in

80 ιδέες για να διακοσμήσετε ένα μικρό σαλόνι

Σίγουρα αναρωτιέστε τόσο καιρό πως αυτοί οι τύποι στο IKEA καταφέρνουν και χωράνε τόσα πολλά αντικείμενα, σε τόσο μικρούς χώρους στις εκθέσεις τους.

Διακόσμηση σαλονιού

Έχετε μικρό σαλόνι και ψάχνετε ιδέες για την διακόσμηση του και τεχνάσματα να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο; Σίγουρα αναρωτιέστε τόσο καιρό πως αυτοί οι τύποι στο IKEA καταφέρνουν και χωράνε τόσα πολλά αντικείμενα, σε τόσο μικρούς χώρους στις εκθέσεις τους. Οι ειδικοί διακοσμητές τους ακολουθούν ορισμένους κανόνες και τεχνικές που πλέον θα γνωρίζετε και εσείς.

Το σαλόνι δεν χρειάζεται να είναι τεράστιο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειας. Φτάνει να είναι σωστά διαμορφωμένο και όμορφα διακοσμημένο, ώστε να μας δίνει την άνεση και την αίσθηση του σπιτιού.

Ένα μικρό σαλόνι και η διακόσμηση του ωστόσο, είναι πρόκληση. Ειδικά όσον αφορά την τοποθέτηση των επίπλων που θέλουμε μέσα σε αυτό και την άνετη τοποθέτησή τους. Το παν είναι η σωστή διαχείριση του χώρου μας.

Όταν διακοσμείτε ένα μικρό σαλόνι πρέπει να είστε προσεκτικοί και να αποφύγετε τα παρακάτω συνήθη λάθη:

Σύνθετη διάταξη επίπλων: Η λειτουργικότητα του χώρου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς έχετε σχεδιάσει τη διάταξη των επίπλων σας. Κάποια μπορούν να ζήσουν σε μια ιδιαίτερα σύνθετη διάταξη επίπλων, ενώ κάποιοι άλλοι δυσφορούν σε έναν τέτοιο χώρο.

Τα μικρά σαλόνια πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε εμπόδιο.

Πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ροή και να είναι πολύ φιλόξενο μιας και είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους χώρους μέσα στα σπίτια μας.

Σκοτεινή – μουντή ατμόσφαιρα: Μια σκουρόχρωμη ατμόσφαιρα μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος. Το αντίθετο όμως συμβαίνει όταν ο χώρος μας είναι μικρός. Σκουρόχρωμο μικρό σαλόνι κάνει τον χώρο να πνίγει ότι βρίσκεται μέσα του και να δημιουργεί στενάχωρα συναισθήματα.

Πολλά και ογκώδη έπιπλα: Δείξτε σοφία στην σωστή επιλογή των επίπλων σας όταν μιλάμε για την διακόσμηση σε ένα μικρό σαλόνι.

Φυσικά και κάποια από τα έπιπλα σας θα είναι ογκώδη, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε την ισορροπία στον χώρο.

Ο κύριος στόχος για τα μικρά σαλόνια είναι να υπάρχει ένας ευάερος χώρος. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο μέγεθος επίπλων σε όλο το δωμάτιο.

Πολλά και άχρηστα αντικείμενα: Λίγο πολύ όλοι έχουμε την τάση να συλλέγουμε κάποια αντικείμενα που δεν είναι τόσο χρήσιμα και να στολίζουμε το σαλόνι μας.

Μπορεί να είναι ένα καλό διακοσμητικό αντικείμενο, αλλά μερικές φορές μπορεί απλώς να υπερκεράσει την περιοχή. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η ύπαρξη ενός μικρού σαλονιού είναι ήδη μια μεγάλη πρόκληση.

Είναι πολύ πιο δύσκολο όταν συνεχίζετε να προσθέτετε πράγματα που δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο, διατηρώντας την περιοχή γεμάτη.

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στο σαλόνι. Επομένως, πρέπει να έχει μια καλή και ισορροπημένη διάταξη.

Αυτό θα συνέβαινε μόνο όταν αποφεύγατε τα λάθη που σας αναφέραμε νωρίτερα.

Μάθετε να εφαρμόζετε τις σωστές οδηγίες για τη διάταξη του σαλονιού σας, για να εναρμονίζετε επιτυχώς τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα στα σαλόνια σας.

Διαβάστε περισσότερα για την διάταξη των επίπλων στο σαλόνι σας.

Διάταξη επίπλων (λίγα λόγια)

Μικρό σαλόνι
Wanda Ely Architect Inc.

Τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν πραγματικά μικρούς χώρους και το σαλόνι είναι ένας από αυτούς.

Τα προνόμια των ενοικιαστών αλλά και των ιδιοκτητών είναι περιορισμένα σε ένα μικρό σαλόνι. Δυστυχώς είναι αδύνατον να προβείτε σε δομικές αλλαγές σε ένα υφιστάμενο κτίριο, ευτυχώς όμως μπορείτε να επέμβετε στο εσωτερικό αλλάζοντας την διάταξη των επίπλων στο σαλόνι σας σε συνδυασμό με την σωστή διακόσμηση του χώρου.

Η διάταξη πρέπει να δημιουργεί μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και όχι έναν απομονωμένο ξεχωριστό χώρο μέσα στο σπίτι. Κάντε το σαλόνι σας να φαίνεται μεγαλύτερο τοποθετώντας ένα επιμήκη καναπέ.

Αν είναι δυνατόν, μην μπλοκάρετε κανένα ανοιχτό χώρο που θα χρησιμεύσει ως είσοδος στο σαλόνι σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε μια άψογη σύνδεση με τα υπόλοιπα δωμάτια σας.

Κάντε το πάτωμα ελαφρύτεροArkee Creative

Ένα σαλόνι συνήθως έχει 3-4 τοίχους συν το δάπεδο. Έτσι, αν νομίζετε ότι το πάτωμα σας δεν θα κάνει καμία διαφορά στη συνολική εμφάνιση, είστε απολύτως λάθος!

Ένα πιο φωτεινό υλικό για το δάπεδο, όπως ο ανοιχτόχρωμος δρυς ή πλακάκι είναι μια προτίμηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαλιά με φρέσκα χρώματα για να φωτίσετε πλήρως το δάπεδο.

Χαλιά με μοτίβο ή ιδιαίτερες εκτυπώσεις κάνουν τον χώρο σας πιο εντυπωσιακό και τολμηρό.

Δώστε ύψος στο σαλόνι σας

Greg Natale

Κατά την κατασκευή των σπιτιών σας είναι η μοναδική ευκαιρία σας να κάνετε δομικά ότι σχεδόν επιθυμείτε. Όταν αποφασίζετε το ύψος του κάθε ορόφου, κάντε τους όσο το δυνατόν ψηλότερους. Αυτό επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φυσικού φως μέσα στο δωμάτιό σας, το οποίο θα ανοίξει το χώρο σας.

Η ζωγραφική της οροφής με λαμπερό χρώμα τραβάει τα μάτια προς τα πάνω, γεγονός που το κάνει να φαίνεται υψηλότερο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε κάποιο έργο τέχνης ή κάποια ταπετσαρία που μπορεί να τραβήξει την προσοχή μακριά από τις γωνίες του δωματίου.

Διαβάστε τα “Τι πρέπει, τι δεν πρέπει” στην διακόσμηση σαλονιού.

Χρωματική παλέτα

Μικρό σαλόνι
Foley & Cox

Το χρώμα είναι ένας μεγάλος παράγοντας που όλοι πρέπει να προσέχουν. Έχει μεγάλη επίδραση στο εσωτερικό του σπιτιού σας αλλά και στην εσωτερική σας διάθεση. Ο κατάλληλος συνδυασμός χρωμάτων μπορεί είτε να κάνει το σαλόνι σας να φαίνεται μεγαλύτερο είτε πολύ μικρότερο.

Ένα φωτεινό και ζεστό χρώμα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Παραδείγματα αυτών είναι το λευκό, το κρέμ ή το μπεζ. Αυτά τα χρώματα δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου.

Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα σας πρέπει να είναι μονοχρωματικό. Είναι η καλύτερη επιλογή για να φαίνεται το σαλόνι σας μεγαλύτερο.

Τι σημαίνει?

Εφαρμόστε ένα χρώμα για τον τοίχο, τα έπιπλα, τα αξεσουάρ και υφάσματα. Αλλά αν θέλετε να έχετε αντίθεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές αποχρώσεις αλλά μόνο του ίδιου χρώματος. Ακριβώς όπως χρησιμοποιείτε διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου στα κουρτίνες σας, τα μαξιλάρια και άλλα αξεσουάρ.

Διαβάστε για τα χρώματα που θα φορεθούν πολύ φέτος.

Εναρμονίστε τα μοτίβα

Μικρό σαλόνι
SchappacherWhite Architecture

Για να μην έχετε μια ντεμοντέ διακόσμησή , αποφύγετε τα πάρα πολλά και σύνθετα μοτίβα και ταπετσαρίες κυρίως από τολμηρές εκτυπώσεις.

Αλλά αν θέλετε πραγματικά να έχετε κάποια μοτίβα, προτιμήστε ένα ή δύο μαξιλάρια ή χαλιά με μεγάλες γεωμετρικές εκτυπώσεις.

Κατά την επιλογή ταπετσαρίας, είναι πολύ καλύτερα να επιλέξετε μικρές εκτυπώσεις με παστέλ χρώματα. Είναι επίσης αποτελεσματικό να ενσωματώνετε λωρίδες στη διακόσμησή σας. Οι οριζόντιες λωρίδες θα διευρύνουν οπτικά ένα δωμάτιο, ενώ οι κάθετες λωρίδες θα κάνουν ένα χαμηλοτάβανο σαλόνι να φαίνεται ψηλότερο.

Εκμεταλλευτείτε τα παράθυρα

Kathleen Glossa Interior

Το φυσικό φως είναι μια ανεπανάληπτη πηγή για έναν ευρύτερο και μεγαλύτερο χώρο.

Εάν είστε ευλογημένοι με μεγαλύτερα παράθυρα εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως που έχει να προσφέρει. Αφήστε τα ακάλυπτα (χωρίς κουρτίνες).

Με αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξετε το χώρο σας και θα φωτίσετε την περιοχή φυσικά. Ένα ευάερο και φωτιζόμενο δωμάτιο δίνει βάθος.

Αν δεν θέλετε να έχετε γυμνά παράθυρα, μάθετε ποια είναι η καλύτερη λύση παραθύρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να έχετε περσίδες, κουρτίνες ή ρολλοκουρτινες.

Όταν προσθέτετε κουρτίνες, επιλέξτε το καθαρό ύφος και βεβαιωθείτε ότι το χρώμα τους είναι ομοιόμορφο με το χρώμα του τοίχου. Μία κουρτίνα τυπωμένη με κάθετες ρίγες είναι ένα ισχυρό τέχνασμα για μικρό σαλόνι.

Μεγαλώστε το μικρό σαλόνι με τον κατάλληλο φωτισμό

Φωτιστικά σαλονιού
CWB Architects

Υπάρχει τεράστια φωτιστικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αλλά δεν είναι όλα ιδανικά για μικρά δωμάτια.

Πρέπει πάντα να εντοπίσετε τις σωστές ιδέες φωτισμού σπιτιού για να έχετε ένα αποτελεσματικό σχέδιο.

Τα μικρά δωμάτια έχουν τάση να έχουν συμφόρηση, ιδιαίτερα όταν είναι σκοτεινά. Η τοποθέτηση κατάλληλου φωτισμού μπορεί να δείξει το μικρό σαλόνι μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Η χρήση επιτραπέζιων φωτιστικών είναι καλή, αλλά πρέπει να είναι με πιο έντονο φωτισμό. Οι τέλειες επιλογές είναι το φωτιστικό οροφής και το ψηλό φωτιστικό δαπέδου. Η προσθήκη φωτισμού χαμηλά στο πάτωμα μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα.

Ισορροπία στα έπιπλα

Έπιπλα για μικρό σαλόνι
Claudia Stephenson

Το γεγονός ότι έχετε μικρό σαλόνι, δεν σημαίνει αυτόματα ότι χρειάζεστε μόνο έπιπλα μικρού μινιατούρες. Δεν σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε ομορφιά και ευκολία στο χώρο σας.

Φυσικά μπορείτε, με κάποιες αναθεωρήσεις και περιορισμούς. Μέσω αυτών των εκτιμήσεων θα αυξήσετε το χώρο και θα διατηρήσετε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε έναν ελαφρύτερο και μικρότερο τύπο επίπλων. Εάν δεν θέλετε να εγκαταλείψετε τον ογκώδη και ξεκούραστο καναπέ σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιορίστε όμως τη χρήση πλευρικών ή βοηθητικών τραπεζιών. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από καναπέδες που τρώνε οπτικά το μέγεθος του δωματίου σας.
 • Επιλέξτε καναπέ ή καρέκλες που έχουν ελαφριά υλικά. Επίσης, θα ήταν πολύ καλύτερα να έχετε έπιπλα με εκτεθειμένα ή ανυψωμένα πόδια που δημιουργούν μια αίσθηση ανοικτού χώρου.
 • Επενδύστε σε πολυλειτουργικά έπιπλα. Για παρα΄δειγμα έπιπλο καρέκλα που μετατρέπεται σε τραπέζι του καφέ. Υπάρχουν επίσης τραπεζάκια και καρέκλες που χρησιμεύουν ως αποθηκευτικοί χώροι για πράγματα.
 • Ψάξτε για έπιπλα που μπορούν εύκολα να στοιβάζονται μακριά όταν δεν είναι σε χρήση. Τα έπιπλα που μπορούν να διπλωθούν, να συσσωρευτούν ή να φυλαχθούν μακριά είναι η ιδανική επιλογή για την διακόσμηση μικρού σαλονιού.

Προσέξτε την ροή στον χώρο και την σωστή τοποθέτηση των επίπλων

Claire Stevens Interior Design

Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων σας μπορεί να βελτιώσει τη ροή του χώρου και την σύνδεση του σαλονιού με το υπόλοιπο σπίτι.

Είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάσετε εκ των προτέρων και να προβλέψετε τα σωστά μεγέθη των επίπλων σας. Μην επιμείνετε σε μεγάλα έπιπλα που δεν ταιριάζουν πραγματικά σε ένα μικρό σαλόνι.

Κατά την τοποθέτηση των επίπλων σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τον “κανόνα των 3 ποδιών”.

Για να έχετε ένα άνετο χώρο για περπάτημα, πρέπει να ρυθμίσετε απόσταση 3 ποδιών ανάμεσα στα έπιπλα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο ειδικά για έπιπλα με συρτάρια και πόρτες.

Επιπλέον, τα έπιπλα όπως ο καναπές και οι καρέκλες δεν πρέπει να ακουμπάνε στον τοίχο. Δώστε απόσταση τουλάχιστον 12  εκατοστών μακριά από τον τοίχο. Έτσι θα δώσετε την αίσθηση του βάθους και μεγαλύτερου χώρου.

Χρησιμοποιήστε ράφια

Ράφια στο σαλόνι
Tim Cuppett

Το γεγονός ότι έχετε ένα μικρό σαλόνι, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε και να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά.

Μπορείτε να επωφεληθείτε προσθέτοντας ράφια και ερμάρια αποθήκευσης στους αχρησιμοποίητους τοίχους σας.

Μη φοβάστε να τοποθετήσετε τα ράφια όσο το δυνατόν υψηλότερα. Αλλά μην γεμίζετε κάθε ράφι. Αφήστε λίγο χώρο κενό και δώστε την αίσθηση ότι έχετε άπλετο χώρο.

Εάν έχετε συλλογή βιβλίων, ωστόσο, θα ήταν πολύ καλύτερο να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ράφια από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι ή από τοίχο σε τοίχο που μπορεί να επεκτείνει το μέγεθος του χώρου σας και μπορεί επίσης να είναι ένα καλό μέσο αποθήκευσης.

Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα αξεσουάρ

αξεσουάρ σαλονιού
LLI Design

Ένας διακοσμητής είπε κάποτε: “Τα διακοσμητικά αντικείμενα μικρότερα από ένα πεπόνι μπορούν να πλήξουν ένα δωμάτιο”.

Με αυτή τη δήλωση είναι αρκετά σαφές ότι τα μεγαλύτερα αξεσουάρ είναι πιο ενδεδειγμένα. Αλλά φυσικά υπάρχει πάντα ένα όριο.

Πολλά μεγάλα αξεσουάρ μπορούν να μετατρέψουν τον χώρο σας σε σκουπιδότοπο. Ενσωματώστε μόνο περιορισμένο αριθμό μεγάλων αγγείων ή βάζων.

Ξεφορτωθείτε τα διακοσμητικά στοιχεία και τα αξεσουάρ που σαφώς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν σε αυτό το χώρο.

Βρείτε ένα κεντρικό σημείο

Touch Interiors

Δημιουργήστε ένα εστιακό σημείο!

Σκεφτείτε ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον ή μπορεί να είναι εντυπωσιακό.

Μεγάλα κομμάτια με έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής ή κορνίζες μπορούν να προσθέσουν  δράμα και να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Μεγαλώστε τον χώρο με την χρήση καθρεπτών και γυαλιού

Καθρέπτης σαλονιού
Chango & Co.

Με αυτό το παλιό κόλπο μπορείτε μέχρι και να διπλασιάσετε τον χώρο σας.

Οι καθρέφτες και το γυαλί εντείνουν και εκπέμπουν πολύ ισχυρότερο φως δημιουργώντας ένα φωτεινό εσωτερικό, έτσι φαίνεται να είναι υπερμεγέθης.

Συνδυάστε το με ένα δυνατό φωτιστικό ή εγκάρσια σε ένα παράθυρο για να αντανακλάται ο χώρος και το φως.

Αποφύγετε την ακταστασία

Μικρό σαλόνι
Arent and Pyke

Κανένα δωμάτιο στο σπίτι σας δεν θα φαινόταν ευπαρουσίαστο εάν είναι ακατάστατο, ακόμη και ένα μεγαλύτερο μεγέθους σαλόνι.

Σίγουρα υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν μπορείτε να στερηθείτε, αλλά απλά βεβαιωθείτε ότι έχουν να εξυπηρετήσουν κάποιο σκοπό. Φροντίστε τουλάχιστον να έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να αποκρύψετε τα σπανίως χρησιμοποιούμενα πράγματα.

Με αυτόν τον τρόπο κρατάτε τα πράγματα οργανωμένα και ταυτόχρονα δίνετε στο σαλόνι σας μια καθαρή και τακτοποιημένη εμφάνιση.

Πως να οργανώσετε και να διακοσμήσετε ένα μικρό σαλόνι

Εφόσον μάθατε πλέον πως να κάνετε ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο, ήρθε η ώρα για όλα τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σας.

Σε γενικές γραμμές, όταν οργανώνουμε μικρούς χώρους, πρώτα οργανώνουμε το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι ο καναπές.

Μόλις εντοπίσουμε το μεγαλύτερο κομάτι, μπορούμε εύκολα να τακτοποιήσουμε τα υπόλοιπα μικρότερα κομμάτια γύρω από αυτό για να φτιάξουμε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον οικιακό σας χώρο. Παρακάτω είναι μερικές μικρές ιδέες διακόσμησης σαλονιού:

 • Εστιάστε σε ένα κεντρικό σημείο: Σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους το μικρό σαλόνι φαίνεται πιο μεγάλο, έχουμε αναφερθεί για τη χρήση εστιακών σημείων.Ένα από τα πράγματα για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά σε αυτό το είδος της τεχνικής είναι να βεβαιωθείτε ότι όλες οι μονάδες καθισμάτων (καρέκλες, μαξιλάρια και καναπέδες) είναι απέναντι και βλέπουν σε αυτό.Ένα σημείο εστίασης μπορεί να είναι οτιδήποτε: μια μεγάλη φωτεινή ζωγραφική, ένα τζάκι, μια βιβλιοθήκη ή ακόμα και μια τηλεόραση.

 

 • Δώστε έμφαση στον χώρο για συζητήσεις: Μια άλλη συμβουλή για το πώς να τακτοποιήσετε μικρά έπιπλα στο σαλόνι είναι με την ομαδοποίηση καναπέδες και καρέκλες μαζί. Αυτό όχι μόνο θα επιτρέπει στους ανθρώπους να περπατούν άνετα στον χώρο, αλλά διευκολύνουν την αλληλεπίδραση και τις συνομιλίες.

 

 • Ισορροπία στα έπιπλα: Διασφαλίζουμε ότι όλα τα πράγματα μέσα στο χώρο είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.Αυτό σημαίνει ότι βάζετε έπιπλα και άλλες συσκευές σε όλες τις γωνίες του καθιστικού.

 

 • Καθορίστε τα όρια: Για τους περισσότερους μικρούς χώρους διαβίωσης, η θέσπιση ορίων μπορεί να είναι δύσκολη και ίσως να μην είναι απαραίτητη για όλους.Όμως, διαπιστώσαμε ότι η θέσπιση ορίων βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν το χώρο τους. Πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν παιδιά, καθώς τους κάνει να καταλάβουν πού τελειώνουν οι περιορισμοί της κίνησης και πού ξεκινά.Για μικρό χώρο διαβίωσης, χρησιμοποιήστε απλά χωρίσματα για να οριοθετήσετε την περιοχή, όπως ένα τραπέζι του καφέ ή ένα καναπέ.

 

 • Κυκλοφορία στον χώρο: Λοιπόν, με την κυκλοφορία εννοούμε την κίνηση των ανθρώπων μέσα στο σπίτι. Κατά την τοποθέτηση των επίπλων, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι αρκετός για να επιτρέψετε στους ανθρώπους να κυκλοφορούν ελεύθερα.Πριν αποφασίσετε τελικά τη διάταξη του μικρού σαλονιού, είναι σημαντικό να αξιολογείτε επανειλημμένα αν η ρύθμιση δωματίου είναι η καλύτερη για εσάς και τους γύρω σας.

Μικρές συμβουλές διακόσμησης μικρού σαλονιού

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αγωνίζονται με τους μικρούς χώρους διαβίωσης να έχουν τις κατάλληλες ιδέες διακόσμησης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιήσετε σωστά τα μικρά διακοσμητικά για να συμπληρώσετε το συγκεκριμένο χώρο.

Κάνοντας το σαλόνι σας πιο όμορφο ή πιο ευνοϊκό όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους στο σπίτι.

Σε αντίθεση με άλλα δωμάτια του σπιτιού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλοι όσοι ζουν μαζί σας ικανοποιούνται από την ρύθμιση του χώρου μας.

Ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί με τον τρόπο που ο μοναδικός ιδιοκτήτης του επιθυμεί. Με το σαλόνι όμως πρέπει να σκεφτείτε περισσότερους ανθρώπους και να αισθάνονται άνετα.

Στην παρακάτω gallery φωτογραφιών θα δείτε 80 ιδέες διακόσμησης μικρού σαλονιού για να πάρετε ιδέες.

Διαβάστε και άλλα για την διακόσμηση μικρού σαλονιού εδώ.

interiordecor

Written by interiordecor

Για μας η έννοια της Διακόσμησης δεν είναι απλά αυτό που περιγράφει η WikiPedia, αλλά τρόπος ζωής... μιας ζωής σε ένα εργονομικό και πιο ευχάριστο περιβάλλον, σε ένα χώρο αρμονικά διαμορφωμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας!

Comments

Leave a Reply
 1. Ωραίες ιδέες για να κάνεις το σαλόνι σου ιδανικό! Για εμάς που μένουμε σε μικρότερα σπίτια προς το παρόν, προσπαθούμε να τα φτιάξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσουμε χώρο! Για τον λόγο αυτό επέλεξα αυτόν τον καναπέ Το link διαγράφει ως spam από την διαχείριση και έτσι κερδίζω χώρο και μπορώ να φιλοξενήσω και κάποιον στο σπίτι μου! Ελπίζω στο μέλλον σε ένα μεγαλύτερο σπίτι να ακολουθήσω κάποιες από τις προτάσεις σας!!

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας!

   Παρακαλούμε στο μέλλον στα σχόλια σας, μη βάζετε διαφημιστικούς συνδέσμους σε προϊόντα εταιρειών. Σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφετε όλο το σχόλιο και όχι μόνο ο σύνδεσμος που βάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading…

0
Συλλεκτικές αφίσες στους τοίχους

15 ιδέες για Vintage διακόσμηση σαλονιού

Λευκές κουζίνες

20 μοντέρνες και μίνιμαλ λευκές κουζίνες