιριών

Οργάνωση μαχαιριών κουζίνας
Mike Garten

Εγκαταστήστε ενσωματωμένα μπλοκ αποθήκευσης μαχαιριών για να μην χτυπήσετε τα μαχαίρια, ώστε να μπορούν να παραμείνουν αιχμηρά χωρίς να βάζουν τα χέρια σας σε κίνδυνο. Η οργάνωση κουζίνας σε άλλο επίπεδο!

#6 Οργάνωση μαχαιροπήρουνων και πιάτων στα συρτάρια της κουζίνας

Οργάνωση πιάτων σε συρτάρι κουζίνας
Victoria Pearson

Ένα σύστημα γρήγορης συναρμολόγησης που προσαρμόζετε σε όλα τα συρτάρια, σας επιτρέπει να μετακινήσετε τα πιάτα σας από τα ψηλά ντουλάπια σε βαθιά, χαμηλά συρτάρια.

#7 Οργανώστε τις κάψουλες του καφέ στην κουζίνα σας

Οργάνωση κάψουλες του καφέ
Decora Cabinetry

Η αναζήτηση της αγαπημένης σας κάψουλας του καφέ μετά το πρωινό είναι ίσως μαρτύριο. Αυτό το συρτάρι K-Cup από το Decora Cabinetry σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλες τις κάψουλες σας (έως και 40 ανά πάσα στιγμή, στην πραγματικότητα) για εύκολο εντοπισμό τους το πρωί.

Είναι επίσης εύκολο project DIY μιας και αρκεί σε ένα ξύλο να ανοίξετε τρύπες διαμέτρου λίγο μικρότερης από την διάμετρο την κάψουλας.

#8 Συρτάρι κουζίνας για φόρτιση

Συρτάρι κουζίνας για φόρτιση
Rev-A-Shelf

Πλέον απαραίτητο… Είστε στην κουζίνα και βλέπετε την συνταγή στο tablet σας αλλά η μπαταρία του τελειώνει. Με αυτό το συρτάρι μπορείτε να φορτίσετε τις συσκευές σας, ενώ κάνετε τις δουλειές της κουζίνας.

Καλό θα ήταν να προβλεφθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση κατά την διάρκεια κατασκευής της κουζίνας σας.

#9 Συρρόμενη κρεμάστρα σκευών μαγειρικής

Κρεμάστρα για σκέυη

Ίσως όχι ιδιαίτερα ευπαρουσίαστη η συγκεκριμένη. Την δουλειά της όμως την κάνει άψογα!

Τρβάτε την κρεμάστρα, πέρνετε το σκέυος που χρειάζεστε και την ξανασπρώχνετε πίσω στην θέση της.

#10 Κάδοι αποθήκευσης λαχανικών στα συρτάρια της κουζίνας σας

Watchtower Interiors

Απελευθερώστε χώρο στον πάγκο, μεταφέροντας πατάτες, κρεμμύδια και άλλα φρούτα και λαχανικά χωρίς ψύξη σε μερικούς πλαστικούς κάδους αποθήκευσης γεμισμένους σε ένα βαθύ συρτάρι.

#11 Ρολό κουζίνας πάντα στην θέση του

Diamond Cabinets

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο αυτό το συρτάρι κάδου απορριμμάτων και ανακύκλωσης από τα γραφεία Diamond από όλα τα υπόλοιπα είναι η ενσωματωμένη ράβδος για ρολό χαρτιού πάνω από αυτό. Ο καθαρισμός του πάγκου κουζίνας δεν ήταν ποτέ ευκολότερος.

#12 Οργάνωση μπαχαρικών στο συρτάρι

Οεγάνωση μπαχαρικών στην κουζίνα
ShelfGenie

Έχετε κουραστεί να ψάχνετε στο πίσω μέρος του ντουλαπιού μπαχαρικών μέχρι να βρείτε τελικά το κύμινο; Αυτό το συρτάρι από την ShelfGenie τοποθετεί την πλήρη συλλογή σας στο επίκεντρο.

#13 Οργάνωση των τάπερ στο ντουλάπι

Τάπερ για την κουζίνα
Είναι γεγονός πως να κρατήσετε τα τάπερ σας τακτοποιημένα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι μιας κουζίνας. Αλλά εκεί έρχεται ο οργανωτής συρταριών για τάπερ – έχει ένα σημείο για κάθε ένα από τα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων και τα αντίστοιχα καπάκια τους.

#14 Ο μπακάλης της κουζίνας

Μπακαλης κουζίνας
Diamond Cabinets

Ιδιαίτερα χρήσιμος χώρος αποθήκευσης για την οργάνωση της κουζίνας μας. Πολύ συχνά μας βγάζει από μπελάδες στον σχεδιασμό της κουζίνας μας, όταν περισσεύουν λίγα εκατοστά και δεν μπορούμε να βάλουμε ντουλάπι.

#15 Συρτάρι ψυγείου για αυγά

Αυγοθήκη

Οργανώστε εύκολα και διατηρήστε φρέσκα τα αυγά σας στο ψυγείο σας. Προσαρμόζετε εύκολα με κλιπς σε κάθε ράφι ψυγείου.

#16 Συρτάρι για πετσέτες κουζίνας

Συρταρι για πετσέτες κουζίνας
ShelfGenie

Οι πετσέτες στην κουζίνα είναι κάτι που χρησιμοποιείται καθημερινά. Οργανώστε τες με αυτό ειδικά σχεδιασμένο συρτάρι. Στο κάτω μέρος υπάρχει αντίστοιχα διαμορφωμένο συρτάρι για διάφορα σκεύη κουζίνας.

Αν επιθυμείτε να διαβάσετε περισσότερα για την σωστή οργάνωση της κουζίνας σας και να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη, δείτε και αυτό το άρθρο εδώ.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Οργάνωση κουζίνας

Οργάνωση κουζίνας – Συμβουλές για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη

Λευκή κουζίνα

17 λευκές κουζίνες υψηλής αισθητικής