in

10 τρόποι να απαλλαγείτε από τους γλάρους στις ταράτσες, στις σκεπές και στην περιοχή σας

Τάισμα γλάρου με το χέρι

10 τρόποι να απαλλαγείτε από τους γλάρους στις ταράτσες, στις σκεπές και στην περιοχή σας.

Οι κραυγές τους μπορεί να θυμίζουν τις μακριές καλοκαιρινές ημέρες στην παραλία, αλλά οι γλάροι που συσσωρεύονται μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικοί, ακόμη και κακοί για την υγεία μας. Στο άρθρο που ακολουθεί θα δείτε 10 διαφορετικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τους γλάρους.

Συχνά για να τους κρατήσουμε μακριά, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν βίαια μέσα όπως όπλα. Οι έξυπνοι άνθρωποι όμως χρησιμοποιούν έξυπνα όπλα, όπως τσοπανόσκυλα.

Οι γλάροι που κανονικά ζουν στον ανοιχτό ωκεανό, τους βρίσκουμε πλέον τακτικά στις περιοχές συλλογής απορριμμάτων, τις παραλίες και τις ταράτσες μας. “Παρακολουθούσα ένα ζευγάρι την προηγούμενη μέρα να ρίχνει φαγητό στους γλάρους από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας τους! Εμ, “Δεν είναι περίεργο που τα πουλιά εμφανίζονται τότε.”

Μόλις εμφανιστούν, αυτά τα ευφυή πουλιά μένουν τριγύρω. Είναι ζώα που μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα, να μάθουν και να επωφεληθούν από τους διαθέσιμους πόρους τροφής, λέει ο Andrew Farnsworth από το εργαστήριο ορνιθολογίας του Cornell. “Σε αντίθεση με τα περισσότερα άγρια ζώα, έχουμε διευρύνει το περιβάλλον και τις πηγές τροφίμων με τη συμπεριφορά μας. Οι γλάροι είναι εξαιρετικοί οπορτουνιστές και θα συνεχίσουν να επιστρέφουν αν βρουν κάτι καλό”.

Οι γλάροι δεν είναι απλώς ενοχλητικοί στα παραθαλάσσια, αλλά πλέον αποτελούν βομβαρδιστικά ακόμα και σε περιοχές που απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από την θάλασσα. Αποικία γλάρων ήδη στο Νευροκόπι της Δράμας σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες! Είναι πλέον μια πραγματική απειλή για την ασφάλεια των αεροδρομίων εφόσον φωλιάζουν και πετούν γύρω από αυτά. Πλέον, οπουδήποτε κι αν πηγαίνουν, ρημάζουν ενώ επίσης μπορούν να εξαπλωθούν ασθένειες.

Ο μικροβιολόγος Elizabeth Wheeler Alm και συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Μίτσιγκαν πρόσφατα διαπίστωσαν ότι στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, όπου οι πληθυσμοί γλάρων έχουν αυξηθεί κατά 10% ετησίως από τη δεκαετία του ’70, τα πουλιά φέρνουν βακτήρια όπως Salmonella και Campylobacter και πρωτόζωα όπως Cryptosporidium και Giardia στις παραλίες. “Κάποιες παραλίες έχουν εμπλακεί ως η κύρια πηγή της E. coli”, λέει ο Alm. (Η παρουσία των βακτηριδίων μπορεί να υποδηλώνει διαρροή λυμάτων, επομένως προκαλεί σύγχυση σχετικά με τις δοκιμές ποιότητας των υδάτων όταν προέρχονται από πτηνά).

Τα απορρίμματα μας τα αντλούν! “Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να τους κρατήσετε μακριά είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτουμε τα πράγματα”.

Αλλά δεν είναι και πολύ πιθανό να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας αρκετά ώστε να στείλουμε τους γλάρους από εκεί που ήρθαν. Ίσως θα μπορούσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κάδους των πόλεων και να αλλάξουμε την μορφή τους, αλλά οι γλάροι ζουν πλέον γύρω από ζωτικής σημασίας περιοχές όπως αγροκτήματα, αμπελώνες και οπωρώνες. Και όπου υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν χώροι υγειονομικής ταφής – ένα από τα αγαπημένα μέρη αναζήτησης τροφής των γλάρων.

Εδώ είναι δέκα εναλλακτικές μέθοδοι – που κοστίζουν από λίγα μόλις ευρώ και υπόσχονται να κρατήσουν τους γλάρους μακριά. Ένας συνδυασμός τακτικών συχνά λειτουργεί καλύτερα. Το πρόβλημα με τις περισσότερες τεχνικές, είναι ότι οι γλάροι μαθαίνουν σε πράγματα που δεν έχουν πραγματικές συνέπειες γι αυτούς και αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουν.

1. Τσοπανόσκυλα

Τα τσοπανόσκυλα είναι το πιο πρόσφατο εργαλείο στον πόλεμο κατά των γλάρων. Στο πλαίσιο πρόσφατης έρευνας, έδειξε ότι ένα εκπαιδευμένο τσοπανόσκυλο, περπατώντας με το αφεντικό του σε μια παραλία μήκους 200 μέτρων μπορεί με το να κυνηγάει συνεχώς τα πτηνά, να μειώσει τους αριθμούς γλάρων κατά 99%. Η περιπλάνηση με ένα σκυλί τις ώρες αιχμής του γλάρου – νωρίς το πρωί και νωρίς το βράδυ – έκανε την προσπάθεια πιο αποτελεσματική.

Οι παραλίες, χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των γλάρων που ζουν εκεί. Με αυτή τη μέθοδο δεν σκοτώνονται τα πουλιά.

2. Γεράκια

Ένας εκπαιδευμένο γεράκι με ενοίκιο περίπου 60 ευρώ την ώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των αρπακτικών απλά φοβίζει τα πουλιά, ενώ αλλά στοχεύουν με πρόθεση να σκοτώσουν. Οι γλάροι γνωρίζουν έναν θηρευτή όταν τον βλέπουν.

Ο εκπαιδευτής γερακιών Τσάβες λέει ότι τα πουλιά του έχουν διαλύσει ένα κοπάδι με 5.000 γλάρους σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής με επιθέσεις ανά ώρα και έχουν μετατρέψει μια παραλία της Καλιφόρνιας και έχουν μετατρέψει μια παραλία σε μια από τις καλύτερες. Είναι λίγο σαν να χρειαζόμαστε έναν κηπουρό για να έρθει και να διατηρήσει τα φυτά, λέει. Διαφορετικά, τα ζιζάνια συνεχίζουν να επιστρέφουν.

Συνήθως η τακτική των εκπαιδευμένων γερακιών είναι να τρομάξουν τους γλάρους, να καταστρέφουν τις φωλιές τους και τα αυγά.

3. Decoys και Scary Masks

Απωθητικό γλάρων

Τους γλάρους δεν τους αρέσουν τα φωτεινά, τρομακτικά πρόσωπα κουκουβάγιας στις μάσκες ή τα μπαλόνια (συχνά αποκαλούμενα “μάτια τρόμου”), ενώ μερικοί θα αποφύγουν επίσης τις ξύλινες κουκουβάγιες (την κουκουβάγια την δοκιμάσαμε, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε τίποτα), τις χαρταετούς μορφές γερακιών και τα κογιότ. Έτσι αν δεν σας πειράζουν μερικά στολίδια στο γκαζόν (ομοιώματα), μπορείτε να κρατήσετε τα ενοχλητικά πουλιά μακριά.

Απωθητικό γλάρων - μάσκες4. Αγκάθια, καλώδια και δίχτυα

Οι γλάροι αναζητούν ψηλά σημεία σε στέγες και καμινάδες για ξεκούραση και για να κάνουν φωλιές, οπότε η εγκατάσταση παράλληλων συρμάτων, πλαστικών ή χαλύβδινων αιχμηρών αντικειμένων ή διχτυών πολυουρεθάνης σε αυτές τις περιοχές μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των πτηνών.

Απωθητικό γλάρων - ακίδες

5. Μηχανικές αράχνες και περιστρεφόμενες λεπίδες

Τα πράγματα που γυρίζουν ή αναπηδούν στον άνεμο μπορούν να αποτρέψουν τα πουλιά να εγκατασταθούν. μηχανές που μοιάζουν με αράχνη που περιστρέφονται ή έχουν καλώδια που κινούνται μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

6. Ειδικοί θόρυβοι, μυρωδιές και φώτα

Η αγορά είναι γεμάτη με ηλεκτρονικά – αποτρεπτικά gadgets, συμπεριλαμβανομένων κανόνια και ενισχυτές που τρομάζουν τα πουλιά με εκρήξεις ήχου. Χρησιμοποιώντας τις κλήσεις των ίδιων των γλάρων, ή εκείνων των αρπακτικών πουλιών, μπορεί να είναι αποτελεσματικές μέθοδοι, όπως και τα φώτα στροβοσκόπωσης. Χρωματίζονται ή ψεκάζονται σε υγρά που δημιουργούν μια κολλώδη επιφάνεια ή είναι κατασκευασμένα από πικρές ουσίες που ερεθίζουν τις χημικές αισθήσεις των πτηνών (το τριδυικό τους σύστημα). Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι μετά από μερικές εκθέσεις στην κακή γεύση και οσμή, τα πουλιά μένουν μακριά μακρόχρονα.

7. Λαμπερή ταινία ή Streamers, οπτικό πήκτωμα (Ειδικά αυτοκόλλητα)

Το αντανακλαστικό υλικό μπορεί να διαστρέψει τα πουλιά, έτσι ώστε η κατοπτρική ή γυαλιστερή ταινία να είναι μια φθηνή, αλλά όχι βραχυπρόθεσμη λύση. Ένα ενδιαφέρον προϊόν, το οποίο ονομάζεται “οπτικό πηλό πυρκαγιάς”, μοιάζει με φλόγες σε γλάρο και μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές επιφάνειες. (Βλέπουμε πορτοκαλί, αλλά με την ικανότητά τους να βλέπουν το φως UV, παίρνουν μια διαφορετική εικόνα.)

8. Τα Ultimate Squirt Guns

Οι κανονιοβολισμοί νερού που ενεργοποιούνται με κίνηση είναι αβλαβείς, αλλά απλά ενοχλητικές. Και καλή καθαρή διασκέδαση.

9. Ήπια ηλεκτρικά μηχανήματα

Χωρίς να προκαλούν πραγματική βλάβη, αυτές οι επίπεδες ταινίες που φέρουν ηλεκτροστατικούς παλμούς δίνουν στα πουλιά ένα σοκ και τα αποτρέπουν να προσγειωθούν στην ταράτσα σας.

10. Το κόκκινο χρώμα;

Τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι γλάροι θα αποφύγουν τα κόκκινα πράγματα. Γεμίστε λοιπόν με κόκκινα μπαλόνια!

Η κριτική επιτροπή είστε εσείς και ελπίζουμε ότι θα δοκιμάσετε κάτι από αυτά!

Αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από τους γλάρους, ενημερώστε στα σχόλια αν κάτι από τα παραπάνω έπιασε.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Βιβλιοθήκη για το σπίτι

Γραφείο μέσα στο σπίτι

Ξύλινες κρεμάστρες τοίχου

Ξύλινες κρεμάστρες τοίχου με ιδιαίτερο στυλ