in

Τι είναι τα Loft Apartments;

Loft Apartment

Τι είναι ένα διαμέρισμα Loft;

Ο ορισμός ενός διαμερίσματος Loft μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με την πόλη / την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η χρήση φαίνεται να συγκλίνει προς μία έννοια πάνω από την άλλη. Θα εξηγήσουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο περιπτώσεων χρήσης.

Loft Apartment

1. Η πιο κοινή χρήση του όρου “Loft Apartment” σήμερα

Ένα Loft Apartment γενικά ορίζεται ως ένας μεγάλος, ανοιχτός χώρος, συνήθως χωρίς εσωτερικούς τοίχους (εκτός από το μπάνιο!) και μέχρι πρόσφατα, συνήθως σε εμπορικά ή βιομηχανικά κτίρια που έχουν μετατραπεί σε οικιστικά διαμερίσματα. Εκτός από την ευρύ ανοιχτή αίσθηση, τα Loft Apartments χαρακτηρίζονται επίσης από ψηλά ταβάνια, τις εκτεθειμένες σωληνώσεις, τους σωλήνες του εξαερισμού και τις κολώνες, με δάπεδα από ξύλο ή σκυρόδεμα, καθώς και μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Loft Apartments αυτού του είδους μπορεί να δει κάποιος σε πολλές γειτονιές και πόλεις αυτές τις μέρες, αν και συνδέονται με τη Νέα Υόρκη, η οποία και θεωρείται η πατρίδα διαβίωσης τους. Ορισμένες περιοχές του Μανχάταν και του Μπρούκλιν είναι πιθανότατα να έχουν Loft Apartments από το αρχικό κύμα εμπορικής κατοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Soho, Tribeca, της περιοχής Meatpacking, Bushwick, Williamsburg και αρκετές άλλες περιοχές της πόλης που ήταν εμπορικές ή ελαφρός βιομηχανικές στα μεταπολεμικά χρόνια.

Τα Loft Apartments από αυτή την εποχή του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύματος αναφέρονται μερικές φορές ως “Hard Lofts” από τους κατοίκους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ακίνητης περιουσίας, πράγμα που απλά σημαίνει ότι αυτά τα Loft Apartments βρίσκονται μέσα σε κτίρια που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν για κάτι άλλο.

Τα “Soft Lofts” είναι διαμερίσματα σοφίτας τα οποία κατασκευάστηκαν αποκλειστικά ως κατοικίες, συχνά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, για να επωφεληθούν τόσο από την εμφάνιση και την αίσθηση του σπιτιού, όσο και από τη δημοτικότητα των Loft Apartments. Συχνά, αυτά τα διαμερίσματα περιγράφονται ως “Lofts” και όχι ως αληθινές σοφίτες.

Loft ApartmentΥπάρχει κάποια διαφωνία σχετικά με τη θέση του πρώτου γύρου των «Hard Lofts» της Νέας Υόρκης, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η αρχή της σύγχρονης αντίληψης του Loft Apartments ξεκίνησε στο Σόχο, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Την εποχή εκείνη, η ιστορική και αρχιτεκτονικά ενωμένη περιοχή που συνορεύει με το Χιούστον, το West Broadway, το κανάλι και τη Lafayette, που διασχίζει βόρεια προς ανατολικά, ήταν σε μεγάλο βαθμό έρημη, αλλά μόλις τελείωσε η εποχή της ως “βιομηχανικό απόβλητο” (Και πριν από αυτό, η γειτονιά αποτελούταν κυρίως από μπαρ και πορνεία… αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία).

Καλλιτέχνες και βιοτέχνες, συνήθως απένταροι, δούλεψαν δημιουργικά και αναζητούσαν χώρο για να δουλέψουν και να ζήσουν (συχνά κρυφά και παράνομα), ξεκίνησαν να εγκαθιστούν τα στούντιο τους σε αυτά τα παλιά εργοστάσια και αποθήκες. Καθώς οι γειτονιές έγιναν πιο πυκνοκατοικημένες, οι ξένοι είδαν πόσο καταπληκτικά ήταν κάποια από τα Loft Apartments (ή πιθανότατα κάποιοι επαγγελματίες αρχιτέκτονες, είδαν και άδραξαν την ευκαιρία και σκέφτηκαν τι θα μπορούσαν να κάνουν με όλο αυτό τον ανεκμετάλλευτο χώρο) και έτσι γεννήθηκε μια ερωτική σχέση της Νέας Υόρκης με τα Loft Apartments.

Η διακόσμηση των Loft Apartments της Νέας Υόρκης, με όλα αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα, έχει μοναδικές προκλήσεις και ανταμοιβές. Κάποιοι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές Loft Apartments προτιμούν να διατηρούν τον χώρο minimal και ανοιχτό: ένα τεράστιο όμορφο κρεβάτι εδώ, μία μαμούθ τραπεζαρία εκεί, βιομηχανικά ράφια και ντουλάπια να αντικαθιστούν τις συνηθισμένες ντουλάπες και τα συνηθισμένα ράφια. Λίγα χαλιά ή πατώματα διαφορετικών υλικών οριοθετούν νοητά τους διαφορετικούς χώρους ενός Loft Apartment. Οικογένειες που ζουν σε Loft Apartments χωρίζουν τους χώρους με σίτες ή ρολοκουρτίνες, προκειμένου να νιώθουν κάποια σχετική προστασία της ιδιωτικής τους ζωής ενώ παράλληλα να κρατάνε το ύφος του ανοικτού χώρου ενός Loft Apartment.

2. Δευτεροβάθμια έννοια του ” Loft Apartment”

Σε άλλες περιοχές ένα Loft Apartment αναφέρεται σε ένα διαμέρισμα που διαθέτει έναν επάνω / υπερυψωμένο χώρο πατάρι που είναι εν μέρει ανοιχτό και έχει θέα στον κύριο χώρο διαβίωσης. Συνήθως αυτό το επάνω μέρος είναι μια κρεβατοκάμαρα, αν και υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να είναι ένας χώρος γραφείου, ένα καθιστικό, κλπ. Σε ορισμένες περιοχές, αυτά αναφέρονται επίσης ως ” California Loft Apartment”, ένας όρος που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970.

Αρχικά, αυτοί οι χώροι σοφίτας χρησιμοποιούσαν κιγκλιδώματα από ξύλο ή σίδηρο για να μην πέσουν οι άνθρωποι από το επάνω επίπεδο. Ενώ πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την ανοιχτή αίσθηση που προσφέρει, μια πιο σύγχρονη τάση είναι να τοποθετήσετε απλά ένα μισό τοίχο. Αυτό παρέχει ένα μεγαλύτερο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ειδικά εάν η περιοχή με θέα στον κύριο χώρο καθιστικού χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο. Τουλάχιστον, παρέχει “κάλυψη” εάν δεν έχετε στρώσει το κρεβάτι σας όταν φτάνουν οι επισκέπτες!

Loft Apartment

Μερικές φορές αυτό το στυλ διαμερίσματος είναι ένα πραγματικό διώροφο διαμέρισμα. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι μόνο σε έναν όροφο με πολύ ψηλά ταβάνια, και το πατάρι/σοφίτα που είναι ανυψωμένο σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι να δίνει την αίσθηση ενός Loft! Η πρόσβαση γίνεται συνήθως μέσω μιας κανονικής ή σπειροειδούς σκάλας, ανάλογα με τη διάταξη του διαμερίσματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο επάνω όροφος μπορεί επίσης να έχει τη δική του ξεχωριστή είσοδο. Σε σπάνιες περιπτώσεις (κυρίως όταν ο χώρος είναι κυρίως υπνοδωμάτιο με στρώματα και μικρά έπιπλα) η πρόσβαση μπορεί να γίνει μέσω μιας μόνιμης σκάλας.

Ωστόσο, αυτές τις μέρες, καθώς οι βιομηχανικές περιοχές σε πολλές πόλεις έχουν αναγεννηθεί ως μοντέρνες κατοικίες και εστιατόρια και μπαρ, ο ορισμός ενός Loft Apartment ως ένα μεγάλο, ανοιχτό, βιομηχανικό αίσθημα διαμέρισμα έχει αναγεννηθεί και συνεχώς μεταλλάσσετε!

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή σαλονιού από παλέτες για κήπο

21 ιδέες για κατασκευές-diy με παλέτες για τον κήπο σας

Loft Apartments - interiordecor.gr - διακόσμηση σπιτιού

22 καταπληκτικά Lofts για να πάρετε ιδέες