in , ,

30 ιδέες διακόσμησης με φυτά και γλάστρες σε μικρό μπαλκόνι

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μετατρέπουν τώρα το μικρό μπαλκόνι τους σε κήπους. Αυτή η σχετική έννοια δίνει νέα ελπίδα στους επίδοξους κηπουρούς!

Καλλιέργεια μπαχαρικών στο μπαλκόνι
homeremodelinghinsdale.net

Ίσως μια από τις πιο πρόσφατες ιδέες στην κηπουρική είναι η ιδέα του κήπου στο μπαλκόνι. Αυτή η ιδέα βοήθησε πολλούς ανθρώπους που προηγουμένως δεν μπορούσαν να διατηρήσουν φυτά εξαιτίας της έλλειψης χώρου ή αυλής. Πολλοί ζουν σε ένα διαμέρισμα ή ακόμη και μεμονωμένες οικογενειακές κατοικίες που μπορεί μερικές φορές να μην έχουν τον χώρο που απαιτείται για κήπο. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μετατρέπουν τώρα το μικρό μπαλκόνι τους σε κήπους. Αυτή η σχετική έννοια δίνει νέα ελπίδα στους επίδοξους κηπουρούς!

Η δημιουργία ενός κήπου στο μπαλκόνι μπορεί να είναι διασκεδαστική και να σας φέρει ηρεμία. Ωστόσο, μερικές φορές το πιο δύσκολο κομμάτι ξεκινάει πριν καν αρχίσετε. Παρακάτω είναι μερικά καταπληκτικά μικρά μπαλκόνια που διαμορφώθηκαν με τρόπο ώστε να θυμίζουν κήπο.

Καθώς τα κοιτάτε, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σχέδια που σας έρχονται στο μυαλό για το δικό σας μικρό μπαλκόνι. Είναι χρήσιμο να έχετε μια ιδέα για το πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο του μπαλκονιού σας. Θέλετε έναν κήπο με λουλούδια, κήπο λαχανικών, υπαίθριο χώρο διαβίωσης ή όλα τα παραπάνω;

Ορισμένα μπαλκόνια δημιουργούνται για να συμπληρώσουν το υπάρχον σχέδιο και την διακόσμηση του σπιτιού. Ένας παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός σας.

Με τις παρακάτω ιδέες για ένα μικρό μπαλκόνι, μπορεί να δημιουργήσετε ένα υπέροχο χώρο χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα!

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι πόσο φως του ήλιου το μπαλκόνι σας λαμβάνει καθημερινά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό των φυτών που επιλέγετε.

Τέλος, τι ώρα της ημέρας θα χρησιμοποιήσετε το νέο σας χώρο; Για μπαλκόνι που χρησιμοποιείται κυρίως τα βράδια, μπορεί να θέλετε φωτισμό στο μπαλκόνι σας.

Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο κήπο στο μπαλκόνι σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας.

#1 Η ηλιόλουστη πλευρά

Διακόσμηση μικρού μπαλκονιού
hometweaks.com

Αυτός ο κήπος στο μικρό μπαλκόνι είναι ηλιόλουστος και φωτεινος! Τα εσπεριδοειδή δέντρα αγαπούν τον ήλιο, κάνοντας ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι την ιδανική τοποθεσία για την καλλιέργεια των δικών σας καρπών.

Αυτός ο δημιουργικός κήπος – μπαλκόνι αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να ταιριάζουν γλάστρες μεταξύ τους για να δώσουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Στα φυτά προσφέρεται προστασία από τον ήλιο από την λευκή ομπρέλα που ασφαλίζεται στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού.

Η προσθήκη του κρεμαστού φωτός πάνω από το τραπεζάκι του καφέ επιτρέπει το μπαλκόνι αυτό να χρησιμοποιηθεί ακόμα και τη νύχτα!

#2 Μπαλκόνι διακοσμημένο με παλέτες

Φυτά σε παλέταlascosasdebeg.blogspot.hu

Απλό και ρουστίκ περιγράφουν αυτό το μπαλκόνι με φυτά. Χρησιμοποιώντας τον κατακόρυφο χώρο, αυτός ο κήπος συνδυάζει ρουστίκ ξύλινα στοιχεία με το φως δημιουργώντας ένα άνετο χώρο. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να αναπαραχθεί με δύο ξύλινες παλέτες ή ακόμη και να αφαιρεθεί ξύλο από προηγούμενα έργα.
Απλά επανατοποθετήστε το ξύλο και δημιουργήστε κουτιά λουλουδιών! Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός αυτός χρησιμοποιεί μόνο τον τοίχο, επιτρέπει στο πάτωμα του μπαλκονιού να παραμείνει καθαρό και εξοικονομεί πολύτιμο χώρο.
Τα λαμπάκια προκαλούν ζεστασιά και ρομαντισμό σε έναν κατά τα άλλα βαρετό χώρο.
Ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων σας και την διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να είναι ο ιδανικός για το μικρό μπαλκόνι του σπιτιού σας.
#3 Μικρό πάρκο
Μικρό μπαλκόνι με φυτά
fennelandfern.co.uk

Ένας ολόκληρος κήπος στο μπαλκόνι σας; Χρησιμοποιώντας το τεχνητό γκαζόν στο πάτωμα του μπαλκονιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αυλή στην πόλη ή στο μπαλκόνι του διαμερίσματός σας.

Ζαρτνιιέρες στα κάγκελα παρέχουν επιπλέον χώρο για περισσότερα φυτά στο μπαλκόνι.

Με το κατά κύριο λόγο πράσινο τοπίο, το φούξια χρώμα από το λουλούδι είναι μια ωραία προσθήκη.

Ακόμα και τα μικροσκοπικά βότανα έχουν ένα σπίτι στις μικρές γλάστρες που πλαισιώνουν το παράθυρο.

#4 Κρεμαστές πήλινες γλάστρες

Κρεμαστές γλάστρες σε μικρό μπαλκόνι
homeofnegin.blogg.se

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη των αγκίστρων όταν έχετε μικρό μπαλκόνι. Είναι ιδανικά για κρεμαστά καλάθια ή κρεμαστές γλάστρες. Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί απλούς γάντζους  ματιν και συνδέει τις γλάστρες χρησιμοποιώντας μεταλλικές ράβδους, ροδέλες και μπουλόνια.

Η ομορφιά αυτού του σχεδιασμού βρίσκεται στο οπτικού ενδιαφέρον που δημιουργούν οι κρεμαστές γλάστρες. Οι μεταλλικές ράβδοι δημιουργούν ένα είδος αλυσίδας μεταξύ των γλαστρών επιτρέποντας στο νερό να ρέει από την κορυφή προς τα κάτω. Επομένως, με το πότισμα της κορυφής, μπορείτε να εξοικονομήσετε νερό από την αποστράγγιση στο έδαφος. Αυτό το σχέδιο θα λειτουργούσε εξίσου καλά για λουλούδια ή βότανα.

#5 Σαλονάκι σε μικρό μπαλκόνι

Σαλονάκι σε μικρό μπαλκόνι
crnobelo.com

Το σύγχρονο συναντά την άνεση σε αυτή την όμορφη διακόσμηση μπαλκονιού με φυτά. Η διακόσμηση εδώ έγινε, όπως το εσωτερικό ενός σπιτιού.

Όταν συνδυάζετε την εσωτερική με την εξωτερική διακόσμηση, είναι σημαντικό να κάνετε εμφανή το ντεκόρ στο χώρο. Με το μαξιλάρι, την κουβέρτα και το δίσκο που σερβιρίσματος αυτό το μπαλκόνι έχει κάνει ακριβώς αυτό!

Εκτός από την ψάθινη καρέκλα, αυτός ο χώρος δεν διαθέτει τυπικά έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Ένα σκαμνί χρησιμοποιείται ως σταντ για τα φυτά και ένα τραπεζάκι από σκοινί πλαισιώνουν την διακόσμηση της βεράντας. Το χαλί συνεχίζει το θέμα και διαλύει το μοντέρνο γκρι σε αυτό το μπαλκόνι προσθέτοντας ένα άλλο οπτικό στοιχείο άνεσης.

#6 Κατασκευή με παλέτα για μπαχαρικά στο μπαλκόνι

Μπαχαρικά στο μπαλκόνι
akademiakrasy.sk

Αυτή η ιδέα αποδεικνύει ότι εκτός από γλάστρες με λουλούδια μπορείτε να αναπτύξετε μια μεγάλη ποικιλία από βρώσιμα τρόφιμα και βότανα σε ένα μικρό χώρο.

Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη παλέτα και ένα χρωματιστό χαρτόνι, αυτή η δημιουργία μπορεί να είναι στα χέρια σας.

Όταν σχεδιάζετε έναν κατακόρυφο κήπο στο μπαλκόνι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τρυπήσει στο κάτω μέρος κάθε επιπέδου για να επιτρέψετε τη διέλευση του νερού, επιτρέποντας έτσι καλή αποστράγγιση των φυτών σας. Αυτή η τρύπα αποστράγγισης θα κρατήσει τα φυτά σας μακριά από το σάπισμα της ρίζας και θα παρατείνει τη ζωή του ξύλου.

Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε παλέτες για βρώσιμη κηπουρική, βεβαιωθείτε ότι το ξύλο δεν έχει υποστεί επεξεργασία με συντηρητικό ξύλου ή άλλη χημική επεξεργασία, καθώς αυτό μπορεί να διέλθει στα φυτά σας.

#7 Κρεμασμένες γλάστρες στους τοίχους

Γλάστρες στον τοίχο
decocasadesign.ro

Τα φωτεινά χρώματα δίνουν έμφαση σε αυτό το μικρό μπαλκόνο. Αυτός ο μικρός τοίχος μετατράπηκε σε δημιουργικό έργο τέχνης χρησιμοποιώντας καλά τοποθετημένες πολύχρωμες γλάστρες.

Οι κατάλληλοι δείκτες στις γλάστρες, με τα ονόματα των φυτών, οργανώνουν, χωρίς να προσελκύσουν πάρα πολλή προσοχή.

Το ξύλο στο πάτωμα του μπαλκονιού συνδυάζεται οπτικά με το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού που φέρνει το σχεδιασμό του σπιτιού σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα έντονα χρωματισμένο οθωμανικός πουφ, συνδυάζετε τέλεια με τις γλάστρες ενισχύοντας περαιτέρω το ντεκόρ του σπιτιού.

Επιπλέον, ένα δίχτυ γύρω από το μπαλκόνι επιτρέπει στην πόρτα να είναι ανοιχτή, προσφέροντας φρέσκο αέρα και ανεμπόδιστη θέα από το σπίτι, χωρίς τον φόβο των πτηνών ή των φύλλων που πέφτουν μέσα.

#8 Ιδιωτική όαση

Μικρό μπαλκόνι με φυτά και γλάστρες
cotemaison.fr

Αυτή η ιδιωτική όαση κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μία δημιουργική διακόσμηση μπαλκονιού.

Η τοποθέτηση των φυτών γύρω από την άκρη του μπαλκονιού σε ψηλότερες γλάστρες δημιουργεί προστασία της ιδιωτικής ζωής ενώ εκμεταλλεύεται και το υπάρχον δέντρο.

Με τα μαξιλάρια στο πάτωμα και μια κουβέρτα σε αυτό το σχέδιο, αυτό το μπαλκόνι γίνεται επέκταση του σπιτιού. Το χαλί και το σκοινί που καλύπτει τα οθωμανικά συμπληρώνουν τις καρέκλες από μπαμπού.

Φυσικά, η στάμνα νερού είναι μια πρόσκληση για να καθίσετε και να χαλαρώσετε.

#9 Μπαλκόνι με ανακυκλώσιμα έπιπλα

Μικρό μπαλκόνι με φυτά και γλάστρες
homeinvest.pl

Τα φυτά τοποθετούνται στο ψηλό ξύλινο κιβώτιο, δημιουργώντας έτσι έναν νοητό τοίχο. Το ύψος επιτρέπει την εύκολη φροντίδα των φυτών χωρίς κάμψη του σώματος. Με μερικές απλές αλλαγές, μπορείτε να έχετε ένα όμορφο κήπο στο μπαλκόνι σας.

Για να βρείτε δωρεάν κιβώτια ξύλου μπορείτε να ελέγξετε μικρά καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ειδικών καταστημάτων. Συνήθως έχουν από τα εξαρτήματα που λαμβάνουν.

Τα παντοπωλεία χρησιμοποιούν επίσης κιβώτια τροφίμων για προϊόντα και κρασιά.

Για να αποφύγετε να γεμίσετε το κιβώτιο με χώμα, πράγμα που αποβεί ακριβό αλλά και βαρύ για το μπαλκόνι σας, γεμίστε το μισό κιβώτιο (στο κάτω μέρος) με χαρτοκούτια γάλακτος, άδεια μπουκάλια ή άχρηστα δοχεία. Έτσι θα επιτύχετε και καλή αποστράγγιση του χώματος.

#10 Γλάστρες σε ζαρντινιέρες και τον τοίχο

ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι
adelaparvu.com
Τα παραδοσιακά κομμάτια από το εσωτερικό του σπιτιού, δίνουν σε αυτό το μπαλκόνι μια εσωτερική αίσθηση δωματίου.
Τα λουλούδια καλλιεργούνται σε ζαρντινιέρες καθώς και σε καλάθια κρεμασμένα στον τοίχο. Ένα δέντρο εσπεριδοειδών αναπτύσσεται σε μια μεταλλική γλάστρα και τα λουλούδια ανθίζουν στο ανακυκλωμένο ξύλινο κιβώτιο.
Βότανα και λουλούδια διακοσμούν ξύλινα ράφια και μια παλιά ξύλινη καρέκλα. Οι μικρές αγγλικές διακοσμήσεις όπως το τραπεζομάντιλο και το βάζο με τα λουλούδια, δίνουν στο μπαλκόνι μια ρομαντική αίσθηση.

#11 Ένας κήπος στο μπαλκόνι

Διακόσμηση μικρού μπαλκονιού
dekormyhome.ru

Μερικές φορές χρειάζεστε ένα μέρος για να μπορείτε να ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Αυτός ο γαλήνιος κήπος στο μπαλκόνι θυμίζει έναν μυστικό βικτοριανό κήπο με τον κισσό που αναπτύσσεται κατά μήκος του πέτρινου τοίχου.

Η καλλιέργεια δέντρων σε γλάστρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κάθετα και ψηλά στοιχεία σε ένα μικρό μπαλκόνι.

Σε αυτό το μικρό μπαλκόνι, το δεντρολίβανο είναι σε άνθιση δημιουργώντας μια ευχάριστη οσμή, καθώς και προσθέτει ένα μοβ χρώμα. 

Το μικρό τραπεζάκι μπαλκονιού εξασφαλίζει ένα ωραίο μέρος για να καθίσετε για καφέ, τσάι ή απλά ένα μέρος για να ξεκουραστείτε.

#12 Με αιωρούμενες κρεμαστές γλάστρες

Αιωρούμενες κρεμαστές γλάστρες
ark-arquitetura.tumblr.com
Η δημιουργία κήπου σε μικρό μπαλκόνι δεν απαιτεί μεγάλο ενεργειακό αποτύπωμα για να είναι αποτελεσματική.
Εδώ, η διακόσμηση μπαλκονιού χρησιμοποίησε γλάστρες και καλάθια με λουλούδια που κρέμονται από το ταβάνι. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει σε πολλά φυτά να αναπτυχθούν σε συχνά παραμελημένο χώρο, στον αέρα.
Η τοποθέτηση με ζαρντινιέρες στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού είναι μια άλλη λαμπρή ιδέα, καθώς δεν απαιτεί επιπλέον χώρο.
Επειδή το μεγαλύτερο μέρος των φυτών αναπτύσσεται πάνω και στο πλάι αυτού του μπαλκονιού, υπάρχει χώρος για καρέκλες και τραπέζι που μεγιστοποιεί τη χρησιμότητα αυτού του μικρού χώρου.
#13 Η ιταλική εκδοχή
Ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι
jardineriabordas.com

Εμπνευσμένο από ένα ιταλικό μπαλκόνι με παράθυρα, αυτό το πολύχρωμο μπαλκόνι αποδεικνύει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δραματικό αντίκτυπο σε ένα μικρό χώρο.

Παρόλο που δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τραπέζι ή καρέκλες, αυτή η όμορφη απεικόνιση των επιδεικτικών πετούνων είναι εντυπωσιακή. Οι ζαρντινιέρες είναι κρεμασμένες στο εξωτερικό του μπαλκονιού, όπου μπορούν εύκολα να τα βλέπουν από κάτω.

Εδώ χρειάζεται προσοχή! Οι ζαρντινιέρες στην εξωτερική πλευρά του μπαλκονιού μπορεί να αποβούν επικίνδυνες έως και μοιραίες στους από κάτω. Μη τις τοποθετείτε από την εξωτερική πλευρά του μπαλκονιού σας.

Μικρότερες γλάστρες στο πάτωμα του μπαλκονιού για να αυξηθεί το πράσινο. Με την προσθήκη του πράσινου, παρέχεται ένα όμορφο σκηνικό για τις πετούνιες που δημιουργούν μια ομαλή ροή.

Ακόμη και στον τοίχο κρεμάστηκαν λουλούδια.

#14 Ντεκ στο μπαλκόνι

Ντεκ στο μπαλκόνι
happymodern.ru

Η χρήση ουδέτερων τόνων και διαφορετικών κλωστοϋφαντουργικών υφών διατηρεί την ακεραιότητα αυτού του χώρου.

Προσθέτοντας μόνο μία απόχρωση μωβ λουλουδιών σε αυτό το σχέδιο σε ταιριασμένα γαλβανισμένα δοχεία, αυτό το μικρό μπαλκόνι έχει μια ελαφριά και ευάερη αίσθηση.

Τα ντεκ μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν ακόμα και από εσάς εάν πιάνουν λίγο τα χέρια σας

#15 Μοντέρνες ζαρντινιέρες για τα κάγκελα

Μοντέρνες ζαρντινιέρες
qonser.com

Αυτές οι μοντέρνες ζαρντινιέρες δεν χρειάζονται εργαλεία ή δεξιότητες για την εγκατάσταση και είναι διαθέσιμες σε διαφορετικά χρώματα. Απλά αποφασίστε για το λουλούδι, το βότανο ή το λαχανικό που θα φυτέψετε και τελειώσατε!

Εκτός από την ευκολία αυτών των γλαστρών, το επόμενο θετικό είναι η φορητότητα τους. Εάν έχετε μια περιοχή που λαμβάνει πολύ ζεστό ήλιο το απόγευμα, μπορείτε να μετακινήσετε την γλάστρα στην άλλη πλευρά του μπαλκονιού σας.

#16 Παχύφυτα και κάκτοι παντού

Παχύφυτα και κάκτοι
blog.krysmelo.com

Αν σας αρέσουν τα φυτά, όμως δεν μπορείτε να τα κρατήσετε ζωντανά, δεν είστε καταδικασμένοι να έχετε μόνο τεχνητά φυτά! Δοκιμάστε την ανάπτυξη παχύφυτων και κάκτων. Είναι ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά.

Αυτή διακόσμηση μπαλκονιού είναι καταπληκτική, μιας και οι ζαρντινιέρες βλέπουν προς το σπίτι, επιτρέποντας την προβολή από μέσα.

Αν ψάχνετε για βρώσιμα φυτά στο μπαλκόνι κήπο σας, προσπαθήστε να καλλιεργήσετε βασιλικό, μέντα, δυόσμο και άλλα βότανα. Είναι βότανα ανθεκτικά τύπου που απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.

#17 Γλάστρες κρεμασμένες στον τοίχο

Γλάστρες κρεαμσμένες στον τοίχο
designpratico.webnode.com

Εάν το όραμά σας για το μικρό μπαλκόνι είναι πιο ρουστίκ, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινες σανίδες ως καμβά. Μπορούν να χρωματίζονται με οποιοδήποτε χρώμα και σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη εμφάνιση.

Αυτός ο κήπος στον τοίχο φαίνεται εξαιρετικός όταν ο σχεδιασμός του σπιτιού είναι ρουστίκ.

Χρησιμοποιώντας πολλές γλάστρες που καλύπτονται από ξύλινα κασπώ, το στοιχείο διακόσμησης είναι αδιάκοπο. Αυτό το μπαλκόνι χρησιμοποιεί φτέρες και πολλά παχύφυτα.

Αυτή η διακόσμηση μικρού μπαλκονιού παίρνει τη μορφή ενός ζωντανού τοίχου και μπορεί να συμπληρώσει την προϋπάρχον διακόσμηση του σπιτιού.

#18 Ράφια με γλάστρες σε μικρό μπαλκόνι

Ράφια με γλάστρες σε μικρό μπαλκόνι
blogportamundo.blogspot.hu

Για μια καθαρή εμφάνιση, δοκιμάστε ράφια στο μπαλκόνι σας. Τα ράφια μπορούν να κρατήσουν τις γλάστρες συμμετρικά και σωστά. Εάν επιλέξετε να έχετε καθαρότερη εμφάνιση, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει γλάστρες με παρόμοιο στυλ.

Οι γλάστρες σε αυτό το μικρό μπαλκόνι δίνουν ένα ωραίο στοιχείο του χρώματος χωρίς να είναι αυταρχικός.

Λάβετε υπόψη την ποσότητα του ηλιακού φωτός που θα λάβουν τα φυτά σας κατά την επιλογή φυτών για το μπαλκόνι σας.

Με αυτό το τρόπο τοποθέτησης των γλαστρών, σας μένει ελεύθερος χώρος για να τοποθετήσετε ένα τραπεζάκι και καρέκλες μπαλκονιού.

#19 Το Ζεν μπαλκόνι

Μικρό μπαλκόνι
stevewilliamskitchens.co.uk

Η ενσωμάτωση νερού στο μπαλκόνι σας προσφέρει μια αναζωογονητική ενέργεια. Χρησιμοποιώντας μόνο πράσινα φυτά σε αυτό το μπαλκόνι, το μυαλό δεν είναι υπερβολικά διεγερμένο.

Φέρνοντας τα στοιχεία του βράχου και του ξύλου σε αυτό το μπαλκόνι κήπο παρέχουν μια αίσθηση της σταθερότητας και της γήρανσης. Ο σκοτεινός πάγκος συνδυάζεται με το υπόλοιπο ξύλο παρέχοντας ένα ωραίο μέρος για να καθίσετε χωρίς να αποστασιοποιείται από το χαρακτηριστικό του νερού.

Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί απαλό φως των κεριών για να σφραγίσει την ήρεμη ατμόσφαιρα καθιστώντας αυτό ένα χαλαρωτικό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τη νύχτα.

#20 Μικρό μπαλκόνι στην πόλη

Μικρό μπαλκόνι στην πόλη
drawhome.com

Εάν η ιδέα σας για τον τέλειο μικρό μπαλκόνι περιλαμβάνει ένα χώρο διασκέδασης για να διασκεδάσετε με τους επισκέπτες, τότε αυτό το σχέδιο μπορεί να είναι για σας. Παρέχοντας πολλές επιλογές καθισμάτων, με ένα τραπέζι για να βάλετε ποτά, είναι το κλειδί για διασκέδαση.

Αυτή η διακόσμηση μπαλκονιού συνδυάζει διάφορα στυλ επίπλων. Ωστόσο, με τη χρήση λευκών και και κάποιων έντονων χρωμάτων, η εμφάνιση είναι πιο shabby.

Το χαλί είναι μια ωραία προσθήκη για να αγκυροβολήσετε το χώρο και τα ξύλινα πλακάκια παρέχουν μια ωραία αντίθεση με τα λευκά έπιπλα.

#21 Κατασκευή με παλέτες για γλάστρες και φυτά στο μπαλκόνι

Κατασκευή με παλέτες
countryliving.com

#22 Διακόσμηση μπαλκονιού σε άσπρο μαύρο

Διακόσμηση μπαλκονιού σε άσπρο μαύρο
homeremodelinghinsdale.net

Για κομψή διακόσμηση μπαλκονιού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μονοχρωματικό σχέδιο. Αυτό επιτρέπει στο μάτι να ξεκουραστεί.

Αν και δεν χρησιμοποιείτε πολύ χρώμα, ο μονοχρωματικός σχεδιασμός δεν είναι βαρετός. Επειδή ο εγκέφαλος δεν υποκινείται οπτικά, παρέχει μια αίσθηση ξεκούρασης.

Το μαύρο συνδέεται συχνά με την κομψότητα, ενώ το λευκό μεταφέρει την καθαριότητα. Όταν συνδυάζονται προσφέρουν μια δραματική αντίθεση.

Το ριγέ χαλί στο πάτωμα δίνει στον χώρο μια αίσθηση σταθερότητας. Ακόμη και τα λευκά λουλούδια και οι γλάστρες διατηρούν το μονοχρωματικό σχέδιο για ένα εκλεπτυσμένο σχέδιο.

#23 Ιδιωτικός χώρος στο μπαλκόνι

Σαλονάκι μπαμπού για το μπαλκόνι
recycled-things.com

Ο τοίχος πίσω είναι καλυμμένος με ένα ρολό από μπαμπού. Τα ρολά μπαμπού είναι σχετικά φθηνά και μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα καταστήματα βελτίωσης κατοικιών με περίφραξη.

Τα μπαλκόνια με σαλόνια μπαμπού παρέχουν διαφορετικές υφές και κάνουν ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε με ένα βιβλίο ή ένα ποτό.

#24 Μεγάλα φυτά σε μικρό μπαλκόνι

Γλάστρες σε μικρό μπαλκόνι
designingcity.com

Το πλαίσιο από μπαμπού στο ταβάνι του μπαλκονιού μέχρι τα κάγκελα βοηθά στην ανάπτυξη των αναρριχόμενων φυτών. Αυτές με την σειρά τους θα δημιουργήσουν έναν πλήρως προσωπικό χώρο που θα κρατά μακριά τα περίεργα βλέμματα των γειτόνων.

Προσέξτε στον τοίχο του μπαλκονιού η ξύλινη συρταριέρα που μετατράπηκε σε βάση για γλάστρες και το πήλινο κασπώ που κρέμεται από πάνω.

#25 Πολύ μικρό μπαλκόνι, αλλά θεσπέσιο!

Μικρό μπαλκόνι
elle.gr

Αρκετά μικρό μπαλκόνι με ξύλινο ντεκ πάτωμα.

Η διακόσμηση του με τα ροζ στοιχεία το κάνει να φαίνεται λίγο θηλυκό, δημιουργεί όμως μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

#26 Στενόμακρο μπαλκόνι

Στενόμαρκο μπαλκόνι
casa.abril.com.br

Πολύ συχνά στις οικοδομές τα μπαλκόνια είναι στενόμακρα, με αποτέλεσμα να μη χωράει τίποτα πουθενά. Κοιτάξτε όμως την εικόνα παραπάνω και δείτε πως χώρεσε το σαλονάκι του μπαλκονιού και όλα αυτά τα φυτά.

Οι γλάστρες τοποθετήθηκαν περιμετρικά στο μπαλκόνι, με τις χαμηλές να πλαισιώνουν το τραπεζάκι, ενώ οι μεγαλύτερες γλάστρες με τα μεγαλύτερα φυτά τοποθετήθηκαν όλες σε μια πλευρά του μπαλκονιού.

#27 Καλλιέργεια μπαχαρικών στο μπαλκόνι

Καλλιέργεια μπαχαρικών στο μπαλκόνι
homeremodelinghinsdale.net

Γλάστρες στο περβάζι, στο πάτωμα και στον τοίχο αυτού του μικρού μπαλκονιού.

Η καλλιέργεια των μπαχαρικών και βοτάνων σας μπορεί να γίνει εύκολα με αυτό τον τρόπο.

#28 Κατασκευή γλάστρας με μεταλλικά κουτιά

Κατασκευή γλάστρας με μεταλλικά κουτιά
funtime.ge

Αυτή η καταπληκτική κατασκευή με τις μεταλλικές γλάστρες να κρέμονται η μία κάτω από την άλλη με αλυσίδες κάνει φοβερή αντίθεση με αυτόν τον ξύλινο τοίχο στο μπαλκόνι.

Είναι ιδανική κατασκευή για μπαχαρικά και βότανα στο σπίτι σας αλλά και για παχύφυτα.

#29 Μικρό μπαλκόνι, μίνιμαλ μπαλκόνι

Μπαλκόνι με μπλε αποχρώσεις
scapewallpaper.com

Αυτό το μπαλκόνι χρησιμοποιεί το μπλε ως βασικό χρώμα διακόσμησης.

Το ξύλινο ντεκ και οι πήλινες γλάστρες είναι σε μπλε αποχρώσεις. Ιδανικό για διαμέρισμα κοντά σε παραλία.

#30 Ένας κήπος στο μικρό μπαλκόνι

Γλάστρες με φυτά σε μικρό μπαλκόνι
willcraft4food.com

Ζαρντινιέρες και γλάστρες κρεμασμένες από το ταβάνι και στον τοίχο αυτού του μπαλκονιού.

Μια όαση μέσα στην πόλη!

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Μικρό μπαλκόνι

Μικρό μπαλκόνι και φυτά, γίνεται; Φυσικά!

Κάθετος κήπος

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας για το καλοκαίρι με αυτές τις 20 ιδέες